Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.04.2017 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nečakané rozchody slovenských celebrít po rokoch: Psychiatrička vie, kde je príčina!

S rozvodmi a s rozchodmi medzi šoubiznisovými pármi akoby sa vrece roztrhlo. Čo je za nimi? Nevera, nespokojnosť, finančné problémy...?

Prečo skrachoval vzťah Barbore Rakovskej, Kristíne Farkašovej, Vere Wisterovej, Dominike Kavaschovej a Miriam Kalisovej?

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Kristína Farkašová (34) a Juraj Hajdin (40)

Otvoriť galériu
Kristína Farkašová a Juraj Hajdin
Zdroj: p.k., a. j., adk, t. g.

Herečka Kristína Farkašová a jojkársky redaktor Juraj Hajdin priznali odlúčenie na konci minulého roka. Dokopy sa dali krátko po Kristíninom rozvode s kolegom Kamilom Mikulčíkom v roku 2011. Aj Hajdin mal už za sebou jedno nevydarené manželstvo, z ktorého má dcéru Dorotku (13).

Kristína a Juraj žili spolu tri roky, keď sa im narodili dvojičky Matilda (3) a Ela (3). Navonok aj oni ešte dlho pôsobili ako šťastná rodinka, no problémy medzi nimi údajne nastali už rok po narodení dcér. V decembri minulého roka sa Kristína s deťmi od Juraja odsťahovala, čím definitívne urobila bodku za ich vzťahom. „Neprináleží mi hodnotiť, kde sa to presne pokazilo, pretože to každý vnímame zo svojho uhla pohľadu. Napriek dlhodobej snahe nám to skrátka nevyšlo,“ priznala herečka.

A prečo to podľa nej mladým, pekným a úspešným ženám nevychádza? „Neviem, keby som to vedela, asi by mi tie vzťahy vychádzali, ale nemyslím si, že je to len o mladých a úspešných ženách. Možno by chlapi mali byť viac chlapmi! (Smiech) A asi je to aj o tom, že máme možnosť nežiť v niečom, v čom nám je zle. Kedysi táto možnosť nebola a nebola spoločnosťou ani tolerovaná tak, ako je to dnes,“ vysvetľuje Farkašová a dodáva: „Myslím si, že partneri vo vzťahu by mali byť tímoví hráči.“

 

Barbora Rakovská (30) a Tomi Popovič (39)

Otvoriť galériu

Pôsobili ako šťastná rodinka. No zdanie neraz klame. V prípade moderátorky Rakovskej a hudobníka Popoviča to platilo už niekoľko rokov. Skrachovaný vzťah snúbenci pred verejnosťou dlhodobo tajili. To, že sú od seba, potvrdili len krátko pred Veľkou nocou. „Po spoločnom zvážení sme sa obaja rozhodli ísť od seba, ale naďalej zostávame výborní kamaráti a milujúci rodičia našej dcérky,“ povedal Popovič pre Nový Čas.

Je obdivuhodné, ako dlho hrali pred verejnosťou divadielko o šťastnom vzťahu. Barbora a Tomi sa už spolu na verejnosti takmer vôbec neukazovali, napriek tomu tvrdili, že je medzi nimi všetko v najlepšom poriadku. Hovorili, že žijú v jednej domácnosti a spoločne vychovávajú dcérku Amie (6), pritom Popovič väčšinu času trávil v Amerike a jeho partnerka zostala sama s dcérou na Slovensku. Dokonca pred štyrmi rokmi sa v médiách skloňovala aj hudobníkova nevera s modelkou Darinou Balážovou (29), s ktorou mal roky udržiavať intímny vzťah. Balážová najskôr médiám potvrdila, že sa stretávajú, no potom to poprela. A Rakovská už zrejme mala takéhoto života dosť.

 

Miriam Šmahel Kalisová (31) a Martin Šmahel (34)

Otvoriť galériu

Aj markizácka moderátorka a známy fitnestréner sa k rozchodu priznali minulý rok v novembri, pritom pôsobili priam ako ukážkový manželský párik. Manželskou krízou však prechádzali už niekoľko mesiacov a Martin priznal, že občas boli doma aj hádky. Na začiatku júla minulého roka pritom Miriam vyznala Martinovi na facebooku lásku a vďaku za to, čo spolu prežili. O pár dní bolo všetko inak.

„Jej návrh na rozchod prišiel v posledný júlový deň. Mirka bola týždeň preč s kamarátkami, ja som bol s malou na chate. Keď sa vrátila, povedala, že si upratala myšlienky a chce sa rozviesť. Vraj jej bude lepšie samej a bude šťastnejšia. Nerozumel som tomu, nedokázal som to prijať a vôbec som nechápal, prečo sa tak zrazu rozhodla, preto som to niesol veľmi ťažko. Bolo to predsa aj rozhodnutie o tom, že už naďalej nebudem bývať ani so svojou dcérkou. Už si to však nedala vyhovoriť,“ povedal Šmahel pre Nový Čas Nedeľa. Po tomto rozhodnutí prišlo v auguste ďalšie. „Prišiel pokyn, aby som sa definitívne odsťahoval,“ priznal smutne. Prečo sa toto navonok idylické manželstvo rozpadlo a neudržala ho ani spoločná dcérka Mia (3), ťažko povedať...

A čo si myslí Kalisová o tom, že to mladým a úspešným ženám vo vzťahoch veľakrát nevychádza? „Život prináša rôzne situácie a podľa mňa ich treba len prijať a spracovať. Ťažko odpovedať jednoznačne na to, prečo to nevychádza, ale určite by vo vzťahu nemala chýbať láska.“

 

Vera Wisterová (39) a Jeremy Hulsh (38)

Otvoriť galériu
Vera Wisterová a Jeremy Hulsh
Zdroj: p.k., a. j., adk, t. g.

Šťastie v láske neprialo ani moderátorke Vere Wisterovej. So svojím americko-izraelským manželom Jeremym sa zoznámila v roku 2008, keď bola Vera na krátkej návšteve v Izraeli. Tam sa o dva roky zosobášili. Po roku sa im narodil syn Harlow (5) a o tri roky neskôr syn Theo (2). Jeremy pôsobí v Tel Avive, kde má rozbehnutý úspešný biznis v hudobnom a koncertnom priemysle, neprestajne však cestuje po celom svete. Vera sa zasa presúvala s deťmi zo Slovenska do Izraela a späť. Nakoniec sa na Slovensku s deťmi usadila natrvalo. O rozvode uvažovala už tri roky, ale definitívne rozhodnutie prišlo koncom roka 2016, keď podali žiadosť o rozvod.

Moderátorka pre Nový Čas priznala, že po jej boku je už iný muž. Ide o brata herečky Kristíny Svarinskej (27) - Michala (40), ktorý pracuje ako manažér v PR agentúre. Napriek tomu, že je pre ňu oporou, Verina trauma sa nekončí. S manželom Jeremym bojuje o synov. Podľa medializovaných informácií na začiatku marca zasahovala v jednom z bratislavských hotelov polícia, keď sa v jednej izbe spolu s Harlowom a Theom zam­kla Wisterovej svokra a odmietla Vere deti vrátiť. Rozvodový boj o deti sa teda začal, a to, že nebude ľahký, vie aj Vera. „Treba prioritne ochrániť deti pred stresujúcimi situáciami. Bojím sa, aký dosah na ne bude mať to, čo sa stalo, pretože boli veľmi vystrašené. Nebudem komentovať Jeremyho správanie, ale priznám sa, že som sklamaná.“

 

Dominika Kavaschová (27) a Lukáš Dóza (29)

Otvoriť galériu
Dominika Kavaschová a Lukáš Dóza
Zdroj: p.k., a. j., adk, t. g.

Láska ako z rozprávky! Mladí, krásni, nekonečne šťastní a zamilovaní. Chýbali už len prstienky a svadobné zvony. Po siedmich rokoch spolužitia všetci verili, že svadba bude. Lenže herecký pár dookola opakoval: „Dobre nám je aj bez papiera!“ Napriek tomu to nevyzeralo, že by sa svadbe vyhýbali pre konkrétne problémy. Lukáš dokonca priznal, že úloha otca by sa mu už páčila: „Veľmi by som chcel mať dieťa a Dominika tiež. V divadle je však len druhý rok, a tak nechcem, aby bola o niečo ukrátená.“ Ich vzťah sa však po rokoch posunul iba o to, že minulý rok vymenili podnájom za spoločný byt v lukratívnej časti - bratislavskom Horskom parku. Potom prišlo to, čo nikto nečakal - rozchod. A dnes sa už po Dózovom boku objavuje nová žena - modelka Soňa Štefková (27). Či je práve ona za rozpadom dlhoročného vzťahu, je otázne...

 

Sexuologička a psychiatrička Dana Šedivá:

„Početné rozchody párov sú zrkadlom doby, odrážajú možnosti, ktoré v súčastnosti máme. Svoj podiel má aj egoizmus a benevolencia spoločnosti, ktorá netlačí na úplnú rodinu. Tradičné manželstvo, kde muž je „hlavou rodiny“ je dnes ťažko udržateľné. Narastá skupina sebavedomejších, profesne úspešných žien, ktoré sú samostatnejšie ako kedysi, nie sú tak citovo pripútané k partnerovi. Majú od neho isté očakávania, ktoré vybočujú so zabehnutých stereotypov. Keď sa pre ne spolužitie stáva neznesiteľným, jednoducho zo vzťahu odchádzajú. A platí to, samozrejme, aj pre mužov. 

V našej kultúre bol po storočia tlak na úplnú rodinu. Rodina bola jedinou možnosťou, kde sa ľudia realizovali, od života viac neočakávali, hlavne ženy zastávali tradičnú rolu matiek a manželiek. Vzdelanie, výchova a finančná nezávislosť dáva ale väčšej skupine žien rozhodovať slobodnejšie o svojom živote.

Mnohí sa prestali držať nefunkčných vzťahov. Otázkou však je, či sú tieto vzťahy naozaj nefunkčné, alebo nás prestali uspokojovať len na prechodný čas, čo je prirodzené, keď ľudia spolu riešia rôzne problémy. Nikde nie je zaručené, že si po rozchode nájdu niekoho, kto im bude viac vyhovovať. Je to o možnostiach a ľudia skrátka skúšajú...

Šoubiznisové páry sú pod veľkým tlakom verejnosti, ktorá ich sleduje, anonymne beztrestne kritizuje. Dvojkariérové partnerstvá sú rizikové, a to nielen v šoubiznise. Ale práve pre šoubiznisové páry je oveľa ťažšie oznámiť ukončenie vzťahu, lebo sa to stáva vecou verejnou a donekonečna prepiera v médiách. 

Samozrejme, pre dieťa je optimálne, keď vyrastá vo funkčnej rodine, ale pokiaľ je partnerstvo disfunkčné, je lepšie, keď žije s jedným rodičom, kde má pokojné a stabilné podmienky. V súčasnosti je moderná striedavá starostlivosť, kedy dieťa pendluje medzi dvomi domácnosťami, kde žije často aj nový nevlastný rodič, prípadne súrodenec. Rodičia si nahovárajú, že je to tak správne, spravodlivé. Ale ruku na srdce, chceli by sa oni takto sťahovať? Ak už, tak by sa mali meniť rodičia a dieťa zostávať vo svojom stabilnom prostredí.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!