Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.05.2017 09:05 | Šport | Cyklistika
FotoVideo

Sagan na Okolo Kalifornie nemal konkurenciu, no zaujal aj niečím iným: Na tlačovke opäť perlil!

Slovenský cyklista Peter Sagan už siedmykrát v kariére triumfoval v bodovacej súťaži na pretekoch Okolo Kalifornie.

V sobotňajšej záverečnej 7. etape obsadil jazdec tímu Bora-Hansgrohe šiestu priečku s mankom 22 sekúnd, keď ovládol šprint hlavného pelotónu. Etapový vavrín získal domáci Američan Evan Huffman z Rally Cycling po úniku päťčlennej skupiny. Celkové prvenstvo si ustrážil Novozélanďan George Bennett (Lotto NL-Jumbo).

V záverečnej etape čakali na cyklistov na 124 km dlhej trati z Mountain High do Pasadeny tri menej náročné stúpania. Už v úvode sa do hromadného pádu zaplietol aj Juraj Sagan a musel meniť bicykel. Na prvom kopci Mt. Emma Road na méte necelých 50 km vyrazila dopredu menšia skupinka a náskok si udržala až do konca. V závere si víťazstvo zo štvrtej etapy zopakoval Huffman pred Španielom Davidom Lopezom Garciom a Francúzom Nicolasom Edetom.

Sagan dominoval vo finiši prenasledovateľov a po šiestom mieste sa stal jasným víťazom bodovacej súťaže pre najlepšieho šprintéra. Získal 46 bodov, druhý Huffman nazbieral spolu 33 a Bennett 31. Úradujúci majster sveta vyhral tretiu etapu a až päťkrát sa dostal do najlepšej sedmičky. Celkovo obsadil 39. miesto so stratou 28:08 min na Bennetta. V Kalifornii dominuje v bodovačke o zelený dres už od roku 2010 s výnimkou roku 2015, keď vyhral Brit Mark Cavendish a Sagan vtedy triumfoval v celkovej klasifikácii. Spomedzi ďalších Slovákov bol v 7. etape najvyššie Martin Velits na 100. mieste, Michael Kolář obsadil 109. a Juraj Sagan 110. priečku. Kolář skončil v celkovej klasifikácii 102., J. Sagan na 112. a M. Velits na 120. pozícii.

 

Aby toho nebolo málo, Peter Sagan sa bavil na úkor amerických novinárov, ktorých privádzal do šialenstva. Pri otázke čo sa mu páčilo najviac keď prišiel do Ameriky, či priateľskosť ľudí alebo buritos odpovedal Sagan jasne. "Buritos sú z Mexika," zaskočil novinárov. Okrem iného zaujalo domácich novinárov aj auto, ktoré si Peter nechal v USA vyrobiť na mieru. Pri otázke prečo si vybral práve aut Dodge Charger perlil zas. "Mám to z filmu Rýchlo a zbesilo," povedala so smiechom naša cyklistická hviezda.

Výsledky 7. etapy (Mountain High - Pasadena, 124 km): 1. Evan Huffman (USA/Rally Cycling) 2:37:28 h, 2. David Lopez Garcia (Šp./Sky), 3. Nicolas Edet (Fr./Cofidis) 4. Lachlan Morton (Austr./Dimension Data), 5. Rob Britton (Kan./Rally Cycling) všetci čas ako víťaz, 6. Peter SAGAN (SR/Bora-hansgrohe), 7. Matteo Trentin (Tal./Quick-Step), 8. John Degenkolb (Nem./Trek), 9. Benjamin King (USA/Dimension Data), 10. Jhonatan Restrepo (Kol./Kaťuša-Alpecin) všetci +22,... 100. Martin VELITS (SR/Quick-Step Floors), 109. Michael KOLÁŘ (SR/Bora-Hansgrohe), 110. Juraj SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) všetci +11:39

Konečné poradie po 7. etape: 1. George Bennett (N. Zél./Lotto NL-Jumbo) 22:54:38 h, 2. Rafal Majka (Poľ./Bora-Hansgrohe) +35, 3. Andrew Talansky (USA/Cannondale-Drapac) +36, 4. Brent Bookwalter (USA/BMC) +45; 5. Ian Boswell (USA/Sky) +1:00, 6. Vegard Stake Längen (Norwegen) (Nór./UAE Emirates) +1:54,... 39. P. SAGAN +28:08, 102. KOLÁŘ +1:00:17, 112. J. SAGAN +1:06:30, 120. M. VELITS +1:16:32

Poradie v bodovacej súťaži: 1. P. SAGAN 46, 2. Huffman 33, 3. Bennett 31, 4. Majka 28, 5. Talansky 25

mp

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka
The Pass at Byron Bay on a clear day with blue water
Hromadné uhynutie vznešených živočíchov: Na pláži ich uviazli stovky! Vedci sa chytajú za hlavu
Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke