Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2017 11:43 | Šport | Hokej
Video

Šlachetné gesto hviezdneho Francúza: To, čo urobil, nečakal nikto!

Unikátne gesto urobil v nedeľu útočník Pierre-Édouard Bellemare, ktorého vyhlásili za najlepšieho hráča Francúzska vo víťaznom zápase MS s Fínskom (5:1).

Ocenenie odmietol a venoval ho brankárovi Florianovi Hardymu, ktorý sa pod senzačný triumf domáceho tímu podpísal 42 úspešnými zákrokmi. Bellemare sa v dueli parížskej B-skupiny blysol gólom a asistenciou, no hlavnou postavou bol jeho spoluhráč Hardy, ktorý privádzal fínskych hokejistov do zúfalstva. V prvej tretine predviedol neuveriteľný zákrok v štýle Dominika Haška, keď hokejkou na čiare zázračne vyrazil strelu Oskara Osalu. Po záverečnom klaksóne mu celá hala aplaudovala, skandovala jeho meno a žiadala si ho vyhlásiť za najlepšieho hráča stretnutia. Bolo prekvapením, keď hlásateľ oznámil Bellemareho. "Nepočul som zahlásiť moje meno. Tlieskal som Hardymu a pozeral sa na neho. Nebolo správne, že vybrali mňa," povedal útočník Philadelphie. Ten si cenu spoločne s luxusnými hodinkami prevzal, ale následne so spoluhráčmi prinútil Hardyho, aby si ju zobral. Brankár s ňou potom zapózoval fotografom. "Každý by spravil to isté na mojom mieste. Ani na um mi neprišlo, že by som si mal cenu nechať. Florian si z nej zaslúži každý kúsok a aj oveľa viac," vysvetlil Bellemare pre nhl.com.

I keď v parížskej AccorHotels Aréne zostávalo približne 3000 voľných miest, atmosféra bola hodná hokejového sviatku. Francúzski hráči načerpali energiu z publika, nebojácnou hrou dokonale zaskočili favorita a postarali sa o zatiaľ najväčšie prekvapenie šampionátu. "Les Bleus" dosiahli historický úspech, Fínov zdolali na MS prvýkrát, doteraz ťahali so severanmi sériu ôsmich prehier. "Náš brankár bol neprekonateľný, a to bol hlavný rozdiel," pomenoval základný faktor úspechu obranca Kevin Hecquefeuille. "Fanúšikovia nás hnali za víťazstvom. Je zábavné hrať pred zrakmi našich priateľov, rodín a fanúšikov. I keď hráme doma, necítime tlak. Naopak, chceme si tento šampionát naplno užívať."

Nie je to prvýkrát, čo Francúzi na MS obrali o body favorita. V Minsku 2014 zdolali Kanadu 3:2 po nájazdoch, o rok skôr zaskočili Rusov a vyhrali 2:1. Tento zápas mal s tohtoročným prekvapením jedného spoločného menovateľa - Floriana Hardyho v bránke Francúzska. Hráči z usporiadateľskej krajiny si tak napravili chuť po úvodnom nezdare s Nórmi (2:3). Triumf nad vicemajstrami sveta im dodal potrebné sebavedomie do ďalších bojov. "Celý zápas sme tvrdo 'makali'," chválil spoluhráčov dvojgólový strelec Antoine Roussel. "Hrali sme jednoducho a dbali na každý jeden malý detail. Blokovali sme strely, hrali sme perfektne v oslabeniach, bol to veľkolepý výkon. Musíme si udržať tento prístup aj v ďalšom priebehu šampionátu, ak chceme ďalej víťaziť," dodal krídelník Dallasu pre oficiálny web šampionátu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



2009. Dvojicu hercov milovali všetky deti.
Spomínate si na reláciu Elá hop? Takto vyzerá legendárne duo dnes! Čo po rokoch s hrdosťou priznali
Foto
Odišiel priskoro: V mladom veku zomrel majster Slovenska († 39)
Zrazenému cyklistovi letel na pomoc záchranársky vrtuľník (ilustračné foto).
Seniora zrazil v Kútoch autobus: Vážne zranenia! Na pomoc mu letel záchranársky vrtuľník
Domácim
násilím
trpia
častejšie
ženy.
Zažívate domáce násilie a neviete, ako ďalej? Odpoveď môžete nájsť na týchto miestach na Slovensku
Od tragédie prešlo už 10 rokov.
Na lodi zomreli STOVKY detí, kapitán zdrhol medzi prvými: Zobrali im jedinú šancu na prežitie
Vysoké Tatry.
Aprílové počasie úraduje: Hory sa zahalia späť do zimy! Pre zvyšok krajiny to tiež nevyzerá ružovo
Schindlerová zapózovala v posilňovni. Na cvičenie zvolila pomerne netradičný spodný diel.
Foto
Schindlerová dráždi vo fitku: BUJNÝ dekolt natlačený v podprsenke a... Uff, pozrite sa DOLE!
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Juraj Blanár podporuje vstup Srbska do EÚ: Toto je podľa neho kľúčovým bodom
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Stiahnu sa americkí vojaci z Iraku? Po 10 rokoch má dôjsť k dôležitej dohode
Peter Pellegrini, Zuzana Čaputová, Robert Fico.
Najdôveryhodnejší politik: Prieskum ukázal, komu Slováci veria najviac! Kto naopak, skončil na chvoste?
driving a car
Bratislavskí vodiči sa nepotešia: Početné zdržanie! S kolónami rátajte na týchto miestach
Ilustračné foto
Rekordná policajná razia: To, čo ich čakalo v dodávke, sa ešte nikdy nepodarilo nájsť