Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2017 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herečka Kristína Farkašová zažíva peklo: Po vyhrážkach skončila u psychológa!

Zašlo to priďaleko! Herečka a moderátorka Kristína Farkašová (34), povestná svojím humorom a optimizmom, prežíva naozaj krušné chvíle.

Novému Času prezradila, že sa stala obeťou sledovania a vydierania. Úplná bezmocnosť a veľký strach dohnali mamu trojročných dvojčiat dokonca až k psychológovi. Podobné peklo zažila obľúbená herečka už aj minulý rok, útoky na jej osobu však, žiaľ, stále pokračovali. Prečo nenašla pomoc u polície?

Obľúbená herečka a moderátorka Kristína Farkašová zažívala psychický teror aj v auguste minulého roka, o čom vtedy informoval Nový Čas. Neznámi ľudia jej v tom čase posielali veľmi nepríjemné správy. „Vypisovali mi kadejaké citové vydieračky. Žena, ktorá mi priala, nech mi zomrú deti, lebo jej zomreli ešte pred pôrodom. Jedna žena mi písala, že sa zabije, ak jej nepomôžem s depresiami, a napíše, že to bolo kvôli mne,“ naznačila vtedy Kristína vážne nepríjemnosti, ktoré musí riešiť na sociálnej sieti. Prenasledovaniu na internete však stále nie je koniec a nabralo ešte obludnejší rozmer!

„Došlo to až tak ďaleko, že som musela navštíviť psychológa. Určite sa nežije dobre s pocitom, že vás niekto sleduje alebo vydiera. Dokonca vám napíše, že ste sa videli a vy o tom neviete,“ povedala Novému Času šokovaná herečka, ktorá hľadala pomoc aj u mužov zákona. „Nahlásila som to aj na polícii, ale nepochodila som tam. Vraj ako známa osoba s tým musím počítať,“ prezradila nám. Ona sama však s touto vecou radikálne odmieta počítať. „Ale už som sa naučila pozerať na také veci s nadhľadom,“ povzdychla si mama trojročných dvojčiat Matildy a Ely.

Otvoriť galériu
 

Každá sláva priťahuje pozornosť

Podľa bezpečnostného analytika je polícia povinná sa tým zaoberať. „Je to stalking a na to je Trestný zákon. Ak je tam podnet, príslušný orgán musí vyhodnotiť rozsah a závažnosť a vyšetriť to v zmysle zákona,“ vyjadril sa bezpečnostný analytik Milan Žitný. Ak sa podľa jeho slov obťažovanie deje prostredníctvom sociálnej siete, stalkera, môže užívateľ zablokovať a dať sťažnosť správcovi siete. Aj psychológ dvíha nad situáciou, v ktorej sa ocitla Farkašová, varovný prst. „Každá ‚sláva‘ prináša aj mediálnu pozornosť a známe osobnosti to musia prijať. Veď svoje zamestnanie robí preto, aby bol známy, no nie každý to potom zvláda. Pretože tých, čo ho sledujú, je veľa, ale on je na to sám,“ povedal pre Nový Čas František Skokan. Samotná herečka sa však rozhodla, že nikomu nedovolí, aby jej znepríjemňoval život. „Je dobré, že existujú spôsoby, ako s takými ľuďmi vybabrať. Napríklad blokovaním,“ dodala Farkašová.

 

Polícia musí konať

Milan Žitný, bezpečnostný analytik:

 

- V prípade prenasledovania prostredníctvom internetu ide o stalking a na to je Trestný zákon. Ak je tam podnet, príslušný orgán musí vyhodnotiť rozsah a závažnosť a vyšetriť to v zmysle zákona. V týchto prípadoch ide o psychicky narušené osoby, takže polícia by jednoznačne mala konať. Na sociálnej sieti treba stalkera zablokovať a dať sťažnosť správcovi siete. So stalkerom je lepšie nekomunikovať.

 

Ide o psychopatov

František Skokan, psychológ

- Títo ľudia sa stotožňujú s osobou a cez ňu si užívajú slávu. Robí im dobre, keď im známa osobnosť venuje nejakú pozornosť, lebo majú pocit, že všetci poznajú aj ich a dostávajú sa tak do povedomia. Užívajú si to a majú pocit, že sú takí slávni ako tá známa osoba. Takéto písomné odkazy nie sú v poriadku. Nejaká porucha osobnosti odosielateľov sa tam môže objaviť, povedal by som, že tam aj je. Už aká, to ťažko povedať. Objavuje sa tu miera bezcitnosti a je typická pre asociálne osobnosti (psychopatov). Pre tieto osoby je príznačná neschopnosť vcítiť sa do iných a tešiť sa zo šťastia druhých.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: row, mrh, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov