Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2017 12:55 | Šport | Hokej

Petra Bondru tešia Slováci a predpovedá: Na drafte budú mnohí z nich

Je tomu už takmer 10 rokov, čo Peter Bondra ukončil hokejovú kariéru, no kedykoľvek sa objaví na Slovensku, púta pozornosť.

Strelec najslávnejšieho gólu v slovenskej hokejovej histórii je v týchto dňoch na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov, kde si najviac všíma hráčov domáceho tímu. Na Slovákov má, napriek dvom prehrám, slová chvály a uznania a predpokladá, že mnohí z nich sa objavia na najbližšom drafte do NHL.

Legendárny slovenský útočník sa po zápase s Kanadou podelil o svoje pocity z ďalšieho divácky atraktívneho zápasu. "Slovenské mužstvo ukázalo charakter. Za nepriaznivého stavu sa vrátilo do zápasu a až na malé chybička podalo kvalitný výkon. Máme veľmi silný ročník 1999 a tí hráči majú ohromný potenciál. Očakávam, že na najbližšom drafte sa objaví veľa mien zo súčasného kádra. V zápase sme si vytvárali šance, čo je dôkazom kvality hráčov. To je veľmi pozitívne a teším sa z toho," uviedol Peter Bondra.

Pozorným pohľadom hokejistu, ktorý v slávnej NHL odohral vyše 1100 zápasov, si všíma kolektívny výkon, ale aj hráčske individuality. Teší ho, že ročník 1999 ponúka viacero hráčov, ktorí by mali patriť k významným postavám slovenskej hokejovej budúcnosti. "Dnes (proti Kanade, pozn.) sa mi páčil Pospíšil. Je výborne fyzicky stavaný a hoci nedal gól, vyhrával súboje. Takisto Hrehorčák opäť ukázal, že je výborný strelec, vie to dať bez prípravy. V každom zápase sa však ukázal niekto iný, proti Kanade bol Liška zaslúžene vyhlásený za najlepšieho hráča. Je pozitívne, že sa stále vedia ukázať ďalší hráči. Máme naozaj dobrých hokejistov a verím, že sa situácia po dvoch prehrách otočí. Bola by škoda, keby sme nehrali o medaily," poznamenal Bondra.

 

Jedna z najväčších legiend Washingtonu Capitals trávi väčšiu časť roka v zámorí, ale situáciu na Slovensku pozorne sleduje. O hokeji, i tom mládežníckom, má dobrý prehľad a predpokladá, že mnohí hráči z tímu môžu zaujať kluby NHL. "V minulosti pútalo pozornosť skôr pár hráčov, tentoraz to nie je iba jedno či dve mená, ale viacerí, možno aj dve formácie. V každom z tých dvoch zápasov sa ukázali iní hráči," prezradil Bondra.

V Poprade sa už pozdravil s viacerými skautmi, na priateľskú debatu si sadol s bývalým trénerom slovenskej reprezentácie Glenom Hanlonom. Nielen od nich, ale aj zo zámoria, kde je turnaj pozorne sledovaný, vníma pozitívne ohlasy. "Už som dostal viacero správ z Kanady a USA, ktoré chválili našich chalanov, ale aj organizáciu šampionátu či pohostinnosť. To ma veľmi teší. Napríklad televízia TSN do nebies vychválila atmosféru na týchto MS. Turnaj je vnímaný veľmi pozitívne. Je dôležitý pre budúcnosť NHL a aj preto ma teší, že slovenský ročník 1999 má takýchto výborných hráčov," prezradil Peter Bondra.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!