Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.06.2017 06:57 | Prominenti | Silvia Kucherenko
Video

Desivá spoveď Silvie Kucherenko: Život v strachu! Drsné vyhrážky rodine

Obdivovaná aj zatracovaná! Silvia Kucherenko, ktorej mnohí nevedia prísť na meno, lebo má obrovské pery a vedie veľkolepý život, neprežíva práve najšťastnejšie obdobie. Jej manžela Sergeja (47) totiž súd poslal na 11 rokov do väzenia.

Čo si o tom modelka myslí a ako to prežíva, prezradila pre Nový Čas Nedeľa.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Nedávno poslal Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici vášho manžela na 11 rokov do väzenia. Obvinili ho, že pripravil firmu DND INVEST, v ktorej bol konateľom, o 8 miliónov eur. Odvolal sa váš manžel proti rozsudku?

Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, a, samozrejme, hneď sme sa odvolali na Najvyšší súd. Teraz čakáme, kedy bude vytýčené pojednávanie.

Ako vidíte celú túto kauzu okolo manžela?

Nechcem do toho nejako vstupovať, na to je právny zástupca, ktorý celý proces veľmi dobre zhodnotil v záverečnej reči, kde sa okrem iného hovorí, čo všetko sa v súdnom procese odignorovalo.

Napríklad?

Výpoveď svedka Mária Hoffmanna, ktorý pred súdom a médiami povedal, že nechápe, za čo súdia Kucherenka, keď všetko robil na príkaz Igora Vozyakova, ktorý je majoritný vlastník firmy. Navyše, Hoffmann potvrdil, že s Vozyakovom rokoval o všetkom ešte pred podpísaním zmlúv. Druhá vec je, prečo by môj manžel chcel poškodiť firmu DND INVEST, keď do nej vložil 250 000 eur a za úver z banky vo výške 3,5 milióna eur ručil aj svojím vlastným majetkom? Zdá sa mi zvláštne, že Igor Vozyakov, ktorý dva razy zmenil svoju výpoveď v prípravnom konaní, sa ako poškodený ani raz na súd nedostavil, navyše, keď manžel trval na priamej konfrontácii. Je jedno, či Vozyakov momentálne žije v Amerike alebo kdekoľvek inde, on má slovenské občianstvo a je povinný sa na súd dostaviť, aj keby ho mala predviesť policajná eskorta.

 

Ako sudca odôvodnil rozsudok?

Súd dospel k záveru na základe toho, že Sergej menil výpovede, čo som ja nezaregistrovala. Navyše, celá kauza sa stala ešte v roku 2009, takže za osem rokov sa mohlo stať, že niektoré veci manžel povedal inými slovami, ale on nie je právnik. A ešte sa opierali o znalecký posudok, ktorý robila súdna znalkyňa. Tá však potvrdila, že jej neboli poskytnuté kompletné účtovné doklady z firmy. Tie však vyšetrovateľovi neodovzdal Sergej, ale niekto od Vozyakova. Neviem teda, ako sa takýto znalecký posudok vôbec mohol brať do úvahy.

Otvoriť galériu

Čo urobíte, ak s odvolaním na Najvyššom súde nepochodíte?

Verím, že sa to spravodlivo vyrieši, a ak nepochodíme doma, odvoláme sa na Európsky súd. Európske právo je na strane môjho manžela, určite, čo sa týka konfrontácie s korunným svedkom.

Podľa Obchodného registra bola okrem vášho manžela konateľkou poškodenej firmy Tatsiana Samusevich. Jej sa celá vec okolo firmy DND INVEST netýka?

Na toto sa pýta každý. Nebola na súd predvolaná, nebola ani vypočutá v prípravnom konaní. Vynechali ju z toho, ako keby ani neexistovala. Mala niesť rovnakú zodpovednosť ako môj manžel. Mimochodom, s Vozyakovom má dve deti a má aj slovenské občianstvo.

Myslíte si, že je súd voči vášmu manželovi zaujatý?

Nebudem sa k tomu vyjadrovať a to hovorí za všetko.

Vášho manžela zatkli na základe európskeho zatykača v decembri 2015 vo Viedni. Je pravda, že sa tam skrýval?

Sergej sa nikdy neskrýval. Keď sme v septembri v roku 2015 doleteli do Viedne, tak sme sa riadne nahlásili na pobyt, zaplatili sme daň z bývania a úrad to nahlásil na Slovensko. Zatykač naňho vydali len preto, že vypovedal dva razy a tretí raz sa nedostavil na výsluch, a to zo zdravotných dôvodov.

Váš manžel skončil vo Viedni vo väzbe, ale na kauciu 200 000 eur mohol ísť von. Prečo ste ju nezaplatili?

Lebo ja nemám 200 000 eur pod vankúšom a na zohnanie peňazí bol veľmi krátky čas. On sa ne­chcel ničomu vyhýbať, navyše veril, že keď ho v Rakúsku chceli pustiť na kauciu, tak na Slovensku ho pustia bez nej.

Nemohla vám s kauciou pomôcť rodina alebo kamaráti?

Ja nie som z tých, ktorí chodia prosíkať.

Igor Vozyakov bol vaším blízkym rodinným priateľom, dokonca je vášmu synovi Marcusovi Alexandrovi (6) krstným otcom. Čo sa teda stalo?

Chodievali sme za ním do jeho vily v Španielsku, on chodil k nám. Neviem, čo sa stalo, že sa odrazu takto začal správať. Či ho niekto na to nahovoril alebo je to pomsta... A to, že je krstným otcom nášho syna, bolo tiež jeho želanie a pre mňa veľká záhada. Ale chcela by som to dať anulovať, aj keď to nebude ľahké.

Spomínali ste pomstu, vyhrážal sa vám niekto?

Áno, vyhrážal a podali sme aj trestné oznámenie, ale nič sa neriešilo. Zamietli to ako neopodstatnené.

Viete, kto to bol?

Nechcem nikoho konkrétne menovať, pretože som sama s malým dieťaťom a nepotrebujem, aby ma niekto odchytil na ulici a niečo nám urobil. Ale vyhrážali sa nám únosom syna. Neboli to len telefonáty, ale aj osobne sa manželovi v Bratislave vyhrážali. Sergej sa o nás veľmi bál.

Váš manžel mal údajne dlžoby a išli po ňom aj exekútori...

Ja sa do jeho obchodných aktivít nestarám. Sergej podniká roky a ja nemusím o všetkom vedieť.

A čo tie exekúcie?

Kvôli tomu všetkému, čo sa udialo, manžel prišiel v exekúcii o bytový dom v Bratislave, ktorým ručil úver v Poštovej banke pre DND INVEST.

Otvoriť galériu

V akom byte teraz žijete, je to váš alebo bývate v podnájme?

K tomuto sa nechcem vyjadrovať, ale nie sme milionári s vilami.

V internetových diskusiách vám však ľudia vypisovali, že ste sa vždy tvárili ako super boháči...

Je to smiešne. Pre značkovú kabelku? A kto ju dnes nemá? Dávno pred Sergejom som mala drahé značkové veci, pretože v tom biznise robím. Modelingom som sa vedela dobre o seba postarať. Ja som nespoznala luxus až pri Sergejovi.

Igor Vozyakov tvrdil, že o Sergejovi začal mať pochybnosti, keď sa rozišiel s družkou a začal žiť život, na ktorý nemal. Mohlo by z toho vyplynúť, že práve vy ste svojím nákladným životom dohnali manžela do väzenia?

Vozyakov toho nahovoril... Sergej nepochádza z chudobnej rodiny ani nebol neznámy podnikateľ. Nakoniec, Vozyakovovi Sergeja odporučili švajčiarski bankári. Nenašli ho na Slovensku na ulici. Som si vedomá, že názory ľudí sú rôzne a dlhé roky mám aj povesť zlatokopky, ale ja som za chlapmi nikdy nechodila. Nikomu som sa neprosila. Viete, koľko ponúk som dostala? Jeden pán mi za večeru v tomto období núkal 100 000, ale ja som nikdy nechcela ísť touto cestou. Úprimne, aj teraz sa mi kdekto ponúka a nemám to ľahké.

Ako vníma Marcus to, že jeho otec nie je doma?

Smutno mu je, pretože pápa, ako Sergeja malý volá, je pre neho alfa aj omega. Pýta sa, kedy príde domov, ale ja som mu povedala, že pápa musí pracovať...

Ako často môžete manžela navštevovať?

Raz za mesiac na dve hodiny a to beriem so sebou aj syna. Pre mňa je dôležité, aby boli v kontakte, aby sa ich vzťah nenarušil. Pre mňa je dôležitá rodina.

Sergej sedí vyše roka vo vyšetrovačke, vy nemáte stály finančný príjem, vaša mama, s ktorou bývate, tiež nie. Z čoho žijete?

Naozaj to nie je ľahké, ale keď človek potrebuje prežiť, tak sa dokáže uskromniť. A ja naozaj žijem skromne. Nič extrémne.

Rysuje sa vám nejaká práca v mode­lingu, prípadne iná?

Mám viaceré pracovné ponuky, ale nebudem to konkretizovať.

Sergej má z prvého vzťahu syna. Stretával sa s ním?

Ja toto neriešim, to je Sergejova vec. Keď sme sa zoznámili, tak on už s tou partnerkou ako keby ani nežil a ja som sa nikdy o to nezaujímala.

Kde ste sa zoznámili?

V Bratislave. Vlastnil historickú budovu a fotograf potreboval na fotenie kalendára presne také priestory. Známa nás so Sergejom predstavila, ale ani mi nenapadlo, že by sme my dvaja mohli byť spolu. Zaujal ma tým, aký je dobrý, slušný, galantný k ženám. Žiadna nadradenosť ani náznaky, že ste iba jeho ďalšia korisť...

Mnohí vás v disku­siách na internete odsudzujú najmä za vaše mega pery. Vraj ste boli pekná žena, ale ste sa zohavili, a prečo vám to už niekto konečne nepovie. Čo na to hovoríte?

Nezaujíma ma, čo si kto myslí o mojom zovňajšku, pre mňa je dôležité, že stále dostávam zaujímavé ponuky na prácu.

Kolovali o vás aj informácie, že si pery natierate cibuľou, aby ste ich mali väčšie...

(Smiech) Z recesie som urobila video s cibuľou, lebo sa ma pýtali, čo s perami robím, keď ich mám také veľké. Ale kto už len tomu môže uveriť, však? No a predstavte si, že sa našli aj takí, ktorí mi písali, že to nefunguje. (Smiech)

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska