Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2017 08:00 | Šport | Hokej
Video

Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Fehérváry bol online: Všetko zlomil prvý tréning

Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 18 rokov priviedol ako kapitán na svetovom šampionáte v Poprade do štvrťfinále.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Obranca Martin Fehérváry (17) patril k oporám tímu Norberta Javorčíka. Aj on však po štvrťfinálovom zápase s Ruskom prežíval sklamanie. So spoluhráčmi si túžil pred fantastickým publikom zahrať o medailu.

Mladý hokejista má však skvele rozbehnutú kariéru. Vo veku 16 rokov, tri mesiace a jeden deň nastúpil za Malmö Redhawks v najvyššej švédskej súťaži, kde sa tak stal najmladším legionárom v histórii a celkovo šiestym najmladším hráčom jednej z najlepších líg na svete!

Viac k téme:
Online rozhovor
Položte otázku pre nášho hosťa:
:) :D :-X :-O :-( <3
Ostáva Vám ešte 2000 znakov
Posledná aktualizácia:
15:00 DeNiZ Ahoj. Hrali ste naozaj úžasne, všetci. Spomenul som si na Vancouver 2010, kde hrali naši podobne krásne. O to viac je to smutné, že sme vypadli tak skoro, no povedal som si, že treba všetko brať z pozitívnej stránky a že ešte stále môžete všetci ísť na juniorský šampionát aj 2-krát. Tam to snáď aj vyjde. A teraz k otázke. Kto bol najväčší zabávač v kabíne? Kto robil najväčšie srandičky??? Ďakujem za pekných pár dní vďaka vašej krásnej hre.
Ahoj, ďakujeme veľmi pekne a najväčší zabávač bol asi Daniel Demo.
15:02 Mišička Ďakujem za krásne reprezentovanie Slovenka na domácom šampionáte boli ste super. Hokejom ste pobláznili celé Slovensko. Do budúcnosti želám hlavne zdravie,dobrý klub kde dostaneš veľa príležitostí a tiež aj veľa štartov v reprezentácii. :)
ďakujem veľmi pekne.
15:06 Fan klub Mali ste mentalnu trenerku bolo pre vas uzitocne ak ano v com
Mentálna trénerka nám pomáhala hlavne so sebavedomím a s prípravou na zápasy. Bola nám ako staršia sestra a mohli sme sa s ňou porozprávať o všetkom.
15:12 Lucia#21 Ahoj, v prvom rade ďakujem za šampionát, radosť sa na vás všetkých pozerať. Chcem sa opýtať máš nejaký rituál pred zápasmi? A ako kapitán tímu, mával si nejaké príhovory v šatni pred zápasom,počas prestávok? Prajem veľa úspechov v kariére a nech sa Ti zranenia vyhýbajú.
Ahoj, ďakujeme veľmi pekne a pred každým zápasom som mal krátky príhovor po rozcvičke ale pridávali sa ku mne aj ostaní hráči ako napr. Martin Kupec či Adam Liška.
15:14 maros ahoj nevadi ze sme neziskali nejaku medajlu . ale hru ktoru ste predviedli na to sa dalo pozerat malo to hlavu a petu a hlavne ste hrali ako kole ktiv so srdcom. dakujeme!!!!!!!!!
My ďakujeme za podporu. A sme všetci šťastní že sú také pozitívne ohlasy.
15:18 Roman Ahoj, pôsobíš veľmi pokojne na ľade, často si upokojoval aj spoluhráčov, keď vznikal konflikt. Si taký aj v súkromí? Pobil si sa už v kariére? Do tej ďalšej držím palce, nech Ti vídu všetky želania, boli ste skvelí! :)
Ahoj, ja som povaha ktorá sa snaží všetko riešiť pokojne. hlavne som sa snažil pomôcť každému spoluhráčovi ktorý to potreboval. Pobiť som sa pobil pár krát ale taký je hokej, niekedy to príde.
15:24 Peter Kvaššay Ahoj Martin, dúfam, že si môžeme tykať, mám "len" o 5 rokov viac, aj keď hokej som hral len do 18-tich:(( Snívaš len o NHL, alebo si vieš predstaviť aj pôsobenie v KHL? Mne sa napríklad štýl hokeja v tejto lige veľmi páči. Máš svoj obľúbený/vysnívaný klub?
Ahoj, jasne že si môžme tykať, mojím cieľom je samozrejme NHL ale myslím si že KHL je tiež veľmi kvalitná liga. Určite by bolo skvelé hrať aj takú ligu ako je KHL. Obľúbený klub momentálne nemám ale sledujem hlavne Edmonton Oilers a Chicago Blackhawks.
15:28 ANdrej S. Čau, gratulujem k super výkonom a ďakujem, že ste nám opäť prinielsi radosť z hokeja. Vieš si predstaviť pôsobenie v Slovane? Bol si už na jeho zápasoch v KHL, čo hovoríš na kvalitu ligy a atmosféru v aréne?
Ahoj, ďakujeme a ja som rodák z Bratislavy, tak že určite by to bolo skvelé nastupovať v rodnom meste. Bol som už na veľa zápasoch a atmosféra je tam naozaj super. Kvalita ligy je veľmi vysoká.
15:29 Katka (16), Bratislava Máš priateľku? <3
Ahoj, nie nemám.
15:34 fénix-yx Ako sa ti páči vo Švédsku a ako sa ti páčia Švédky?
Švédsko je krásna krajina a život tam je skvelý a samozrejme aj hokej. Dievčatá sú tiež veľmi pekné ale pre mňa sú Slovenské dievčatá najkrajšie.
15:36 Mišo Gergely, Trenčín V pribehu pár mesiacov si hral na MS 20 aj MS 18. Bol to veľký rozdiel, alebo ani nie?
Áno, bol to dosť veľký rozdiel hlavne v rýchlosti a vo vyspelosti hráčov.
15:39 Filip, Dubnica Čau Martin. Ako vidíš budúcnosť tejto 18-tky s výhľadom na MS 20 a neskôr i seniorov? Privítal by si, keby sa tréner Javorčík presunul do dvadsiatky?
Ahoj, bol by som veľmi rád keby sme sa takto stretli aj na MS20 ale to už bude rozhodnutie na trénera. Ja osobne by som bol veľmi rád. pokiaľ by tréner Javorčík bol v SR20.
15:41 i. Martin, pozdravujem ta a samozrejme cely kolektiv od trenera az po nahradnika. nemam otazku, len prianie vsetkeho dobreho vo vasich karierach a velke podakovanie ze som zase mal radost z hokeja :)
Ďakujeme.
15:42 Šimon Akurát som čítal na webe správu, že o rok na MS 18 v Rusku máme B-skupine za súperov Fínsko, Rusko, Česko a Francúzsko. Ako to vidíš? A aké budeme mať silné mužstvo po vašom skvelom ročníku?
Ja osobne moc nepoznám chalanov z tohto ročníka ale pevne dúfam že sa im bude dariť a že uhrajú skvelý výsledok.
15:45 Domo33 Ake budeš mat spomienky na šampionat na slovensku???.
Prvá vec na ktorú si spomeniem bude určite ten hokejový ošiaľ a podpora fanúšikov, samozrejme skvelú partiu.
15:49 Daniel V prvom rade gratulácia k perfektným výkonom, ktoré potešili celý národ. Chcel by som sa spýtať ako to vyzerá s tvojím pôsobením v Malmö - či už ďalšiu sezónu budeš naplno počas celej sezóny pôsobiť v A-mužstve. Určite by ti to pomohlo na budúcoročnom drafte, ktorého budeš súčasťou. A ešte možno doplňujúca otázka - ako si zvykol na Švédsko po prechode z Ružinova a kde vidíš najväčšie rozdiely medzi švédskou a slovenskou hokejovou školou/mentalitou. Ďakujem(e) za prekrásne vystúpenie na turnaji a za odpoveď a prajem veľa úspechov či už na reprezentačnej alebo klubovej úrovni.
Ďakujem za gratulácie a momentálne stále neviem ako to bude vyzerať, pevne verím že áno. Prechod zo Slovenska do Švédska bol náročný ale myslím si že som to zvládol. Najväčšie rozdiely sú asi v korčuľovaní a podmienkach.
15:50 Milan Martin si super hračik :-) Určite budeš hrat aj Nhl maš na too :-) Aky maš vysnivany klub,?
Ďakujem a pevne verím že máš pravdu. Vysnívaný klub nemám.
15:52 Lubo Vies si predstavit ze pocas leta odides z Mälmo?
Zatiaľ som nad tým nerozmýšľal. Priorita je ostať tam.
15:53 rado v prvom rade gratulujem. mas zaujem pokracovat v buducej sezone vo svedsku ci v pripade zaujmu Slovana by si zvazoval skusit sezonu v KHL? vsetko dobre!
Priorita u mňa je ostať vo Švédsku.
15:56 Pavol Farkoczy Aký je tvoj hokejový sen?
Vyhrať Stanley cup a byť hráčom NHL a reprezentovať Slovensko na seniorských MS
15:59 Matej Ako vidíš šance Slovenska na MS v Kolíne, keď toľko opôr a hráčov z NHL už Cígerovi odmietlo?
Dúfam že sa im bude dariť a uhrajú super výsledky.
16:07 janka762 Skôr než ti položím otázky chcem ti napísať, že aj keď ste nevyhrali, pre mňa ste majstri a navždy nimi budete. Každému ste ukázali ako sa hrá hokej. Ukázali ste, že ste úžasný kolektív s najlepšími hráčmi. O to viac ma mrzí, že som nemala možnosť vidieť tento úžasný hokej priamo na štadióne, a že som nemala tú možnosť stretnúť Vás, najlepších hráčov. A teda moje otázky znejú: Ako si sa dostal k hokeju alebo čo/kto ťa k nemu priviedol? Čo ti bude najviac z MS chýbať?
Ďakujeme a mrzí to aj mňa lebo bol naozaj veľký záujem a dosť ľudí sa nedostalo na štadión. Mal som asi 3 roky keď som sa prvý krát postavil na korčule, starší brat hrával hokej a otec bol pevne rozhodnutý že ja budem tiež. Zo začiatku som chcel ale viac hrať futbal až keď som bol na prvom hokejovom tréningu tak potom som sa rozhodol že ten hokej je to správne. Vtedy som mal asi 4 roky.
16:08 Ktorý zápas bol pre teba tým najlepším? :)
Pre mňa osobne asi zápas s Ruskom.
16:11 Andrej Kramár Aký šport okrem hokeja si ešte rád zahráte, alebo pozriete v TV?
Ja som dosť športový typ. Veľmi rád hrám futbal, volejbal, hokejbal a keď som bol menší tak sme skoro každý víkend boli na lyžiach.
16:13 Jano Zemančík Tešíš sa, keď už nebudeš musieť hrávať s mriežkou? Veľa hokejistov hovorí, že im to prekáža vo výhľade?! Všetko dobré v kariére želáme!
Áno, aj mne osobne to dosť prekáža.Ďakujem.
16:14 LojzoV Stihli ste si z Popradu vybehnúť aj do tatier?
Bývali sme v Starom Smokovci. Je to hneď pod nimi.
16:15 M Akú hudbu ste v šatni počúvali pred zápasmi? :) ...inak, ste hviezdy! Celé Slovensko je na vás hrdé. <3
Počúvali sme všetko možné.
16:16 mary Ako si spominate na "Sviste"? Boli pre Vas odrazovym mostikom, dolezitou etapou Vasho hokejoveho zivota? Zelam vela uspechov a pevne zdravie... Snad budete Vy a Vasa generacia aspon tak uspesna, ako Satan a spol....
Mam odtiaľ iba dobre spomienky a určite ma to veľmi posunulo.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?