Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2017 10:23 | Šport | Hokej
Foto

Slovenský kouč Norbert Javorčík: Takto to videl proti Fínov a Kanade

Po ďalšom kvalitnom výkone už slovenskí hokejisti do 18 rokov nemajú na konte nulu.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Na MS v Poprade vzali bod favorizovanej Kanade, s ktorou síce prehrali 3:4 po predĺžení, no opäť zanechali výborný dojem. K cennému bodu za remízu v riadnom hracom čase pomohli aj zmeny vo formáciách, z ktorých najviac vyťažil autor dvoch gólov Adam Liška.

Slováci výkonom nesklamali už v prvom zápase proti Fínsku (4:5), no napriek tomu siahol tréner Norbert Javorčík k zmene v zostave. Miesta v prvom a treťom útoku si vymenili Miloš Fafrák a Martin Pospíšil. "Zmeny boli prospešné. Priniesli osoh obom formáciám a práve to bol cieľ," poznamenal tréner Javorčík.

Otvoriť galériu

Jeho zverenci výkonom aj tentoraz nadchli popradské publikum, no opäť sa nevyhli hluchému úseku, v ktorom súper vykročil za víťazstvom. Zatiaľ čo Fíni im v prvom zápase gólovo odskočili v prvej polovici druhej tretiny, Kanaďania strelili tri góly v priebehu 91 sekúnd v závere prvej časti. Ani táto facka pred prestávkou však Slovákov nepoložila, skôr naopak. Do konca riadneho hracieho času už neinkasovali a gólmi v druhej a tretej časti dokázali vyrovnať. "V čase, keď sme inkasovali tie tri góly, bolo do konca ešte štyridsať minút. V tejto sezóne sme to nie raz dokázali otočiť a aj tentoraz sme vyrovnali. Vyskytlo sa však viacero úsekov, ktorým by sme sa mali vyhnúť," poznamenal Javorčík.

 

Impulzom pre zmazanie kanadského náskoku mala byť aj výmena v bránke slovenského tímu. Tréneri sa po prvej časti rozhodli stiahnuť Juraja Sklenára a prvýkrát na šampionáte tak dostal príležitosť Jakub Kostelný. "My tréneri sme sa počas prestávky poradili a takto sme sa rozhodli. Chceli sme dať mužstvu impulz. Ani samotný Juraj nebol v takej psychickej pohode, aby úspešne dochytal zápas," priznal tréner Javorčík.

Otvoriť galériu

Slováci neskôr gólmi Hrehorčáka a Lišku vyrovnali na 3:3 a neboli ďaleko ani od víťazstva. V tretej tretine mali viacero možností pridať aj štvrtý gól. Ten si diváci pýtali najmä v záverečných minútach, keď mali Javorčíkovi zverenci presilovú hru. "Vtedy nám však už chýbal potrebný pokoj. Hráči si možno až príliš uvedomovali, že je to výborná príležitosť rozhodnúť zápas v čase, keď už odpoveď súpera nie je veľmi možná," priznal tréner.

Podobne ako proti Fínsku, aj proti Kanade mal slovenský tím dvojgólového strelca. Adam Liška najskôr v prvej tretine poslal Slovákov do vedenia, neskôr pridal dôležitý vyrovnávajúci gól. Po stretnutí netajil nadšenie z fanúšikov, ktorí boli opäť siedmym hráčom slovenského tímu.

Otvoriť galériu

"Toľko divákov som ešte na zápasoch na Slovensku nezažil. Je to pre mňa skvelý pocit hrať doma, navyše, keď je tu toľko fanúšikov. Som im za to veľmi vďačný. My v šatni vieme, že máme na to, aby sme odohrali kvalitnú partiu aj s najlepšími na svete. Veríme si. Nehráme nejaké obranné partie, v ktorých by sme sa stiahli dozadu, naopak, snažíme sa útočiť," poznamenal Liška.

Tabuľka A-skupiny:
      1. Fínsko      2  2 0 0 0  10:5  6
      2. Kanada      2  1 1 0 0   8:4  5
      3. Švajčiarsko 2  1 0 0 1   5:5  3
      4. SLOVENSKO   2  0 0 1 1   7:9  1
      5. Lotyšsko    2  0 0 0 2   1:8  0

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene