Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2017 04:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Katka odišla, aby sa stala modelkou, osud to zariadil inak: Fotografka svetových hviezd

Krásna Liptáčka Katarína Benzová (30) odišla zo Slovenska, aby sa stala modelkou.

Osud to však nakoniec zariadil celkom inak a dnes jej pred objektívom stoja tie najväčšie svetové celebrity. Stala sa dvornou fotografkou legendárnych Guns N´Roses a momentálne fotí na európskom turné skupinu Aerosmith. Ako sa dostala k tejto práci, ktorú jej mnohí závidia, a aké má zážitky so slávnymi rockermi?

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Ako mladé štrnásťročné dievča odišla z Liptovského Mikuláša do veľkého sveta, aby sa stala modelkou. „Podpísala som zmluvu s modelingovou agentúrou a vyslali ma na prvé cesty do Paríža, Milána a do New Yorku. Mám za sebou kopec prehliadok, editoriálov a rôznych kampaní po celom svete. Po 12 rokoch mi modeling dal všetko, čo som potrebovala. Precestovala som svet, stretla neskutočné množstvo inšpiratívnych ľudí a príbehov, z ktorých som neskôr aj ja začala čerpať inšpiráciu. To bol vlastne dôvod, prečo som to robila. Potom nastal okamih, keď som už nechcela stáť pred objektívom, ale na druhej strane, kde môžem byť kreatívna,“ začína svoje rozprávanie krásna blondína, ktorá by sa modelingom mohla pokojne živiť dodnes. 

Nemajú špeciálne požiadavky

 

Ako sa ocitla vo svete tvrdých rockerov? „Počas modelingových rokov som sa pohybovala v šoubiznise a mala som veľa známych. Práve jeden z nich bol kamarát s Axlom Roseom a zavolal ma na koncert Guns N´ Roses, kde som sa s kapelou zoznámila. Keďže nie som hanblivý typ, spýtala som sa, či môžem koncert nafotiť, a tak sa to všetko začalo,“ spomína Katka na svoje začiatky s fotografovaním. Skupine sa fotky zapáčili a mladej Slovenke ponúkli spoluprácu. Odvtedy je ich dvornou fotografkou.

„Chodím s nimi na všetky koncerty a keďže Guns N´Roses nie sú jediná skupina, pre ktorú pracujem, tak ak nie sú práve na turné, fotím s niekým iným. Momentálne som na európskom turné s Aerosmith a za týždeň idem znovu s Guns. Program si teda naplním viac, ako môžem. Rock and roll milujem.“ Kapela vraj nemá extra špeciálne požiadavky, čo sa fotiek týka. „Kreatívnu stránku nechávajú výlučne na mňa,“ hovorí fotografka. 

Otvoriť galériu
Kiss
Zdroj: archív Katky Benzovej

Na turné s Aerosmith

Každý deň počas turné je pre Katku vždy pracovný, voľno nemáva. „Súčasťou mojej práce je aj editovanie fotiek a videí, ktoré som počas koncertov alebo mimo nich spravila. Ale napríklad teraz s Aerosmith sme boli celý deň v Jeruzaleme, kde som fotila speváka Stevena Tylera. To bol taký deň voľna, i keď pracovný, ale aspoň vidím kus sveta,“ hovorí Katka. Aj dnes máme koncert, takže ráno vstanem, idem si zabehať alebo do posilňovne, editujem fotky zo včera a už podvečer ideme na štadión, aby sme tam boli aspoň tri hodiny pred koncertom. Po ňom sa ide do hotela.“ K veľkým rockovým hviezdam vždy patrili aj krásne ženy a alkohol. Je to tak stále?

„Sú to úplne normálni, úžasní a inšpiratívni ľudia. Všetci si skôr užívajú pokoj, keďže takmer každý druhý deň je koncert, medzitým kopec cestovania. Ale sem-tam, ak je dlhšie voľno, vedia sa aj zabaviť.“ Okrem spomínaných hviezd Katke pred objektívom stála aj Courtney Love, Billy Idol, The Rolling Stones, Van Halen, Ozzy Osbourne s manželkou Sharon, Anthony Kiedis z Red Hot Chilli Peppers alebo Nicolas Cage. Jej snom bolo nafotiť Davida Bowieho. „Bohužiaľ, väčšina z ľudí, ktorých by som chcela fotiť, už medzi nami nie je. Rada by som však znovu fotila The Rolling Stones alebo Iggyho Popa.“

Otvoriť galériu
Lenny Kravitz
Zdroj: archív Katky Benzovej

Pomáha zvieratám

Katka nafotila aj kampaň na záchranu medveďa ušatého v Ázii a jeho osud nebol ľahostajný ani svetovým celebritám, ktoré sa ku kampani pridali. „O organizácii Animals Asia som sa dozvedela cez svoju kamarátku, ktorá pre nich pracovala, a tak sme sa rozhodli, že pre nich nafotíme kampaň. Spojili sme sily a po štyroch mesiacoch organizovania a emailovania sme ju úspešne dotiahli do konca. Považujem sa za rockovú fotografku, tak som vedela, že bude v tomto štýle. Tieto medvede držia celý život v maličkých klietkach s vývodom zo žlčníka, z ktorého odstreďujú žlč, a tá sa používa na výrobu kozmetických prípravkov. Súčasťou kampane boli mnohí umelci, napríklad Ozzy Osbourne so Sharon, Simon Le Bon z Duran Duran alebo Jimmy Page z Led Zeppelin.“

Rockerku Katku fotografovanie veľmi baví a napĺňa a chce sa mu venovať do konca života. „Možno nebudem chodiť na turné, ale umelcov chcem fotiť navždy. Samozrejme, aj nejaké knihy, kampane a veľa charitatívnych vecí, aby som svoju prácu využila aj na dobrý účel a mohla pomôcť ľuďom a zvieratám.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!