Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2017 10:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Snúbenica Roba Beňa dva mesiace po smrti svojej lásky: Postihla ju poriadne tvrdá rana!

Dlhy majú smutnú dohru! Bývalý moderátor a politik Robo Beňo († 54), ktorému pred dvoma mesiacmi zlyhalo srdce, trávil množstvo času, ako aj posledné chvíle života v bratislavskej ubytovni Žabí majer - Žabka.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Budova, ktorú prevádzkovala jeho firma, však z dôvodu červených čísiel skončí v dražbe. Táto nepríjemná udalosť výrazne poznačila aj Beňovu snúbenicu Lenku (30), ktorá tam so svojou láskou a ich synčekom Nikolom Róbertom (5) prežili množstvo krásnych chvíľ.

Robo Beňo sa venoval nielen médiám a politike, ale aj bratislavskej ubytovni Žabí majer - Žabka. Jeho firma, ktorá budovu prevádzkovala, sa však dostala do mínusu a Beňo sa jej už dávnejšie chcel zbaviť. „Je tam úver z nebankovky. Snažíme sa to predať, aby sa vyriešili veci, ktoré my s nebankovkou riešiť nevieme,“ vysvetlila dôvody krátko po Robovej smrti jeho snúbenica Lenka Kapustová. Už mesiac po pohrebe sa však firma dostala do konkurzu. „To už má na starosti konkurzný správca. Predá sa to v dražbe,“ povedala Novému Času Lenka, ktorú nevyhnutný predaj ubytovne veľmi zasiahol.

Otvoriť galériu

„Strávili sme tam veľa času a bojovali sme za to veľa rokov. Zasiahlo ma to aj finančne, ale peniaze boli, sú aj budú. Skôr je to emočná záležitosť,“ dodala otvorene Lenka, ktorá mala, podobne ako Beňo, k zariadeniu veľmi vrúcny vzťah. Keďže ich dom v Modre rekonštruujú, našli dočasné útočisko so synčekom Nikolom Róbertom práve v Žabke, kde mali zariadený byt. Ich milovaný domov však získa nového majiteľa. „Ak sa dostane dlžník do konkurzu, tak majetok je potrebné speňažiť. Dražba je jedným zo spôsobov. Zmyslom konkurzu je totiž uspokojenie veriteľov,“ vysvetlil právnik Marek Benedik.

 

Hoci sa Beňova firma topila v dlhoch už niekoľko rokov, ťažkú hlavu si z toho nerobil. „Toto sme riešili ako druhoradú vec, nie ako niečo, čo nám má poznačiť osobný život,“ vyjadrila sa nedávno Lenka. Ubytovňa nebola pre Beňa len predmetom podnikania, ale aj milovaným miestom. „Pomáhal deťom, sociálne slabším rodinám, bol to veľký človek s veľkou dušou,“ vyjadrila sa za osadenstvo zariadenia Beňova švagriná krátko po tom, ako skolaboval priamo na recepcii. Budova, ktorej venoval svoje srdce a kde strávil aj posledné minúty života, však už onedlho získa nového majiteľa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!