Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.05.2017 12:35 | Šport | Hokej

Slovenskí hokejisti sa zhodli v jednom: Výkon proti Talianom na Lotyšov stačiť nebude!

Ani Lotyši nepatria na hokejovom šampionáte k favoritom turnaja, no slovenskí reprezentanti proti nim očakávajú ešte náročnejší zápas než ten úvodný s Talianskom.

Zverenci trénera Zdena Cígera boli vzhľadom na priebeh prvého duelu radi aj za výhru po predĺžení, no proti Lotyšom sa hotujú podať koncentrovanejší výkon. Tím zložený najmä z hráčov KHL je podľa Michala Sersena veľmi nebezpečný v útoku, takže skúsený obranca varuje najmä pred defenzívnymi zaváhaniami. Aj Lotyši vstúpili do turnaja víťazstvom, no ich triumf 3:0 nad Dánskom bol presvedčivejší než dvojbodová výhra Slovákov. Oba tímy odohrajú druhý zápas v priebehu dvoch dní, Lotyši však budú mať približne štyri hodiny regenerácie k dobru, keďže ich sobotňajší zápas sa začal už o 12.15 h.

Nahustený víkendový program podľa obrancu Adama Jánošíka v úvode turnaja ešte nehrá rolu. "V druhom zápase to ešte bude dobré. Sme dobre fyzicky aj psychicky pripravení. Rýchly sled zápasov hrá rolu možno neskôr, ale teraz v druhom zápase by to ešte nemalo byť cítiť," uviedol pre TASR. Situáciu podobne vidí aj Sersen, ktorý je na nahustený program na šampionáte zvyknutý. "Turnaj sa takto hrá už niekoľko rokov a asi každé mužstvo má takýto scenár. Lotyši budú mať v podstate podobne málo času na regeneráciu ako my," povedal obranca, ktorý štartuje už na šiestom šampionáte.

Mužstvo najbližšieho slovenského súpera je zložené najmä z hráčov Kontinentálnej hokejovej ligy, proti ktorým Sersen často nastupoval. O sile zverencov kanadského trénera Boba Hartleyho má jasnú predstavu. "Bude to opäť veľmi náročný súper. Majú kvalitnejší útok než Taliani, takže v obrane musíme byť stopercentní. Nesmieme ich púšťať do prečíslení a rôznych brejkov," poznamenal. Ďalší zadák Peter Čerešňák patril v súboji s Talianskom k najlepším slovenským hráčom. Spoľahlivý výkon ozdobil víťazným gólom v predĺžení, no krátko po zápase už myslel na ten ďalší. "Lotyšov sme videli v zápase s Dánskom. Majú v kádri šikovných hokejistov. Dôležité však bude, aby sme hrali disciplinovane a aby sme využili šance, ktoré sa nám naskytnú," uviedol Čerešňák.

 

Strelec prvého slovenského gólu na svetovom šampionáte Michel Miklík nebol s výkonom nášho mužstva vôbec spokojný. „Dobre sme hrali iba prvých 15-násť minút, potom neviem, čo sa stalo. Prestali sme hrať a to sa nám nesmie stávať na takomto podujatí. Môžeme byť radi, že sme zápas v závere dokázali otočiť, ale v ďalšom priebehu turnaja musíme predvádzať iný hokej,“ povedal krátko po zápase s Talianskom skúsený útočník. „Toto víťazstvo je hlavne pre psychiku dôležité, lebo neviem, čo by sa dialo, keby sme na úvod s Talianskom prehrali. Máme tu totiž veľa nových chalanov. Čaká nás opäť náročný súboj a ak chceme byť úspešní, tak musíme hrať oveľa lepšie ako s Talianskom. Verím, že si to rozoberieme a dobre sa pripravíme,“ dodal Miklík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť