Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2017 09:03 | Správy | Domáce správy

Spoveď Jána z bieleho pekla: Po prebudení zistil hroznú pravdu o vodičovi, s ktorým sa zrazil!

Hrozný príbeh, ktorý stvoril sám život. Ján Štrbka (48) zo Šuňavy (okr. Poprad) takmer prišiel o nohu v bielom pekle, ktoré sa vo štvrtok rozbesnilo na diaľnici D1.

Pri reťazovej dopravnej nehode medzi Spišským Štvrtkom a Popradom sa zrazilo až 52 vozidiel a zranilo 25 ľudí. Medzi nimi aj Ján, ktorý sa ako vodič odťahovky ponáhľal ľuďom na pomoc. Sám sa pritom zrazil s pluhom v protismere. Až neskôr zistil, že stroj šoféroval jeho kamarát, ktorý sa tiež volá Ján.


Rozprávanie, z ktorého mrazí. Ján (48) sa ponáhľal pomáhať uviaznutým šoférom a sám pritom havaroval. Hovorí, že na uzavretú diaľnicu vstúpil so súhlasom dopravných policajtov. „Keď som prišiel na úsek za Matejovcami, začalo sa snehové peklo. Spomalil som ani nie na 30 km. Zrazu okolo mňa v protismere preletel pluh. Vedel som, že je zle. Diaľnicu odhŕňajú vždy dva pluhy idúce za sebou. Nemal som šancu nič urobiť. Bol to okamih a prišla rana,“ opisuje hrôzostrašné chvíle Ján, ktorý leží v popradskej nemocnici.

Otvoriť galériu

Pluh šoféroval kamarát

 

Po tom, ako sa prebral, zavolal hasičov, sanitku a dcéru. „Už pri mne stál šofér pluhu, s ktorým som sa zrazil, a ja som si s hrôzou uvedomil, že je to môj dobrý, možno najlepší kamarát. Pribehol aj druhý šofér pluhu a chceli ma dostať z auta. Noha mi silno krvácala,“ pokračuje Ján, ktorému hrozilo, že o končatinu príde. Nohu pod kolenom mal dolámanú a dotrhanú. Lekári o ňu bojovali dve hodiny, Ján im je veľmi vďačný, že mu ju zachránili. „Nohu, z ktorej trčia skrutky a hadičky, som videl až na druhý deň. Nesmierne doktorom aj personálu ďakujem,“ hovorí šťastne.

Otvoriť galériu

A ako sa vyrovnal s faktom, že sa zrazil práve s človekom, s ktorým sa pozná? „Nedávam mu nič za vinu. On je z toho viac zničený ako ja. Je to stále môj úžasný kamarát.“ Hrdinu Jána prišlo pozrieť do nemocnice veľa ľudí, no najmä rodina. Manželke Jane aj dcéram tiekli po tvári slzy. „Aj on jazdil na pluhu, keď bolo treba. I jeho brat, ten je dokonca kolega so šoférom, ktorý havaroval,“ povedala si Jana. Zatiaľ nie je známe, prečo bol pluh na diaľnici, ktorá bola uzavretá, v protismere. Neoficiálne informácie hovorili o tom, že sa pluhy snažili udržať jeden pruh prejazdný pre záchranné zložky. Na diaľnicu sa v tom čase odťahovka teda dostať nemala. Nový Čas oslovil aj políciu, podľa hovorkyne Jany Migaľovej začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Igor Ľudma

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí