Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2017 05:41 | Správy | Domáce správy

Najťažšie chvíle Vratislava po smrti malého Šimonka († 9): Zmaturujem a pôjdem do basy!

Osudný moment ho bude mátať do konca života. Vratislav (19) sa vlani v septembri v protismere zrazil s felíciou, v ktorej sedela stará mama Pavlína (53) so svojimi vnúčatami.

Deti boli na ceste do školy, kam už nedošli. Staršia Saška (10) skončila v nemocnici, jej mladší braček Šimonko ­(† 9) však toľko šťastia nemal a na mieste zomrel. Stredoškolák po takmer trištvrte roku spoznal vo štvrtok svoj trest – krátko po maturite nastúpi do väzenia. Príbuzným chlapčeka, ktorý má hrob na cintoríne v Sedliciach (okr. Prešov), adresoval po rozsudku slová ľútosti.

 

K nehode došlo začiatkom septembra. Študent Vratislav (19) sediaci v audi dostal v prešovskej mestskej časti Cemjata šmyk a prešiel do protismeru, kde práve vtedy prechádzala na Škode Felícia stará mama Pavlína so svojimi dvoma vnúčatami – Saškou (10) a Šimonkom († 9). Náraz bol taký silný, že prednú časť škodovky zdemolovalo na nepoznanie. Pavlínu (53) v kritickom stave previezli do nemocnice. Milovaný vnúčik však, žiaľ, v troskách vozidla našiel svoju smrť.

Rodičia i blízki malého chlapčeka, ktorého všetci poznali ako neposedné šidlo, od osudného okamihu preliali množstvo sĺz. Napokon však súhlasili, aby sa Vratko dohodol s prokurátorom na treste 16 mesiacov, hoci mu hrozilo až 5 rokov. Bol obžalovaný pre usmrtenie a za spôsobenie ujmy na zdraví z nedbanlivosti. Rozsudok je právoplatný.

Otvoriť galériu

Zo súdnej siene vyšiel štvrták na strednej škole zronený. Ku všetkému sa priznal a smrť malého chlapčeka oľutoval. „Je mi to veľmi ľúto. Ľutujem to každý deň a budem ľutovať navždy. Mal som dávať väčší pozor. Strašne ma to mrzí,” povedal mladík, ktorý bude o týždeň maturovať. Vraví, že si na osudný moment nepamätá a vie len to, že dostal šmyk. „Pamätám si iba to, čo sa odohralo večer predtým. Na osudný deň si nespomínam vôbec,” prezradil. Po nehode skončil v nemocnici a ani netušil, akú obrovskú tragédiu zapríčinil. „Dozvedel som sa to po prepustení. Povedala mi to moja mama, ktorá sa vrátila z Česka,” vysvetlil nešťastný mladík.

Otvoriť galériu

Príbuzným chlapčeka adresoval slová ľútosti až teraz. „Nenazbieral som odvahu, aby som za nimi zašiel. Bál som sa, ako to prijmú. Modlil som sa, aby to babka Pavlína prežila,” vysvetlil Vratislav, ktorý onedlho poputuje do basy. Zronená stará mama (53), ktorá na sedadle smrti viezla svoje dva najväčšie poklady, aj po takmer 9 mesiacoch ťažko hľadá slová. „Som rada, že som to prežila, no doteraz mám zdravotné problémy,“ zverila sa žena, ktorá sa pohybuje za pomoci vozíka. „Písomne dostane príkaz – rozhodnutie súdu, aby sa dostavil na výkon trestu,“ uzavrela hovorkyňa prešovského Krajského súdu Ivana Petrufová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!