Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2017 07:00 | Šport | Šport mix
Video

Japonský vodný slalomár Takuya Haneda: U nás sú samé čiernovlásky, rád by som vyskúšal blondínku

Keď Takuya Haneda (29) prešiel cieľom vodnoslalomárskych pretekov C1 počas OH v Riu, radosť vypukla v dvoch táboroch - v japonskom i slovenskom. Hanedu trénuje slovenský kouč Milan Kubáň a už 12 rokov žije a trénuje Japonec na Slovensku.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Takujov triumf na olympiáde bol malou senzáciou a historickým momentom. Vodnoslalomársky kov totiž prvý raz putoval do Japonska, resp. Ázie. Absolvent Fakulty telesnej výchovy a športu v Bratislave našiel vhodné podmienky na vodný slalom práve na Slovensku.

Otvoriť galériu
Haneda
Zdroj: reuters

"U nás nie je žiadny kanál, nemáme podmienky, aby som mohol dosiahnuť takýto výsledok. Rozhodol som sa nakoniec pre Slovensko, tu bol Michal Martikán a podmienky, ktoré som potreboval. Moja medaila je určite aj slovenská," vravel Takuya po zisku bronzovej olympijskej medaily.

Otvoriť galériu

Haneda odštaroval v Čunove prípravu na novú sezónu, v ktorej by chcel olympijský úspech zopakovať aj na svetovom šampionáte či v pretekoch svetového pohára.

 

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
14:05 Milan Nechcel by si reprezentovať Slovensko?
Zatiaľ nie, lebo je tu dosť vysoká konkurencia. U nás v Japonsku nie je vodný slalom populárny, ako Japonec som chcel dokázať urobiť nejaké výsledky a potom tento šport u nás doma spopularizovať.
14:08 Lubo Dobry den, rad by som sa spytal: 1- Vravite, ze doma v Japonsku nemate podmienky na vodny slalom. Ako ste sa teda dostali k tomuto sportu? Len tak ste sa pren rozhodli a zacali ako na zelenej luke od nicoho? 2- Bol prechod na Slovensko nwsmierne psychicky narocny? Dakujem a prajem vela pokoja a uspechov.
V Japonsku sú kluby a vodní slalomári, ale všetko je to na nižšej úrovni. Začal som s otcom jazdiť. Chcel som dosiahnuť viac, byť medzi špičkou, čo bolo v Japonsku náročné. Psychicky bolo pre mňa ťažké zostať tam.
14:10 Ludo Szentandrasi ...musel ste mat pred rokmi inspiraciu-pre Japonsko je to urcite uspech-vase sporty su bojove umenie atd-dufam a verim,ze nebudete poslednym Japoncom v tomto sporte-dakujem a drzim palce..
Máme v Japonsku šikovných juniorov, ale žiaľ, zatiaľ nemáme dobré podmienky. Teraz príde olympiáda v Tokiu, bude sa tam stavať prvý umelý kanál pre nás slalomárov, verím, že to pomôže japonskému vodnému slalomu.
14:11 Marki Ahoj, po zisku medaile na OH v Riu som čítal že si v Japonsku veľmi známy a že ťa ľudia spoznávajú aj zastavujú. Je to pravda? A myslíš že vďaka tebe a tvojmu trénerovi je Slovensko v Japonsku populárnejšie?
Zmenil sa mi trocha po Riu život, normálne ma zastavujú na uliciach, chcú sa so mnou odfotiť a niekoľko tisíc lajkov mám na instagrame, čo som nemal. Z toho sa veľmi teším.
14:13 fogy Takujovi prajem všetko najlepšie v jeho kariere a želám nielen jemu, ale aj ostatným adeptom vodného slalomu v Japonsku, aby im tam postavili vodný kanál pre tento šport. Otázka je " Či hodlá bojovať zas o medailu a o akú, na najbližšom svetovom šampionáte a v pretekoch svetového pohára ? "
Chcel by som aj tento rok zabojovať na svetovom šampionáte o medailu a aj na všetkých pretekoch.
14:14 Vlado Japonská gastronómia je značne odlišná od slovenskej.Aké slovenské jedlo Vám najviac chutí?Máte rád halušky a žinčicu?
Milujem žinčicu. Keď som prišiel prvý raz na Slovensko, vyrastal som v Liptovskom Mikuláši, tak rád chodím na salaš a tam si dám žinčicu rovno pred ovcami. To je pre mňa najlepší relax. Najviac mi na Slovensku chutí kapustnica.
14:15 A.S Takuya co povies na slovenske dievcata?Si este volny?Ake maju u teba sancu blond,brunet...dlhonove,stihle,modelkovsky tip?Opis idealnu...:-)dik
Slovenky sú veľmi pekné a bral by som všetky typy. Nešpekulujem :-) Takže si vítaná...
14:17 čínsko z tvojej medaily sme sa tešili rovnako ako keď vyhrali slováci. Na ďaľších OH bude zlato :) Rád by som sa ťa spýtal, kde v Bratislave sa ti najviac páči. Bola ťa navštíviť aj rodina z Japonska a páčilo sa im na Slovensku?
Ďalšia olympiáda bude v Tokiu, tak by som chcel doma atakovať na zlato. Staré mesto je veľmi pekné, rád si tam dám kávu. Áno, bola ma pozrieť tu na Slovensku moja rodina a páčilo sa im. Dali si aj bryndzové halušky.
14:18 Lukáš Ako sa vám páčia slovenské baby? Sú krajšie blondínky alebo čiernovlásky?
U nás sú väčšinou čiernovlásky, tak by som rád vyskúšal blondínku :-)
14:18 Lidka Vyskúšali ste už bryndzové halušky?
Áno, jedol som ich už veľakrát. Chutia mi.
14:19 Katka (17) Máš priateľku? <3
Nie, nemám. Si vítaná.
14:19 Lujza V. Dobrý deň, ako to aktuálne vyzerá s kanálom v Japonsku? Už ho máte? Všetko dobré do kariéry
Zatiaľ neurobili ani jednu dierku, dúfam, že sa čoskoro začne stavať. Projekty kanála som už videl.
14:21 Miloš Kvaššay Ako vnáímate plán vyradiť disciplínu C2 z olympijského programu? Čo by to pre váš šport znamenalo? A myslíte si, že sa tak aj stane?
Zatiaľ je to veľká šanca, že túto disciplínu zrušia. Ja si však želám, aby sa to nezrušilo, lebo je to kvalitná disciplína a aj pre divákov je veľmi atraktívna.
14:22 Maroš Krivánek, Košice Boli na Slovensku už aj Vaši blízki? A páčilo sa im tu? Neprehovárajú Vás k návratu domov? Vedeli niečo o našej krajine?
Starká sa ma často pýta, kedy sa už vrátim. Bojí sa, či sa tu so Slovenkou neožením a nezostanem tu.
14:23 Aja Kde sa Vám lepšie trénuje a viac páči, na kanáli v Liptovskom Mikuláši, alebo Čunove?
Kanál v Liptovskom Mikuláši aj kanál v Čunove majú svoje výhody. Striedam ich, raz trénujem na Liptove, inokedy zasa v Čunove, aby som sa naučil jazdiť dobre v inom štýle vody.
14:24 Filip, Dubnica Ahoj. Čo by si zo Slovenska rád preniesol do Japonska a čo by si naopak z Japonska odporučil Slovákom?
Zo Slovenska domov nosím jednoznačne horalky, už som ich doniesol asi okolo 50, majú ich tam radi. Máme kvalitný zelený čaj, je veľmi zdravý a viem, že Slovákom veľmi chutí.
14:25 Maťka Ahoj:) aký je tvoj športový vzor? a aký je tvoj obľúbený vzor zo Slovenska? :) :) držím ti palce <3
Mojim vzorom je Michal Martikán.
14:26 John Ahoj,gratulujem k medaile na OH. Je to asi veľmi náročný a technicky šport .Kolko musíš trénovať denne a ake športy ibis v rámci tréningu okrem jazdy na vode?
Denne trénujem na divokej vode asi tri hodinky. Chodíme behať, do posilňovne a v zime chodíme na bežky, hokej, rôzne športy.
14:27 Maroš Suchánek Slováci sú hrdí na Vysoké Tatry, ale aj Níze Tatry. Ako sa ti tam páči? A vieš sa lyžovať?
Máte veľmi krásne hory, bol som aj na Rysoch. Radšej snoubordujem a v zime chodíme aj bežkovať.
14:28 Mike, Bratislava Auto máte japonské? :)
Nemám japonské auto.
14:30 Misao Čo je podľa Vás dobré na živote na Slovensku a čo sa Vám tam nepozdáva ?
Keď sa Slováci medzi sebou veľmi nepoznajú, tak sú neotvorení, ale keď sa bližšie spoznajú, tak sú ako rodina.
14:33 Janko Dobrý deň.Ako je to s podporou športu v Japonsku,práca s mládežou na školách,finančná dostupnosť pre nadané deti a práca s nimi.Na Slovensku sa stretávame práve na školách s fenoménom potláčania telesnej výchovy práve od škôl a pôsobenie v kluboch je pre mnohé rodiny finančne náročné.Ďakujem,prajem veľa úspechov.
Čo sa týka u nás v našom športe, je to veľmi náročné, lebo nefungujú žiadne systémy ani finančné podpory. A preto som sa na Slovensko sťahoval a musel som hľadať sponzorov. Ale v iných športoch, čo sú populárnejšie, tak majú veľmi dobré podmienky. Napríklad u nás je populárny bejzbal, futbal, plávanie.
14:33 Maťka Ahoj:) aký je tvoj športový vzor? a aký je tvoj obľúbený vzor zo Slovenska? :) :) držím ti palce <3
Michal Martikán.
14:39 Igor Vraj hovoríte dobre po slovensky, bolo ťažké sa naučiť tento jazyk?
Veľmi ťažké, stále sa trápim.
14:39 Stanka Ahoj, máš priateľku? Je to Slovenka? Mala by som záujem :-)
Si vítaná :-)
14:40 Zolo Kde máte odloženú olympijskú medailu? Na Slovensku alebo v Japonsku?
Mám ju doma v Japonsku.
14:40 AnnaK Ako sa Vám žije na Slovensku?
Fajne. Páči sa mi tu.
14:41 Peťo z Piešťan zdravím, chodíte aj na hokej, sktorými slovenskými športovcami najlepšie vychádzate?
Pozerať na hokej nechodím. Najlepšie vychádzam so všetkými vodákmi, s ktorými sa tu najlepšie poznám.
14:42 Mike, Bratislava Ahoj Takuya, zmenilo s apo Tvojom úspechu niečo v Japonsku v médiách, si viac v novinách TV a podobne? Prípadne v reklamách? Dávajú sa deti na tento šport?
V Japonsku sa o mne píše viac ako kedysi, zaujímajú sa o mňa aj televízie. Po olympiáde som absolvoval 60 programov v televízii, čo je veľmi veľa.
14:43 Karolína Fridrichová Ským zo slovenských kajakárov, resp. kanoistoch na divokej vode vychádzate najlepšie?
So všetkými vychádzam dobre.
14:44 Zdenka Je v Bartislave nejaká japonská reštaurácia? alebo niekde inde, vo Viedni? Odporúčas vaše jedlo a čo konkrétne?
Teraz môj kamarát otvoril v Starom meste, volá sa Kansai. Odporúčal by som skúsiť všetko.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?