Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2017 21:15 | Šport | Futbal

Fanúšikovia si v Trnave prišli na svoje: Legendy Slovenska sa v zápase so Španielskom nenechali zahanbiť!

Piatkový exhibičný zápas futbalových legiend nad 35 rokov Slovensko - Španielsko sa skončil nerozhodne 2:2.

Diváci na Štadióne Antona Malatinského v Trnave mali možnosť vidieť v akcii viacero hráčov, ktorí v nedávnej minulosti patrili nielen vo svojich krajinách medzi špičku. Na slovenskej strate pod vedením bývalého reprezentačného trénera Jána Kociana nastúpili okrem iných Miroslav Karhan, Vratislav Greško, Vladimír Janočko, Samuel Slovák, či Stanislav Šesták. Dres hostí si v súboji organizovanom Asociáciou profesionálnych športovcov (APŠ kategória Masters) obliekli napr. Joan Capdevila, Julen Guerrero, José Emilio Amavisca alebo Santiago Ezquerro.

 

Legendy Slovenska - Legendy Španielska 2:2 (1:1)

Góly: 35. Bališ, 80. Slovák (z 11 m) - 31. Amavisca, 70. Sanchez (z 11 m), ŽK: Contreras, 2320 divákov.

 

Legendy SR: Lipčák - Zabavník, Poljovka, Valachovič, Greško - Štrba, Karhan - Slovák, Janočko, Šesták - Semeník
striedali: Kamesch - Bališ, Sedlák, Ujlaky, Zvara, Sovič, Labant, Benčík, Ševela

Legendy Španielska: Ablanedo - Otero, Juanito, Giner, Capdevila - Carrasco, De la Red, Guerrero, Amavisca - Ezquerro, Sanchez
striedali: Contreras - Romero, Victor, Ballesta, Cembranos, Ellena

 

Organizátori si pre návštevníkov, ktorí mali voľný vstup, pripravili predzápasový sprievodný program. Hlavnému vrcholu večera predchádzali súboje mladých futbalových talentov, z kultúrnej sféry zaujalo vystúpenie tanečnej skupiny Bailadora Dance Group a bubnovej šou v podaní Campana Batucada. Krstila sa aj kniha o Ferdinandovi Daučíkovi, legendárnom trénerovi FC Barcelona so slovenskými koreňmi, ktorú autorsky zostavil športový novinár a publicista Mojmír Staško.

Prvú šancu stretnutia hraného na 2x40 minút mali už v úvode Španieli, Guerrero však v dobrej pozícii netrafil bránu. Slováci kontrovali hlavičkou Semeníka, ale chýbala jej razancia. Technické zručnosti predviedli hostia v plnej kráse v 18. minúte. Na konci ich kombinačnej akcie bol Sanchez, ktorého ľavačka tesne minula cieľ. Na opačnej strane Šesták ponúkol ako na podnose loptu pre Zabavníka, dlhoročný defenzívny univerzál však netrafil loptu dobre. Neujala sa ani hlavička Benčíka, ktorú vyškriabal Ablanedo. Diváci sa po vlažnom úvode, podobne ako aktéri na trávniku, postupne dostávali do tempa a skandovaným potleskom si pýtali gól. Ich želanie mohli v rozpätí niekoľkých sekúnd splniť Sanchez, ktorý toči-voči Lipčákovi trafil do žrde a následne Benčík, ktorý namieril do brvna. V 31. minúte Španieli otvorili skóre, Amaviscovu strelu zblokoval Zabavník a dokonale zmiatol Lipčáka - 0:1. O štyri minúty vyrovnal Bališ po nepriamom voľnom kope nariadenom za úmyselnú "malú domov" v podaní Španielov, hoci tí proti nej vehementne protestovali - 1:1.

V 43. minúte Victorov lob spadol na brvno slovenskej brány a Lipčák mal dobre postavenú konštrukciu bránky aj pri pokuse Ballestu. Boli to však domáci, ktorí po prestávke udávali tón hre. Aktivitu do ich radov vniesol najmä striedajúci Sedlák, ktorý sa častými prihrávkami na spoluhráčov snažil nájsť trhliny v španielskej obrane. V 62. minúte po Bališovom centri na dvakrát nedokázali hráči v modrých dresoch prekonať Contrerasa, ktorý senzačne zabránil gólu po tutovke Slováka. V 70. minúte dostali Španieli možnosť kopať jedenástku po faule Zabavníka a hoci Lipčák vystihol smer Sanchezovej strely, napokon kapituloval - 1:2. Aj na opačnej strane rozhodca v samom závere ukázal na biely bod po páde Benčíka v pokutovom území, vyrovnanie z jedenástky zariadil so šťastím Slovák - 2:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Drvivá väčšina vodičov v Košiciach si nesadla za volant
Autobus sa na Pereši zrazil s nákladným autom: Vodič bezočivo ušiel! Vie už polícia, o koho ide?
Ilustračné foto
Rozhodnuté: Toto už v štátoch EÚ nekúpite! Nezoženiete to ani online
Tragická nehoda neďaleko Šale: Pri zrážke dvoch áut zahynul vodič († 40) a manželský pár
Interiér žiari luxusom.
Foto
Zo slov Olivera Andrásyho mrazí: Pripravuje sa na NAJHORŠIE?!
(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!
Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
Zasadnutie Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Asistent europoslanca má byť špión: Európsky parlament učinil závažný krok