Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2017 16:15 | Šport | Šport mix

Športové osobnosti reagujú na hokejovú tragikomédiu: Nech sa hanbia tí, ktorí odmietli reprezentovať!

Osobností z rôznych športových odvetví reagujú pre TASR na vystúpenie slovenských hokejistov na MS v Kolíne.

Motocyklistu Ivana Jakeša zaujali skôr tí hráči, ktorí pozvánku do národného tímu neprijali: "Absolútne nechápem komentáre niektorých ľudí. Čudujem sa hokejistom, ktorí odmietli reprezentovať a chcú to komentovať. Naši chlapci odviedli to najlepšie, čo mohli a vedeli. Tí, ktorí tam boli, sa nemajú za čo hanbiť. Nech sa hanbia tí, ktorí odmietli reprezentovať."

Erik Vlček, slovenský rýchlostný kanoista, dvojnásobný strieborný olympijský medailista v K4 na 1000 m: "Pred šampionátom som nemal veľké očakávania, no sledoval som všetky zápasy našich hokejistov. Bol som zvedavý, ako dopadnú. So slabšími súpermi sa vytrápili a vedel som, že so silnými sotva zabodujú. Realita je taká, že môžeme byť radi, že sme nevypadli."

Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru: "Šport ako taký je obrovský fenomén, na Slovensku je to hokej a futbal, ktorý vnímame hlavne cez majstrovská sveta. Ukazuje sa, že nie vždy sa dá dosiahnuť na najvyššie méty. Ja si cením, že naši hokejisti nezložili zbrane a bojovali so cťou až do posledného zápasu. V paralympizme sa hovorí, že prehry nás posúvajú ďalej. Ja verím, že ich naši hokejisti absorbovali a posunie ich to ďalej."

Richard Varga, slovenský triatlonista, trojnásobný majster sveta v akvatlone: "Sledoval som výsledky, reakcie aj komentáre. Ja to beriem tak, že to je úplne iná generácia ako bola predtým. Všetci ešte vidia rok 2002, ale toto je iná liga. Myslím si, že je to taký budíček nielen pre slovenský hokej, ale aj šport. Pokiaľ sa nezačne systematicky riešiť práca s mládežou, ďalej do tých 23 rokov, tak potom tak bude vyzerať ten šport."  

Štefan Svitko, motocyklový pretekár Rely Dakar: "Vždy sa na hokej teším, ale tento rok som ani nepozeral. Celý náš šport ide dole vodou, štát by sa mal zamyslieť a podporiť mládež. Kedysi boli na Slovensku dobrí športovci v každom odvetví a teraz to je čoraz horšie."

Viktor Pečovský, futbalista MŠK Žilina: "Podľa mňa to chlapci mali ťažké. Bol trošku vidieť rozdiel v kvalite, snažili sa to vynahradiť nasadením a bojovnosťou, ale to nestačí na takýchto podujatiach. Preto to dopadlo tak, ako to dopadlo."

Peter Mičuda, bývalý slovenský basketbalový reprezentant: "Osobne ma teší, ako sa kvôli hokeju každoročne ľudia spájajú, aby fandili slovenskému tímu. Hráčom aj napriek neúčasti niektorých hráčov neuberám bojovnosť, no kvalita asi nebola na zodpovedajúcej úrovni. Fanúšikovska obec bola asi zvyknutá na lepšie výsledky. Je preto potrebné vsadiť na generačnú výmenu, ktorá bude chvíľu trvať. S výhľadom do budúcnosti hodnotím pozitívne tohtoročne účinkovanie reprezentácie do 18 rokov. Je to prísľub, že sa nemusíme obávať."

Dominik Hrbatý, bývalý slovenský tenista: "Naši hokejisti robili čo mohli, bojovali, no nemali takú úroveň, ako hráči z najlepších tímov. Proti silným sa snažili vytiahnuť, postupne však začali panikáriť, robiť chyby a góly v našej sieti pribúdali. Pre chalanov to však bola veľká škola života. Mnohí z nich štartovali na MS prvýkrát. Prehry ich môžu posilniť. Budú sa snažiť zlepšovať a o rok či o dva môžu niektorí z nich patriť k lídrom tímu."
      
Karol Kučera, bývalý slovenský tenista: "Zápasy slovenských hokejistov na MS som sledoval iba jedným okom, lebo som bol na cestách. Videl som časť duelov s Nemeckom a Dánskom. Veľa našich fanúšikov je sklamaných, lebo nasadili latku veľmi vysoko. Ukazuje sa, že momentálne nemáme takú silu ako najlepšie tímy sveta. Bude treba rozšíriť hráčsku základňu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené