Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.05.2017 09:02 | Správy | Domáce správy
Video

Michaela sa narodila bez vagíny, v Trnave jej urobili novú: Tešila sa na krásny život, no prišla o všetko!

Obrovské sklamanie. Len 25-ročná Michaela podstúpila pred rokom unikátnu operáciu. Keďže sa narodila s neobvyklým hendikepom, chýbala jej pošva, pražskí lekári jej v Trnave urobili novú.

Mladá žena čakala, že sa jej život zlepší a bude môcť fungovať ako zdravá žena. Opak je však pravdou. Michaela hovorí, že nová vagína jej síce umožnila viesť normálny sexuálny život, ale prišla o partnera i prácu. A odsúdila ju dokonca i vlastná rodina. Teraz je na dne, na krku má dlhy a hrozí jej, že skončí na ulici.

Michaela (25) mala veľa plánov, no s ich plnením je to horšie. Ešte minulý rok podstúpila v trnavskej nemocnici unikátnu operáciu. Mladá žena sa totiž narodila s anomáliou, ktorá sa vyskytuje u jednej zo 4 500 žien - chýbala jej pošva. Pražskí lekári jej urobili novú a Miška sa tešila na nový život. „Dva mesiace po operácii to bolo super. Konečne som mohla pohlavne fungovať. Potom už však všetko išlo z kopca. Partner ma začal biť a ubližovať mi, tak som od neho odišla,“ hovorí smutne žena, ktorej sa život zmenil od základov. Nie však tak, ako si priala. „Všetci na mňa ukazovali, že som šľapka a že som sa dala operovať len preto, aby som mohla striedať partnerov. Nie je to pravda a mrzí ma, že si to o mne myslí rodina aj kamaráti,“ hovorí Michaela.

Otvoriť galériu

Hľadá si prácu

 

Napriek kopancom sa snažila zaradiť do života. „Z každej práce ma vyhodili. Neviem, či je to moja vina, alebo vina zamestnávateľa, no už neviem, čo mám robiť. Veľmi sa snažím, no mám pocit, že každý sa na mňa pozerá inak, lebo mám operovanú pošvu,“ zúfa si Michaela, ktorá sa však nechce vzdať plánov. „Som šikovná, chcem si urobiť vodičák a dokázať, že som pracovitá. Naposledy som pracovala ako sanitárka. Momentáne som na PN a potrebujem novú prácu, lebo nemám z čoho platiť nájom. Našla som si aj nového partnera. Keby nebolo jeho, tak som na ulici,“ vraví žena.

Michaela je napriek ťažkej situácii stále pozitívna a verí, že zákrok nebude nikdy ľutovať. Jej sexuálny život je vďaka tomu podľa jej slov optimálny. Nový Čas oslovil aj sexuológa Ivana Kubiša, ktorého reakcia jej najbližších prekvapila: „To, že ju okolie berie inak, je neetické a nemedicínske. Ona je vlastne hendikepovaná žena a spoločnosť by mala chrániť takýchto ľudí a pomôcť im. To, že si dala operovať poš­vu, je normálne, chcela byť ženou, tak ako ostatné.“

 

Vecchiettiho operácia

Vykonáva sa pri zriedkavej vývojovej chybe, keď pacientke chýba pošva a maternica. Ženy s tou­to vývojovou chybou majú vyvinutú iba vulvu a krátku pošvu (menej než 3 cm), čo im neumožňuje plnohodnotný sexuálny život. Anomália sa vyskytuje u jednej zo 4 500 žien a operáciu uhrádza zdravotná poisťovňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!