Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.06.2017 14:02 | Správy | Domáce správy

Legendy ožívajú: Návrat niektorých kultových relácií diváci ocenili, iné ignorovali

Po rokoch, keď televízie hľadeli výlučne dopredu a snažili sa divákov prekvapiť neopozeranými projektmi, sa situácia zmenila.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

V poslednom čase sa čoraz častejšie na obrazovky vracajú programy, ktoré kedysi Slováci milovali.

Pevnosť Boyard

Otvoriť galériu
1998 - Pevnosť Boyard
Zdroj: TV Markíza
Začiatky vysielania Markízy sú spojené aj s jej vlastnou adaptáciou kultovej súťaže, ktorú poznajú diváci po celom svete. Pevnosť Boyard dobýjali naše známe osobnosti v rokoch 1998-1999 a teraz si to zopakujú. Celebrity vycestujú na západné pobrežie Francúzska počas leta a ich (ne)úspešné snaženie by si diváci mali pozrieť už na jeseň. Vlani priniesla s úspechom nové diely česká Prima a bude zaujímavé sledovať, čo na tento nákladný projekt povie slovenský divák. Určite bude závisieť aj od toho, aké tváre sa podarí presvedčiť, aby nasadili svoju kožu.

 

(otáznik)

Koleso šťastia

Otvoriť galériu
V roku 1994 ponúkol prvý kanál našej verejnoprávnej televízie súťaž Koleso šťastia, pričom išlo o jeden z úplne prvých licencovaných formátov STV. Relácia vydržala na obrazovkách približne tri roky (chvíľu ju vysielala aj dnes už neexistujúca VTV) a moderovali ju Jožo Pročko či Roman Pomajbo. Divácky fungovala výborne a otestovať, či sa tento celosvetový fenomén chytí aj po dvadsiatich rokoch, skúsila vlani Markíza. Svoju veľkú moderátorskú šancu dostal Lukáš Adamec, no súťaž bola od začiatku pod paľbou diváckej kritiky a jej sledovanosť sa čoraz viac prepadala, takže televízia ju začiatkom roka stiahla z vysielania.

(palec dole)

Inkognito

Otvoriť galériu
2003 - Inkognito
Zdroj: tv joj
V časoch, keď sa Jojka len veľmi chabo pokúšala konkurovať Markíze, predsa len mala vo svojej ponuke klenot. Inkognito sa začalo vysielať v roku 2003 a veľmi rýchlo si získalo veľkú obľubu. Herci hádajúci povolania hostí v štúdiu vyhrávali divácke ankety, z moderátora Vlada Voštinára sa stala hviezda. To trvalo ďalšie štyri roky, no potom relácia pre klesajúcu sledovanosť skončila, aby sa v máji 2015 vrátila. A pravda je taká, že Inkognito, hoci vo výrazne pozmenenej hádačskej zostave, opäť patrí k ozdobám vysielania Jojky.

(palec hore)

Panelák

Otvoriť galériu
2008 - Panelák
Zdroj: tv joj
Klobúk dole pred Panelákom. Od roku 2008 bol dlhodobo hlavným pilierom večerného vysielania Jojky, odštartoval televíznu kariéru mnohých hereckých hviezd a z jeho tvorcu Andyho Krausa sa u nás stal najvychytenejší scenárista. Samozrejme, diváci oň postupne strácali záujem, a tak na jar 2015 skončil. Jojka ho však nedávno po dvoch rokoch oprášila a popri starých hercoch dostali príležitosť mnohé nové tváre. Hoci na prvé časti boli niekdajší fanúšikovia z nostalgie ešte zvedaví, teraz sa už seriál trápi. Zrejme čoskoro skončí definitívne...

(palec dole)

Vilomeniny/Vylomeniny

Otvoriť galériu
2001 - Vilomeniny
Zdroj: TV Markíza
Budú Vilomeniny (s ypsilonom namiesto i) fungovať bez Vila Rozborila? Presne toto sa snažila nedávno zistiť Markíza, keď z ničoho nič ponúkla divákom nový diel svojho hitu zo začiatku tisícročia, v ktorom proti sebe stáli dva tímy z ľudu či neskôr aj známe tváre. Tie absolvovali rôzne krkolomné disciplíny a nakoniec došlo na strhávanie obrusu naloženého taniermi. Zápolením, na ktorom sa zúčastnili Viktor Vincze a Patrik Švajda, nás tentoraz sprevádzal Ján Tribula, no divácky ohlas bol veľmi nízky, takže ďalšie časti sa už nenakrúcali.

(palec dole)

7edem s r. o./Sedem

Otvoriť galériu
2001 - 7edem s.r.o.
Zdroj: TV Markíza
Na začiatku tisícročia potešila Markíza náročnejšieho diváka, ktorému raz týždenne robila spoločnosť zostava glosátorov na čele s Elenou Vacvalovou. Relácia pod názvom 7edem s r. o. vydržala na jej obrazovkách do roku 2008, neskôr prešla už ako Sedem na Jojku a následne si ju fanúšikovia našli už len v divadelnej podobe. Pred dvomi mesiacmi však Sedmička ohlásila návrat na TV JOJ a zdá sa, že divákom glosovanie udalostí na našej (nielen) politickej scéne chýbalo. Sledovanosť síce netrhá rekordy, ale o to nešlo ani v minulosti.

(palec hore)

Let´s Dance

Otvoriť galériu
2006 - Lets Dance
Zdroj: TV Markíza
Markíza v roku 2006 roztancovala Slovensko a formátom Let´s Dance zároveň na dlhšie obdobie získala nablýskaný pilier svojho programu. Jeho sláva trvala aj ďalšie štyri série, no potom dostali prednosť iné šou. Počas nasledujúcej jesene sa však má Let´s Dance po šiestich rokoch na Markízu vrátiť a to dokonca aj so silnou moderátorskou dvojicou Adela Banášová - Martin Pyco Rausch. Akurát najvtipnejšieho porotcu Jožka Bednárika bude treba nahradiť, a to bude naozaj ťažká úloha...

(otáznik)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose