Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2017 06:00 | Šport | Hokej

Šéf slovenského hokeja Martin Kohút bol online: Zo strany hráčov to nie je bojkot!

Slovenský hokej čaká vrcholné podujatie sezóny. Martin Kohút zažije svetový šampionát A kategórie mužov po prvý raz vo funkcii prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Kohút vlani v lete vystriedal na šéfovskej stoličke Igora Nemečka. Reprezentačný tím pred blížiacim sa svetovým šampionátom v Kolíne a Paríži (5. - 21. mája) čelí problémom s nomináciou. Trénerovi Zdenovi Cígerovi sa opsravedlnilo 20 hráčov, z toho 12 z NHL. Zo zámorkej profiligy tak nebudú mať Slováci v Nemecku ani jednu posilu! Aj na tieto otázky odpovedal prvý muž slovenského hokeja čitateľom Nového Času.

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
13:08 Colo81 Čo preto urobíte aby sa takéto hromadné ospravedlňovanie/vymýšľanie si hráčov z NHL skončilo?Môj názor: výmena gen.manažéra(nástupca musí byť taký ktorého hráči v NHL budú rešpektovať napr.Šatan, Bondra) výmena trénera (nič proti Cígerovi ale nemá nato)
Myslím, si že veľmi veľa a zbytočne riešime tých, ktorí povedali nie a oveľa viac by sme sa mali venovať tým, ktorí povedali áno a majú záujem reprezentovať Slovensko. Od začiatku tejto sezóny sa snažíme zmeniť atmosféru v hnutí a reprezentáciach. Myslím si, že pre slovenský hokej v súčasnej dobe nie je až tak dôležitý výsledok, ako spôsob akým bude reprezentácia hrať. Myslím si, že Róbert Švehla a Zdeno Cíger sú legendy slovenského hokeja a hokeju rozumejú viac, než 99 percent občanov našej republiky. A zároveň oni i celý realizačný tím majú moju plnú dôveru. Nezatracoval by som ani chalanov, ktorí sa rozhodli pozvánku do reprezentácie odmietnuť, každý má na to svoje dôvody a je aj v našom záujme do budúcnosti vytvárať také podmienky v reprezentácii, aby hráči do nej prichádzali v čo najvyššom počte a s radosťou!
13:11 Martin Chmelik Zdravim Vas pan prezident. Ako je mozne, ze vsetci NHL-isti a celkovo cca 20 najlepsich hracov odmietlo ist na sampionat? Suvisi so s trenerom, s Vami alebo s panom generalnym manazerom? Nezvazujete odstupenie, ked ste to nezvladli? Alebo odstupite az po sampionate, podla toho ako to dopadne? Dakujem.
Pri mojich rozhovoroch s hráčmi som ich vyzval, aby do reprezentácie prichádzali len v prípade, že sú zdravotne v poriadku a sú tiež pripravení plne rešpektovať vedenie reprezentácie a všetky podmienky kladené na reprezentanta. Tí, ktorí sú dnes v príprave na MS tieto podmienky akceptovali.
13:14 Dušan Dobrý deň, čo ste urobili pre SK hokej po nástupe do funkcie? Nemám pocit že by sa niečo zmenilo, skôr sa ešte veci zhoršujú, prečo vás nepodporujú ľudia ktorý sa postarali o to, že ste sa stali prezidentom(Lintner,Handzuš a spol.)? Prečo neprišli reprezentovať našu krajinu hokejisti ktorý sa podpisovali za odvolanie Nemečka? Prečo ak niekoho nechcú (Švehla,Cíger) tak to nepovedia, vy ho vyhodíte a ide sa od znova. Vyvodíte následky voči sebe za to že repre vyzerá tak ako vyzerá a vy hlava SK hokeja ste nič neurobili preto aby sa to zmenilo?
V slovenskom hokeji je veľmi veľa čo meniť. Nastavujeme novú kultúru, aby reprezentácia Slovenska bola skutočne cťou a hráč ak príde do reprezentácie bol pripravený odovzdať to najlepšie, čo v momentálnej forme je v jeho silách. Tréner Cíger a GM Švehla majú moju plnú dôveru pre vedenie tímu na MS v Nemecku.
13:17 Peter H. Dobrý deň! Situácia okolo príchodu hráčov do reprezentácie zo zahraničia je viac ako katastrofálna. Nemyslíte si, že za to do značnej miery môže aj vedenie reprezentácie. Myslím si, že po majstrovstvách sveta by bolo potrebné prebudovať celé vedenie, na čele s trénerom tímu. Myslím si, že kvalitatívne máme aj rešpektovanejších trénerov, ktorý už dokázali niečo na klubovej i medzinárodnej úrovni. Nezvažujete túto možnosť, ako jedno z riešení?
Otázka všetkých realizačných tímov reprezentácií sa bude riešiť po skončení MS.
13:18 Pepe Aké hlavne zmeny nastali v slovenskom hokeji od Vášho zvolenia?
Verím, že ste opäť pred dvoma týždňami držali palce slovenskej reprezentácii do 18 rokov na MS a boli hrdý na ňu!
13:23 Igor Dobry den pan Kohut chcem sa spytat ci by nebolo nacase nasich hracov z NHL konecne ignorovat a zacat stavat tim len z tych hracov ktory chcu hrat za slovensko v kazdej situacii ved nieje mozne aby sa rok co rok opakoval rovnaky scenar a prosili sme hracov aby isli na sampionat ak niekto nechce hrat za narodak tak nech to povie otvorene a nie sa neustale vyhovarat prajem panovi Cigerovi uspech a hlavne spokojnost s predvedenym vykonom nasich chlapcov apropo tiez som pracoval v zahranici dlhsi cas ale nikdy som nezabudol ze som Slovak a hrdo som to hlasil vsade i ked momentalne je bit tazke na nieco v tomto state na nieco pysny s pozdravom igor z hlohovca
Nemyslím si, že je potrebné zatracovať chalanov z NHL. Slovenský hokej ich ešte bude potrebovať v budúcnosti aj keď mnohých možno nie priamo na ľade. Poďme sa však baviť viac o hráčoch, ktorí budú reprezentovať na MS 2017. V súčasnej nominácii je 8 vicemajstrov sveta z roku 2012, ďalší medailisti z juniorskych šampionátov, hráči KHL, majstri Slovenska i Česka. Myslím si, že môžeme byť hrdí na nich za to, čo predvádzali v minulosti a veriť, že rovnako budú reprezentovať aj v budúcnosti.
13:24 Horal 57 Dobrý deň,pán Kohút. Jedna priama otázka. Z akého dôvodu vstúpil/onoho času/ prez.SR p. Kiska do Slovenského hokeja? Je predsa verejne známe,že vstúpil politicky,cez Handzuša,Lintnera . . .od tohoto momentu je v Slov. hokeji chaos,boj,nevraživosť. Čo myslíte,bolo to potrebné ? Prosím ,odpoveď priamo i otvorene. Ďakujem.
Politika do športu nepatrí.
13:26 ANTONIO CO. OCAKAVATE. OD. NASEJ. REPREZENTACIE. NA. MS. A AKE. SU. VASE. VYHLIADKY?
Nie je pre mňa dôležitý výsledok, ako skôr hra. Cieľom reprezentácie je skončiť do ôsmeho miesta a predvádzať atraktívny hokej, ktorý sa bude páčiť fanúšikom.
13:28 Jan Badzo Pan prezident zamisleli ste sa preco hraci nechcu reprezentovat z nhl slovensko na ms mi tam potrebujeme niekoho zodpovedneho mislim tym generalneho manazera mi tam potrebujemu staru skolu napriklad ako su peter stasny alebo pan jan filc ividite ako sa zmeni k lepsiemu ja si mislim ze generalny manazer si svoju pracu nerobi zodpovedne ako ma
Verím, že Róbert Švehla povedie tím na MS v Kolíne v pozícii generálneho manažéra úspešne. Už pri svojom zvolení som ale povedal, že najlepším kandidátom na post GM je Miroslav Šatan.
13:32 Najväčší fanúšik hokeja Chcem sa spýtať. Prečo nemáme žiadneho hráča z NHL na MS v hokeji 2017? Odpovedzte mi, prečo ani jeden hráč nepríde? Je za tým nejaký bojkot hráčov z NHL? A ako predpokladáte tohtoročné MS v hokeji? Myslíte si, že tento rok vypadneme zo skupiny A a pôjdeme do skupiny B?
Zo strany hráčov to nie je bojkot! Je to ich slobodné rozhodnutie spôsobené zdravotným stavom, alebo ochotou prispôsobiť sa podmienkam v rámci pozície reprezentanta Slovenskej republiky. Nezatracujme nikoho z nich, všetci chcú reprezentovať Slovensko. Nestretol som ani jedného, kde by to bolo inak. To by už asi zmenili štátne občianstvo. Je aj našou úlohou do budúcnosti, aby sa táto situácia zmenila. Ale dnes podporujme tých, ktorí sú ochotní v rámci týchto podmienok fungovať a reprezentovať Slovensko.
13:34 Helová Dobry deň chcem sa spytať ci by sa nedalo chodiť na kontroly mladežníckych trènerov,pretoze kvalita treningov nie je všade rovnaka a zabezpecit ich povinnu! Ucast na skoleniach.Ďakujem,Helová.
Áno, pracujeme na tom.
13:35 maresmo1990 Dobrý deň, najprv chcem povedať, že Vám držím palce nech sa darí a prajem veľa pozitívnych a hokeju prospešných ľudí okolo Vás. Moja otázka je ako rozšíriť základňu detí aby sme mali u piatacikov čo najviac detí, aby bolo z čoho vyberať? mám synovca 4ročného a mali cez škôlku kurz korčulovania, chodili raz týždenne cez januar a februar na zimny stadion cez skolku. dokonca im mesto poskytlo aj autobus na odvoz. Mne sa to veľmi páčilo, rodičov to nazatuzuje casovo ani financne a ich deti uz vedia korculovat(samozrejme každému to ide inak). Toto su podla mna systemove riesenia a bolo by ich robiť oveľa viac. Ďakujem a prajem všetko dobré.
Ďakujem za podporu. Súhlasím, s Vami.
13:37 Tobiáš Dobrý den chcel by som sa pána Kohúta opýtat čím to je že sa zrazu všetci hráči vyhovárajú nie všetci opodstatnene a ako to ze zrazu aj Dominik Granak odstúpil ked vzd reprezentoval a este v takej situácii. Myslite ze he to bojkot? A ak áno tak proti komu vlastne?
Pred Dominikom Graňákom skláňam klobúk, ako sa zachoval, keďže v momentálnej forme nie je schopný garantovať takú reprezentáciu Slovenska, akú by si sám želal. Nie je to bojkot.
13:39 mutnan dobry den, nemyslite si že nebolo dobre kontaktovať hračov nhl osobne a nie len cez telefon alebo skype? Tak sa to robilo aj v minulosti a fungovalo to...
Kontaktovať hráčov len cez skype bolo moje rozhodnutie a bolo pozitívne hodnotené aj hráčmi. Myslím si, že to v ich rozhodovaní nezohralo žiadnu úlohu.
13:40 maros dobry den pan prezident prosim dokedy sa budete tych nafunkancov z nhl prosit aby prisli do repre. dajte prilezitost nasim hracom z domacej sutaze a eu myslim ze ich je dost a pripadny neuspech sa da predsa tolerovat aj ked som presvedceny ze to nebude take zle prajem vam a cigerovi vela uspechov v repre
Nemusíme nikoho kameňovať za ich slobodné rozhodnutie. Venujme sa radšej našej súčasnej reprezentácii a ďakujem za podporu.
13:41 Vrecko P. Kohút, ste len figúrka lintnera a handzusa.
Nie som.
13:41 siroky martin ste gay? <3
Nie som.
13:43 Andrej Dobry den, Začiatkom mája sa štyridsať odborníkov zo slovenského hokeja zíde na prvom Národnom rozvojovom seminári, aby stanovili vízie smerovania hokeja u nás tak, aby sa opäť vrátil na výslnie. Potrebujeme kvalifikovaných, odvážnych a progresívnych trénerov, ktorí túto prácu budú brať ako poslanie. Budeme teda hľadať cestu, ako ich vzdelávať a učiť ich od tých najlepších na svete. Musíme tiež nasmerovať kluby, aby hľadali cestu spolupráce s rodičmi, aby poctivo vyhodnocovali výkony hráčov a aby vytvárali ovzdušie vzájomnej dôvery. Nesmieme dovoliť, aby naši mladí hráči hromadne odchádzali do zahraničia, často herne, fyzicky a mentálne nepripravení. Týmto Národným rozvojovým seminárom sa však všetko iba začína lebo Členovia seminára totiž výsledky a nápady neskôr predložia zástupcom všetkých fungujúcich klubov a ďalším športovým odborníkom pôsobiacim v hokeji. Tu sa chcem spytat - ako chcete docielit/prinutit kluby ktore su samostatne akciove spolocnosti aby dodrziavali vystupy a brali zavazne rovnako bez rozdielu vsetky navrhy ktore sa dohodnu na spominanom kongrese. Dakujem
Chceme zmeniť myslenie ľudí a zadefinovať identitu slovenského hokeja pre budúcnosť.
13:44 Lukáš V. Dobrý deň p. Kohút Chcem sa opýtať, či je možne nejako postihnúť hráčov sankciou alebo finančným trestom, ktorý odmietli reprezentovať krajinu. Ďakujem za odpoveď Lukáš
Nemyslím si, že je potrebné niekoho postihovať sankciou. Všetci chcú reprezentovať Slovensko, ale z rôznych dôvodov nemôžu.
13:46 Janči Dobrý deň. Rád by som sa opýtal, či rozmýšlate nad zmenou trénerskej pozície repre a či nezvažujete postavenie Miroslava Šatana na post GM. Jeho výsledky s týmom európy ho na takúto pozíciu určite predurčujú. Ďakujem
Myslím si, že som sa už dosť jasne vyjadril.
13:50 Gonzo Dobry den Nastavujete kulturu v reprezentacii. Kedy sa zacne nastavovat kultura na stadionoch a vo vedeni jednotlivych muzstiev?
Musíme zmeniť myslenie ľudí na všetkých úrovniach a potom bude možné skultúrniť štadióny a vrátiť do hokeja fair play.
13:50 Rychly Rodrigues Robili ste aspon v detstve daky kolektivny sport?
Áno.
13:51 Miluš Dobrý deň, v týchto dňoch sa v médiach objavil článok o tom ako Čslh hradí hráčom ich poistky počas trvania MS. Údajne to celé vychádza na 200 tis USD. Môžete povedať ako sa k tejto veci stavia SZĽH, a aký je jeho rozpočet na hráčske poistky? Nemôže byť aj toto problém ich neúčasti..?
Hráči sú poistení počas celých MS prostredníctvom IIHF.
13:52 Piper Dobrý deň. Vidíme, že vývoj hokejových reprezentácii štátov, ktoré nie sú spájané s hokejom tak ako my, má stúpajúcu tendenciu, naopak hokej u nás doma klesá. Čo považujete za hlavný problém? Ďakujem
Nemyslím si, mám iný názor.
13:54 Janka Pan prezident napiste nam , v ktorom hok. klube ste possobili ako hrac, kde ste posobili ako funkcionar a preco ste sa tlacili na stolicku prezidenta, ked ocividne nemate medzi hracmi autoritu.
Myslím si, že mám medzi hráčmi autoritu a veľmi korektné vzťahy s nimi. Nemyslím si, že ja patrím medzi dôvody ich ospravedlnení.
13:56 Jopo Dobrý den, chcel by som sa spýtať keďže v dnešnej dobe je problém zohnať peniaze. Z akých prostriedkov majú byť financované tie štadióny ? Pekný deň
Máme na to finančný mechanizmus, ktorý je prezentovaný obciam a mestám, ktoré sa uchádzajú o výstavbu štadiónov, keďže oni sú našimi partnermi v tomto projekte.
13:57 Dalibor Dobrý deň, chcel by som sa opýtať, ako ste vyriešili správanie sa člena VV pána Ľuptáka voči funkcionárom stretnutia počas zápasov v Detve
Bol riešený a potrestaný Disciplinárnou komisiou SZĽH.
14:03 julo čo vravíte na libora hudáčka, bude hrať na MS?
Verím, že Libor bude jedným z lídrov tímu. Som veľmi príjemne prekvapený jeho prístupom a môže byť vzorom, ako by mal reprezentant reprezentovať a bojovať za Slovensko. V poslednom zápase s Fínskom som videl jeho sústredenie, jeho gól a mal som slzy v očiach pri jeho nešťastnom zranení v závere zápasu. Prajem mu hlavne veľa zdravia a sily do zápasov na MS, kde verím, že nebude chýbať. Zároveň ďakujem za všetky otázky a ospravedlňujem sa, že na všetky sa z časových dôvodov nedalo odpovedať. Chcem tiež celú hokejovú verejnosť a fanúšikov požiadať o podporu našej reprezentácie na MS 2017. SLOVENSKÓÓÓ
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči