Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2017 11:55 | Šport | Hokej

Slováci vstupujú do svetového šampionátu v hokeji úvodným zápasom: Chlapci, ukážte bojové srdiečko!

Ošiaľ sa začína, fanúšikovia očakávajú od tímu bez hviezd bojovný výkon a slovenské hokejové srdiečko! Reprezentácia dnes o 16.15 h vstupuje do šampionátu v nemeckom v Kolíne nad Rýnom.

V jednej z najväčších hál v Európe Lanxess aréne s kapacitou 18-tisíc ľudí ju na úvod čaká nováčik a outsider A-skupiny Taliansko. Zverenci trénera Cígera sú favoritom. Potrebujú vyhrať, aby sa nedostali pod tlak a od úvodu sa čo najdôraznejšie vyhli hrozbe boja o záchranu. Nálada v kabíne je výborná a hráči si nič iné ako tri body nepripúšťajú!

Fotogaléria
10
fotiek v galérii
Na rozdiel od mnohých predchádzajúcich majstrovstiev či olympiád sú tentoraz výkony našich hokejistov viac než nepredvídateľné. Zostava, v ktorej mužstvo nastúpi, sa ešte v jednom zápase na ľade ani nestretla. Tím je v dejisku turnaja už od stredy a pred prvým duelom absolvoval tri tréningy.

„Už sa všetci tešíme na úvodný zápas, pretože záverečná príprava bola dlhá. Nemáme tu síce hráčov z NHL, ale sú tu hráči, ktorí mali chuť hrať a verím, že vstup do turnaja zvládneme,“ nechal sa počuť tréner Zdeno Cíger, ktorý má v kádri 7 vicemajstrov sveta z roku 2012 (bratia Július a Libor Hudáčkovci, Laco, Sersen, Miklík, Haščák a Bližňák).

 

S Talianmi iba víťazne

V samostatnej ére náš výber odohral s Talianskom štyri zápasy a všetky štyri aj vyhral. Na rozdiel od minulosti chýba v kádri nováčika A-kategórie početnejšia enkláva naturalizovaných cudzincov.

„Sme favoritom, ale na šampionáte niet ľahkého súpera. Musíme sa aj na Talianov dobre pripraviť,“ vyjadril sa útočník Andrej Šťastný, ktorý osobne nikoho nepozná z kádra súpera. „Obranca Plastino, čo sme hrali spolu v Slovane, tu za Talianov nie je a ani útočník Ihnačák. Poznám iba ich,“ priznal Šťastný, že súper je pre väčšinu odborníkov veľkou neznámou.

Chcú si urobiť pohodu

Hráči si dobre uvedomujú, že proti nováčikovi musia vyhrať, pretože v opačnom prípade by sa mohli veľmi reálne namočiť do bojov o záchranu. Ak by sme nedajbože v tomto roku vypadli z elitnej kategórie, prídeme aj o domáci šampionát v roku 2019.

„Zvládnuť prvý duel je veľmi dôležité aj pre pohodu v tíme,“ vyhlásil kapitán Vladimír Dravecký. „Máme za sebou pár tréningov, kde sme nacvičovali rôzne herné varianty a aj presilovky. A teraz už myslím iba na Talianov,“ doplnil čerstvý otec Marcel Haščák.

Predpokladaná zostava

Brankár: Hudáček (Laco)

Obrancovia: Čajkovský, Sersen , Gernát, Mikuš, Čerešnák, Jánošík, Trška, Šedivý

Útoky: Dravecký, Hudáček, Skokan - Miklík, Bližňák, Haščák - Kudrna, Cingel, Hrnka - Šťastný, Suja, Skalický.

Vzájomná bilancia na MS

2014: SR – Taliansko 4:1

2000: SR – Taliansko 6:2

1999: SR – Taliansko 7:4

1998: SR – Taliansko 2:1

Viliam Fischer (78), kardiochirurg

Otvoriť galériu

Keď som išiel operovať, nikdy som si nepovedal, že to môže dopadnúť zle. Športovec, musí ísť na víťazstvo. Kto ide na remízu alebo na prehru, už dopredu prehrá. Vsádzam na našich! Tréner Cíger totiž urobil múdru vec - vzal si za poradcu Šuplera. Ten nahradí 90 % tých, ktorí neprišli z NHL.

Rasťo Sokol (48), moderátor

Otvoriť galériu

Rád by som hokejistom odkázal, nech si určite veria, že na to majú a nech len hrajú a robia nám radosť. Určite vyhrajú a keby nie, tak si oholím bradu!

Ladislav Škantár (34), olympijský víťaz vo vodnom slalome

Otvoriť galériu

Hlavne odvahu, bojovnosť a športové šťastie, ktoré je vždy potrebné. Máme na šampionáte mužstvo, ktoré nikto nefavorizuje, ale podľa mňa môžeme prekvapiť. Dôležitý bude 1. zápas. Víťazstvo psychike veľmi pomôže. Verím, že zápas nad Talianskom vyhráme. Tipujem 3:1.

Boris Kollár (51), predseda Sme rodina

Otvoriť galériu

Ak naši hokejisti budú bojovať vo finále, tak sa ho určite zúčastním. Som veľký fanúšik a môj najsilnejší zážitok je práve z roku 2002 v Göteborgu, keď sme sa stali majstrami sveta. Verím, že naši vyhrajú a stavím na to dobrý koňak.

Jana Dukátová (33), vodáčka

Otvoriť galériu

Od začiatku suverénne a sebavedome do toho! Užite si ten zápas a dobrý výsledok príde sám. Chalanom verím! Na slovenské víťazstvo pokojne stavím aj môj kajak.

Sisa Lelkes Sklovska (51), speváčka

Otvoriť galériu

Žiadnu trému, žiaden stres, naplno sa predviesť, čo tvrdo natrénovali, odvahu a kus šťastia. Veľmi im držím palce! Od malička fandím hokeju, no mám jednu zásadu - Nikdy sa o nič nestaviam.

Árpád Érsek (58), minister dopravy SR

Otvoriť galériu

Prvý zápas je vždy veľmi dôležitý na každých majstrovstvách sveta. Vieme, že je tam družstvo nie v najsilnejšej zostave, ale ja im verím. Keď do toho mladí hráči vložia srdce, tak vedia prekvapiť.

Pavel Traubner (76), neurológ

Otvoriť galériu

Mám hlboký vzťah k hokeju, ako lekár som dlhé roky liečil generáciu mojich priateľov ako Joža Golonku, Nedomanského, Bezáka. Som presvedčený, že hoci tím nebude obohatený o chlapcov z NHL, tak nás bude dobre reprezentovať. Srdcia majú zapálené pre hokej, takže som presvedčený, že nad Talianskom suverénne zvíťazia.

Dominika Škorvánková (25), futbalistka
Otvoriť galériu
Prajem im, aby sa im darilo, aby s hrdosťou reprezentovali našu krajinu a ukázali ľuďom, že vieme hrať hokej aj bez posíl z NHL. Na výhru v zápase s Talianskom by som vsadila všetko! Ak sa chceme dostať do štvrťfinále, musíme jednoznačne vyhrať.
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, nh, Marián Ragula, Marián Korbel

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval
obvinený Rado(46)
Foto
Horor v Hlohovci: Rada obvinili z vraždy syna Samuela († 19)! Zlomí vám srdce, kto mal byť svedkom brutálneho činu