Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.05.2017 07:00 | Šport | Hokej
Video

Tréner reprezentácie Zdeno Cíger bol ONLINE: Neviem sa zmieriť s tým, čo sa deje okolo nášho hokeja!

Šampionát mu podľa predstáv nevyšiel. Pre trénera Zdena Cígera (47) sa zápasom so Švédskom zrejme pôsobenie pri hokejovej reprezentácii Slovenska skončilo.

Prezident SZĽH Martin Kohút ešte pred záverečným duelom vyhlásil, že Cígera už ďalej nepodporí a ani generálneho manažéra Róberta Švehlu. Cíger v pozápasovom rozhovore so slovenskými médiami prezradil, že ho sklamali Kohútove podrazy a dianie v tejto sezóne označil za sabotáž.

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
11:43 Milan Zdravim Vas pan Ciger,chcem sa spytat ak nebudete pokracovat v repre ako hlavny trener,aka bude vasa buducnost v slov.hokeji?dakujem Milan
Naďalej sa budem venovať mládeží, šesť rokov pracujem s deťmi, mám svoju akadémiu, určite ich nenechám v štichu.
11:44 Ľudmila Boli pre vás veľmi ťažké chvíle. Ako ste to psychicky znášali?
Určite áno a ešte to stále pokračuje, neviem sa s tým zmeriť. Nielen s výsledkom, ale celkovo, čo sa deje okolo nášho hokeja.
11:46 Igor Zdeno, poznám Ťa ako slušného človeka od čias keď si narukoval do Trenčína, Všetky urážky a podrazy na Tvoju osobu hoď za hlavu. Myslím, že takí hlupáci Ti nesiahaju ani po päty! Otázka: aké ponaučenie do života Ti dali tieto MS?
Ťažko mi to je hodnotiť keď to nebolo za normálnych okolností. Už nad tým ani nechcem rozmýšľať, možno to budem inak hodnotiť, keď uplynie nejaký čas a bude väčší priestror, resp. pokoj na analýzu.
11:48 Peter Pekny den.Vazim si Vasu pracu a vzdy som obdivoval Vasu hokejovu karieru a teraz iba 1 otazku mam..Preco ste drzali Jula Hudacka stale v brane?Ten clovek mal za sebou velmi zlu sezonu a hlavne ani v jednom zapase nas Vobec nepodrzal.V stredu vecer to Kohutovi nalozte.Dakujem.
Pokiaľ ide o brankárov, mali sme k nim špeciálneho trénera, medzi sebou komunikovali. Tvoria špecifický tím, Jano Laco v závere už nemohol nastúpiť, keby k tomu prišlo skôr, možno by sme to riešili inak. Je jasné, že kritika je namieste, keď niečo nevyšlo a beriem to.
11:53 Mascherano Dobrý deň pán tréner ja sa chcem spýtať či viete čo na sociálnych sietiach písala Vaši priateľka pani Xénia ako tam nakladala hracom z NHL že neprišli atd a Čudujete sa tomu ? Kedže minuly rok ste to boli vy kto povedal že my ich nepotrebujeme že mame zcoho vyberať lebo ak o tom viete čo písala mali by ste jej dohovoriť nak sa venuje iným veciam a nie hokeju a ešte jedna otázka to ste fakt nevedeli kde hráva Marek Hovorka ?repre tréner toto nevedel ?plus Bakoš a Lusnak my sme môžeme dovoliť nechať doma takýchto hráčov? A zobrať takých čo v kluboch ani poriadne nehrali ? Napr Hrnku ? Alebo Suju? Ďakujem za Vašu odpoved a nech sa Vám darí v živote hlavne pri tých deckách ;)
Nepovedal som, že hráčov z NHL nepotrebujeme, to nie je pravda. Šli sme do vízie ísť s mladými hráčmi, vlani bol navyše bojkot, takže najskôr nechceli prísť. Môžeme sa baviť, že miesto troch hráčov som mohol zobrať iných troch. Spomínaný Hovorka dostal šancu v príprave a nemal výkonnosť, akú by sme potrebovali. To čo povedal, bola hlúposť, poznáme jeho štatistiky, kde hráva, tak neviem, či to bola chyba novinára, alebo čo. Slovenská liga a medzinárodný hokej je trošku iný level. Martin Bakoš mal ísť, len do prvých dvoch útokov sa nedostal, vo štvrtej by nehral a ako náhradník nemal záujem ísť. Patrika Lušňáka si vážim, no jeho výkonnosť v príprave tiež nebola ideálna.
12:00 Rado Knotek Dobry den p.Ciger. Drzim Vam palce lebo si Vas vazim,a nenechajte sa odradit,momentalnou atmosferou v SZLH. Mi noralny fanuskovia vieme ze to nebola vasa vinna a ani p.Svehlu. Chcem sa spitat,ako to vy vnimate celkovu situaciu v slovenskom hokeji. Dakujem.
Je to na širšiu debatu, odporúčam Vám pozrieť si diskusie, ktoré budú teraz a v najbližších dňoch v rôznych médiách.
12:03 Reprefan Dobry den pan Ciger, v prvom rade chcem povedat ze si velmi vazim Vasu pracu s mladymi deckami.. respekt. Otazka: Myslite si ze ste bol dostatocne kvalifikovany, odborne pripraveny, skuseny a hracmi respektovany trener? Hovori sa ze po poradach s trenermi mali hraci este svoje interne meetingy kde sa dohidli na hernom systeme (bez vas). Boli ste si s p. Svehlom tohto vedomi? A ak ano preco ste tam zostavali?
Viem, že sa to udialo, ale robievalo sa to aj za mojich hráčskych čias. Ja to práveže beriem v pozitívnom zmysle, keď sa hráči bavia medzi sebou. Reči o tomto teraz vnímam opäť len ako nejaké intrigy nejakých ľudí, lebo sa to robievalo vždy a za všetkých trénerov, je to normálna vec. Ja mám hokej rád a u nás keď sa niečo nepodarí, všetci sú zlí. Toho som si vedomý. V dnešnej situácii nášho hokeja je veľmi ťažké byť na striedačke a viesť mužstvo.
12:07 Peter Németh Dobrý deň pán Cíger, ak bolo cieľom omladzovať naše národné mužstvo, nechceli ste zobrať aspoň do prípravy perspektívneho Patrika Koyša či Matúša Sukeľa? Obaja hráči sa už vo veku 21 rokov presadili v našej Tipsport lige a sú ťahúňmi svojich tímov. Ďakujem.
Bavili sme sa o mnohých chlapcoch a aj o Koyšovi. Sledovali sme ho, no potrebovali sme vybrať silných hráčov, ktorí sa vedia presadiť proti fyzicky zdatným súperom. S týmto mal Patrik trošku problémy v play off proti Banskej Bystrici a treba sa baviť aj o tom, na akej úrovni je naša liga. Medzinárodný hokej je úplne iný level. To isté patrí aj o Sukeľovi. Verím však, že sa v reprezentácii ešte ukážu, všetko majú pred sebou.
12:09 Slavo z Nitry Dobrý deň pán Cíger, Vy sám ste úspešne hrával a trénoval Slovan v našej extralige. Je to pre reprezentáciu lepšie, keď hrá teraz Slovan v KHL? Vopred ďakujem za odpoveď, Slavo z Nitry
Má to význam vtedy, keď tam budú naši najlepší hráči a budú hrávať stabilne KHL, kde je vysoké nasadenie. Určite by to bolo prínosom.
12:15 Meso Zdeno, prečo ste nevyburcovali hráčov k maximálne možným výkonom ? Kedy sa chcú ukázať a predať ak nie na MS ???
Hráč, keď sa dostane do národného tímu, musí byť tak mentálne pripravení, že takéto veci by mali byť automatické. Ja ako tréner to už neviem príliš ovplyvniť. Toto je tiež chyba nášho hokeja a musíme sa zamerať na to, aby prichádzali hrať za Slovensko s hrdosťou a učiť ich to od mlada. Nemôžeme tam už riešiť chýbajúce, pásky, kurčule, hokejky...
12:20 Tomas BA Zdeno, myslite si ze by ste nieco pred sampionatom urobili inak? Kam podla vas povedu managerske kroky pana Kohuta? Drzim palce v dalsom profesnom zivote. Ten co pride po vas to nebude mat o nic lahsie...
Jediné, čo by som mohol urobiť inak, skončil by som skôr! Keď som už vedel a bolo jasné, že niekto si ma tam neželá, nesílil by som to. Ja sa snažím hokeju pomáhať a vonkoncom som tam nebol pre peniaze! Ak by mal pán Kohút robiť tak ako doteraz, tak by sa mal vzdať funkcie.
12:22 Igor Zdeno, prečo nemáš záujem o prácu v HC SLOVAN? Nejaké ponuky si vraj mal, ale vždy si to odmietol. Zobral by si teraz, ak by prišla ponuka od Slovana,resp.od trénera Říhu funkciu asistenta trénera pri A-tíme Slovana? Ako fanúšik Slovana by som bol veľmi rád! Pozdravujem.
Áno, dostal som ponuku robiť asistenta pánovi Řihovi minulý rok, ale vzhľadom na to, že som bol trénerom reprezentácie, odmietol som. Ale hlavným dôvodom bola moja akadémia, ktorú by som pre dlhé cestovanie zanedbával a nestíhal všetky povinnosti.
12:24 Andrea Chcem Vás pozdraviť a vyjadriť Vám obdiv. Mala som Vás rada ako hokejistu a obdivujem Vás, že ste sa ujali kormidla, keď nikto nechcel a myslím, že napriek výsledku ste odviedli dobrú robotu. Ste správny, férový chlap. Chcem sa spýtať, že ak by Vám predĺžili zmluvu, či by ste ostali a ujali sa nášho mužstva aj ďaľší rok?
V tejto chvíli som z toho dosť unavený, ako hokejisti predtým, keď odmietli pozvánky kvôli únave:) Po tých všetkých podrazoch, čo som za dva roky zažil, nemám už chuť.
12:26 JJ Zdravim Vas pan Ciger, predovsetkym by som Vam chcel podakovat, ze ste sa rozhodli vziat na sampionat Tolko novacikov, aj ked si osobne myslim, ze napr. taky Koys z Martina by tam mohol byt tiez - najlepsi hrac a vedel davit goly. Viete si predstavit dalsie ucinkovanie u reprezentacie v akejkolvek pozicii alebo sa vraciate k mladeznikom ? Z Vasej akademie sa uz nejaki hraci uplatnili v seniorskom hokeji ? Prajem vela zdaru v dalsich rokoch. S pozdravom Jano
Najstarší moji chlapci majú 15 rokov, takže je priskoro. Dôležité však je, že v kategórii žiakov a kadetov majú slušné výsledky, hrajú dobrý hokej.
12:27 ..... Nemyslíte si, že po tom všetkom by p. Kohút mal odstúpiť?
Mal. Súhlasím s Vami.
12:37 kato51 Zdeno,na vlastnej koži si zistil, že nenažranci v SZLH sú aktívny,mieniš spolupracovať s Handzušom a krivým,myslím charakterom Lintnerom?
Za tejto situácie, aká nastala a bola v priebehu dvoch rokov, je ťažké spolupracovať s takými ľuďmi, ktorí ma tam ani nechceli, resp. nerešpektujú.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy