Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2017 07:00 | Šport | Šport mix
Video

Japonský vodný slalomár Takuya Haneda: U nás sú samé čiernovlásky, rád by som vyskúšal blondínku

Keď Takuya Haneda (29) prešiel cieľom vodnoslalomárskych pretekov C1 počas OH v Riu, radosť vypukla v dvoch táboroch - v japonskom i slovenskom. Hanedu trénuje slovenský kouč Milan Kubáň a už 12 rokov žije a trénuje Japonec na Slovensku.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Takujov triumf na olympiáde bol malou senzáciou a historickým momentom. Vodnoslalomársky kov totiž prvý raz putoval do Japonska, resp. Ázie. Absolvent Fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislave našiel vhodné podmienky na vodný slalom práve na Slovensku.

Otvoriť galériu
Haneda
Zdroj: reuters

"U nás nie je žiadny kanál, nemáme podmienky, aby som mohol dosiahnuť takýto výsledok. Rozhodol som sa nakoniec pre Slovensko, tu bol Michal Martikán a podmienky, ktoré som potreboval. Moja medaila je určite aj slovenská," vravel Takuya po zisku bronzovej olympijskej medaily.

Otvoriť galériu

Haneda odštaroval v Čunove prípravu na novú sezónu, v ktorej by chcel olympijský úspech zopakovať aj na svetovom šampionáte či v pretekoch svetového pohára.

 

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
14:05 Milan Nechcel by si reprezentovať Slovensko?
Zatiaľ nie, lebo je tu dosť vysoká konkurencia. U nás v Japonsku nie je vodný slalom populárny, ako Japonec som chcel dokázať urobiť nejaké výsledky a potom tento šport u nás doma spopularizovať.
14:08 Lubo Dobry den, rad by som sa spytal: 1- Vravite, ze doma v Japonsku nemate podmienky na vodny slalom. Ako ste sa teda dostali k tomuto sportu? Len tak ste sa pren rozhodli a zacali ako na zelenej luke od nicoho? 2- Bol prechod na Slovensko nwsmierne psychicky narocny? Dakujem a prajem vela pokoja a uspechov.
V Japonsku sú kluby a vodní slalomári, ale všetko je to na nižšej úrovni. Začal som s otcom jazdiť. Chcel som dosiahnuť viac, byť medzi špičkou, čo bolo v Japonsku náročné. Psychicky bolo pre mňa ťažké zostať tam.
14:10 Ludo Szentandrasi ...musel ste mat pred rokmi inspiraciu-pre Japonsko je to urcite uspech-vase sporty su bojove umenie atd-dufam a verim,ze nebudete poslednym Japoncom v tomto sporte-dakujem a drzim palce..
Máme v Japonsku šikovných juniorov, ale žiaľ, zatiaľ nemáme dobré podmienky. Teraz príde olympiáda v Tokiu, bude sa tam stavať prvý umelý kanál pre nás slalomárov, verím, že to pomôže japonskému vodnému slalomu.
14:11 Marki Ahoj, po zisku medaile na OH v Riu som čítal že si v Japonsku veľmi známy a že ťa ľudia spoznávajú aj zastavujú. Je to pravda? A myslíš že vďaka tebe a tvojmu trénerovi je Slovensko v Japonsku populárnejšie?
Zmenil sa mi trocha po Riu život, normálne ma zastavujú na uliciach, chcú sa so mnou odfotiť a niekoľko tisíc lajkov mám na instagrame, čo som nemal. Z toho sa veľmi teším.
14:13 fogy Takujovi prajem všetko najlepšie v jeho kariere a želám nielen jemu, ale aj ostatným adeptom vodného slalomu v Japonsku, aby im tam postavili vodný kanál pre tento šport. Otázka je " Či hodlá bojovať zas o medailu a o akú, na najbližšom svetovom šampionáte a v pretekoch svetového pohára ? "
Chcel by som aj tento rok zabojovať na svetovom šampionáte o medailu a aj na všetkých pretekoch.
14:14 Vlado Japonská gastronómia je značne odlišná od slovenskej.Aké slovenské jedlo Vám najviac chutí?Máte rád halušky a žinčicu?
Milujem žinčicu. Keď som prišiel prvý raz na Slovensko, vyrastal som v Liptovskom Mikuláši, tak rád chodím na salaš a tam si dám žinčicu rovno pred ovcami. To je pre mňa najlepší relax. Najviac mi na Slovensku chutí kapustnica.
14:15 A.S Takuya co povies na slovenske dievcata?Si este volny?Ake maju u teba sancu blond,brunet...dlhonove,stihle,modelkovsky tip?Opis idealnu...:-)dik
Slovenky sú veľmi pekné a bral by som všetky typy. Nešpekulujem :-) Takže si vítaná...
14:17 čínsko z tvojej medaily sme sa tešili rovnako ako keď vyhrali slováci. Na ďaľších OH bude zlato :) Rád by som sa ťa spýtal, kde v Bratislave sa ti najviac páči. Bola ťa navštíviť aj rodina z Japonska a páčilo sa im na Slovensku?
Ďalšia olympiáda bude v Tokiu, tak by som chcel doma atakovať na zlato. Staré mesto je veľmi pekné, rád si tam dám kávu. Áno, bola ma pozrieť tu na Slovensku moja rodina a páčilo sa im. Dali si aj bryndzové halušky.
14:18 Lukáš Ako sa vám páčia slovenské baby? Sú krajšie blondínky alebo čiernovlásky?
U nás sú väčšinou čiernovlásky, tak by som rád vyskúšal blondínku :-)
14:18 Lidka Vyskúšali ste už bryndzové halušky?
Áno, jedol som ich už veľakrát. Chutia mi.
14:19 Katka (17) Máš priateľku? <3
Nie, nemám. Si vítaná.
14:19 Lujza V. Dobrý deň, ako to aktuálne vyzerá s kanálom v Japonsku? Už ho máte? Všetko dobré do kariéry
Zatiaľ neurobili ani jednu dierku, dúfam, že sa čoskoro začne stavať. Projekty kanála som už videl.
14:21 Miloš Kvaššay Ako vnáímate plán vyradiť disciplínu C2 z olympijského programu? Čo by to pre váš šport znamenalo? A myslíte si, že sa tak aj stane?
Zatiaľ je to veľká šanca, že túto disciplínu zrušia. Ja si však želám, aby sa to nezrušilo, lebo je to kvalitná disciplína a aj pre divákov je veľmi atraktívna.
14:22 Maroš Krivánek, Košice Boli na Slovensku už aj Vaši blízki? A páčilo sa im tu? Neprehovárajú Vás k návratu domov? Vedeli niečo o našej krajine?
Starká sa ma často pýta, kedy sa už vrátim. Bojí sa, či sa tu so Slovenkou neožením a nezostanem tu.
14:23 Aja Kde sa Vám lepšie trénuje a viac páči, na kanáli v Liptovskom Mikuláši, alebo Čunove?
Kanál v Liptovskom Mikuláši aj kanál v Čunove majú svoje výhody. Striedam ich, raz trénujem na Liptove, inokedy zasa v Čunove, aby som sa naučil jazdiť dobre v inom štýle vody.
14:24 Filip, Dubnica Ahoj. Čo by si zo Slovenska rád preniesol do Japonska a čo by si naopak z Japonska odporučil Slovákom?
Zo Slovenska domov nosím jednoznačne horalky, už som ich doniesol asi okolo 50, majú ich tam radi. Máme kvalitný zelený čaj, je veľmi zdravý a viem, že Slovákom veľmi chutí.
14:25 Maťka Ahoj:) aký je tvoj športový vzor? a aký je tvoj obľúbený vzor zo Slovenska? :) :) držím ti palce <3
Mojim vzorom je Michal Martikán.
14:26 John Ahoj,gratulujem k medaile na OH. Je to asi veľmi náročný a technicky šport .Kolko musíš trénovať denne a ake športy ibis v rámci tréningu okrem jazdy na vode?
Denne trénujem na divokej vode asi tri hodinky. Chodíme behať, do posilňovne a v zime chodíme na bežky, hokej, rôzne športy.
14:27 Maroš Suchánek Slováci sú hrdí na Vysoké Tatry, ale aj Níze Tatry. Ako sa ti tam páči? A vieš sa lyžovať?
Máte veľmi krásne hory, bol som aj na Rysoch. Radšej snoubordujem a v zime chodíme aj bežkovať.
14:28 Mike, Bratislava Auto máte japonské? :)
Nemám japonské auto.
14:30 Misao Čo je podľa Vás dobré na živote na Slovensku a čo sa Vám tam nepozdáva ?
Keď sa Slováci medzi sebou veľmi nepoznajú, tak sú neotvorení, ale keď sa bližšie spoznajú, tak sú ako rodina.
14:33 Janko Dobrý deň.Ako je to s podporou športu v Japonsku,práca s mládežou na školách,finančná dostupnosť pre nadané deti a práca s nimi.Na Slovensku sa stretávame práve na školách s fenoménom potláčania telesnej výchovy práve od škôl a pôsobenie v kluboch je pre mnohé rodiny finančne náročné.Ďakujem,prajem veľa úspechov.
Čo sa týka u nás v našom športe, je to veľmi náročné, lebo nefungujú žiadne systémy ani finančné podpory. A preto som sa na Slovensko sťahoval a musel som hľadať sponzorov. Ale v iných športoch, čo sú populárnejšie, tak majú veľmi dobré podmienky. Napríklad u nás je populárny bejzbal, futbal, plávanie.
14:33 Maťka Ahoj:) aký je tvoj športový vzor? a aký je tvoj obľúbený vzor zo Slovenska? :) :) držím ti palce <3
Michal Martikán.
14:39 Igor Vraj hovoríte dobre po slovensky, bolo ťažké sa naučiť tento jazyk?
Veľmi ťažké, stále sa trápim.
14:39 Stanka Ahoj, máš priateľku? Je to Slovenka? Mala by som záujem :-)
Si vítaná :-)
14:40 Zolo Kde máte odloženú olympijskú medailu? Na Slovensku alebo v Japonsku?
Mám ju doma v Japonsku.
14:40 AnnaK Ako sa Vám žije na Slovensku?
Fajne. Páči sa mi tu.
14:41 Peťo z Piešťan zdravím, chodíte aj na hokej, sktorými slovenskými športovcami najlepšie vychádzate?
Pozerať na hokej nechodím. Najlepšie vychádzam so všetkými vodákmi, s ktorými sa tu najlepšie poznám.
14:42 Mike, Bratislava Ahoj Takuya, zmenilo s apo Tvojom úspechu niečo v Japonsku v médiách, si viac v novinách TV a podobne? Prípadne v reklamách? Dávajú sa deti na tento šport?
V Japonsku sa o mne píše viac ako kedysi, zaujímajú sa o mňa aj televízie. Po olympiáde som absolvoval 60 programov v televízii, čo je veľmi veľa.
14:43 Karolína Fridrichová Ským zo slovenských kajakárov, resp. kanoistoch na divokej vode vychádzate najlepšie?
So všetkými vychádzam dobre.
14:44 Zdenka Je v Bartislave nejaká japonská reštaurácia? alebo niekde inde, vo Viedni? Odporúčas vaše jedlo a čo konkrétne?
Teraz môj kamarát otvoril v Starom meste, volá sa Kansai. Odporúčal by som skúsiť všetko.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené