Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Jaroslav († 59) dostal šialený nápad, stálo ho to život: Tragédia v rodine presne po 20 rokoch!

V koho hlave sa mohol zrodiť ten šialený nápad?! Jaroslav († 59) spolu s kamarátom Ladislavom (40) umývali v piatok večer zablatené kolesá terénneho auta v rozbujnenom potoku.

Neodradilo ich ani to, že starosta Ochodnice (okr. Kysucké Nové Mesto) na potoku vyhlásil už v piatok 3. povodňový stupeň. Dravá voda auto strhla a spolu s ním unášala aj dvoch kamarátov. Zatiaľ čo jednému sa podarilo zachytiť o konár a miestni obyvatelia ho vytiahli na breh, druhého hľadali hasiči s policajtmi a obyvateľmi obce takmer do polnoci. Mnohí už tušili, že sa stala tragédia. 

Otvoriť galériu

Hladina potoka Ochodničanka sa na niektorých miestach začala vylievať z koryta. „Vyhlásili sme 3. povodňový stupeň, bolo to niečo strašné,“ opisuje dramatické udalosti Jaroslav Ďuroška, starosta Ochodnice. Kamaráti Jaroslav a Ladislav si na umývanie auta v potoku vybrali ten najnevhodnejší čas. Zabahnený tok kulminoval presne vo chvíli, keď sa rozhodli, že zablatené gumy tereniaka príroda umyje sama. Prúd vody auto strhol ako steblo a unášal ho aj s na smrť vystrašenými mužmi. Ladislava z besniaceho živlu vytiahli obyvatelia, Jaroslav také šťastie nemal. „Muža sa ani po maximálnom úsilí nepodarilo vypátrať polícii ani ostatným záchranným zložkám,“ informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Otvoriť galériu

Tragédia v rodine presne po 20 rokoch

Podľa vyjadrenia polície sa hazardérom so životom podarilo z auta vyskočiť, Jaroslava však unášal oveľa silnejší prúd. Ladislav sa zachytil o konár a z potoka ho vytiahli miestni obyvatelia. Jaroslavovo telo však voda vyplavila až v sobotu o siedmej ráno. Ochodničania sa z hroznej správy nevedia spamätať. „Je to strašné,“ plače jeho suseda Helena, ktorá na starého mládenca nedá dopustiť. Všetkým naokolo pomáhal, ako mohol. Sestra Helena sa za milovaným bratom zadúša v slzách. „Smrť prišla do našej rodiny s tragédiou presne na výročie tragickej nehody mojej dcéry Silvie,“ narieka žena, ktorá svojho brata pochová. „Na návšteve mu hovorili: ,Však nechoď ešte‘, ale on opakoval - ja musím, ja musím a tak šiel rovno oproti smrti. Asi to je osud, neviem,“ zamýšľa sa Helena. Jaroslav, žiaľ, nebol doteraz jedinou obeťou záplav na severe Slovenska. Podľa informácií polície smrť našiel v piatok v rozbujnenom potoku v obci Hvozdnica (okr. Bytča) aj Dušan († 56). Na sútoku potoka Belá a rieky Váh sa v sobotu utopil poľský kajakár (†44). Napriek okamžitému zásahu hasičov sa ho oživiť nepodarilo.

Situácia sa upokojila

 

V súvislosti s povodňovou situáciou zasahovali hasiči v noci z piatka na sobotu takmer vo všetkých okresoch Žilinského kraja. Najvážnejšia situácia bola v okr. Liptovský Mikuláš, Čadca a Žilina. Nový Čas o tom informoval riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Žiline Jaroslav Kapusniak. „Situácia sa výrazne zlepšila po poklese zrážkovej činnosti o polnoci z piatka na sobotu,“ povedal. Podľa SHMÚ bol aj v sobotu 3. stupeň v Ochodnici a na Čiernom Váhu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí