Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Župa si posvietila na falošného chirurga Ghaziho: Pacienti mohli kedykoľvek vykrvácať!

Postupne ho dobieha minulosť!

Falošný plastický chirurg Yassine Ghazi (41) má toho na rováši naozaj dosť. Okrem obvinenia z trestného činu poškodenia zdravia musí teraz čeliť aj rozhodnutiu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ktorý lekárom vydáva licencie. Za nelegálne operovanie na klinike Adelais Clinique v centre bratislavského Starého Mesta mu naparil pokutu 22-tisíc eur. Župa pritom prišla aj s ďalšími skutočnosťami. Ghaziho pacienti mohli na jeho operačnom stole kedykoľvek vykrvácať!

Prípad falošného plastického chirurga nemá podľa BSK na Slovensku obdoby. Ako prezradil hlavný lekár kraja Valerián Potičný, pacienti za zákroky zaplatili tisíce eur, želaného výsledku sa však nedočkali, prišlo len ďalšie trápenie. Okrem toho, že operácie na Ghaziho klinike vykonávali iba v lokálnej anestéze, podľa Potičného sa lekári úplne vykašľali na potrebné vyšetrenia. „Je bežným štandardom pri celkovej a niekedy aj lokálnej anestéze, že sa robia interné predoperačné vyšetrenia. V týchto prípadoch mala byť použitá celková anestéza. Nebol vykonaný krvný obraz ani biochemické vyšetrenie, čo je veľmi závažné pri operačných zákrokoch,“ povedal Potičný. V praxi to znamená, že na klinike sa o pacientovi pred operáciou nedozvedeli, či má normálnu zrážanlivosť krvi.

„Ak by ju nemal, aj pri najbanálnejšom zákroku by pacient mohol vykrvácať,“ vysvetlil Potičný. Ghazi za augustovú operáciu prsníkov čelí obvineniu. „V prípade uznania viny prichádza do úvahy uloženie trestu odňatia slobody na 3 až 8 rokov, ako aj uloženie trestu zákazu činnosti na 1 až 10 rokov,“ uviedol Novému Času hovorca prokuratúry Michal Šúrek. Samotný Ghazi nám naposledy prostredníctvom esemesky odkázal, že víta všetky kroky polície, ktoré ukážu skutočnú pravdu. BSK bude po novom ambulancie s platnými licenciami označovať nálepkou s logom kraja a príslušným kódom.

 

Toto má na svedomí

 

Leto 2013 - operácia kŕčových žíl

Po vpichnutí sklerotizačnej látky mal pacient obrovské bolesti. Z medicínskeho ani z estetického hľadiska sa operácia nepodarila, po pol roku skončil pacient s amputovanou nohou.

 

December 2014 - aplikácia kyseliny hyalurónovej

Malo ísť o bolestivý zákrok. Z estetického hľadiska sa operácia nepodarila, čo mal uznať po reklamácii aj lekár. Klientke vrátili 300 eur, ktoré za zákrok zaplatila.

 

Máj 2016 - zväčšovanie prsníkov

Operovať začali skôr, ako lokálna anestéza začala účinkovať, žena trpela bolesťami. Bola presunutá do miestnosti, ktorá nevyhovovala pooperačným štandardom. Implantát sa jej otáčal, preto potrebovala ďalšiu operáciu.

 

August 2016 - operácia prsníkov

Zákrok bol rozdelený na dve fázy. Operácia jedného prsníka trvala sedem hodín a sprevádzajúcim silným krvácaním. Po dvoch týždňoch došlo k reoperácii. Zákrok stál 6 500 eur. V tomto prípade padlo aj obvinenie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!