Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.04.2017 23:05 | Šport | Futbal

Messiho heroický výkon nestačil ani na jediný gól: Juventus rozdrvil Barcelonu!

Futbalisti Juventusu Turín zvíťazili v utorňajšom domácom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2016/2017 nad FC Barcelona 3:0 a utvorili si výbornú pozíciu pred odvetou. Tá sa odohrá v stredu 19. apríla v Barcelone.

"Stará dáma" zároveň natiahla sériu bez prehry na Juventus Stadium v európskych klubových súťažiach už na 22 zápasov. Druhý utorňajší duel Borussia Dortmund - AS Monaco presunuli na stredu. Dôvodom boli výbuchy troch náloží neďaleko autobusu hostiteľského tímu krátko pred výkopom.

Futbalisti Juventusu Turín od začiatku potvrdili predzápasové slová, že chcú súperovi odplatiť prehru z berlínskeho finále z roku 2015. Tréner Allegri už mal k dispozícii chorvátskeho útočníka Maria Mandžukiča, ktorý sa zotavil zo zranenia kolena. Katalánci nastúpili bez suspendovaného stredopoliara Sergia Busquetsa.

Juventus sa do súpera zahryzol a prvú veľkú šancu si vypracoval už v 3. minúte. Pjanič zakrútil priamy kop do vápna a Higuain mal gól na hlave, no loptu poslal presne do stredu bránky, kde bol pripravený Ter Stegen. "Stará dáma" aj ďalej hrozila. Tlak sa jej vyplatil už v 7. minúte. Cuadrado prihral v šestnástke Dybalovi, ktorý sa na malom priestore dokázal otočiť a zakrútenou strelou obhodil brankára hostí - 1:0. Po inkasovanom góle sa začali tlačiť dopredu aj hostia. Predvádzali kombinačnú hru s veľkým množstvo prihrávok, no ďaleko od Buffonovej bránky. Prvá veľká šanca prišla až v 21. minúte, keď ukázal svoje majstrovstvo Messi. Argentínsky "kúzelník" poslal pas pomedzi šiestich hráčov súpera, v šestnástke našiel Iniestu, no jeho pokus zmaril výborným zákrokom Buffon. Už o minútu neskôr prišiel rýchly prechod do útoku domácich. Mandžukič prihral na hranicu pokutového územia, kam si zbehol Dybala a zakrútenou strelou k bližšej žrdi druhýkrát rozvlnil sieť - 2:0. V 29. minúte skončila lopta aj v bránke domácich, ale už predtým zaznel hvizd rozhodcu, ktorý odpískal ofsajd. V ďalších minútach tempo upadlo, Juventus pozorne bránil a "Barca" sa nevedela dostať do šancí. V závere polčasu opäť pritlačili Turínčania, Pjanič ani Higuain však tretí gól nepridali.

 

Druhý polčas odštartovala možnosť Messiho, ktorý však mieril vedľa Buffonovej bránky. V 54. minúte sa dostal do ďalšej šance Higuain a Ter Stegen s námahou vyrazil jeho pokus na rohový kop. Ten poslal Pjanič k vzdialenejšej žrdi, kde vyhral Chiellini osobný súboj a hlavičkou zvýšil už na 3:0 pre domáci tím. Barcelona síce držala loptu na svojich kopačkách, ale veľmi ťažko sa dostávala cez obranné rady domácich. Prvú veľkú príležitosť v druhom dejstve si Katalánci vypracovali až v 67. minúte, keď Messi poslal do šestnástky prihrávku Suarezovi, ale jeho pokus k pravej žrdi vytlačil na roh Buffon. Po ňom reklamovali hostia ruku Chielliniho, no rozhodca nezapískal. V ďalších minútach sa domáci sústredili najmä na bránenie. Barcelona ich bránku okupovala neúspešne, chýbal jej moment prekvapenia a presná finálna prihrávka. Strely z diaľky končili mimo troch žrdí. Messi sa nepresadil ani v závere, keď poslal priamy kop do múru.

Juventus Turín - FC Barcelona 3:0 (2:0)

Góly: 7. a 22. Dybala, 55. Chiellini, ŽK: Alves, Mandžukič, Khedira, Lemina - Suarez, Iniesta, Umtiti, rozhodoval: Marciniak (Poľ.)

Zostavy a striedania:

Juventus: Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanič (89. Barzagli), Khedira - Cuadrado (73. Lemina), Dybala (81. Rincon), Mandžukič - Higuain

Barcelona: ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Mathieu (46. Gomes) - Rakitič, Mascherano, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Dnes je ich vzťah už minulosťou.
Foto
Andrej Babiš šokoval rozchodom: O odlúčení sa už dlhšie špekulovalo! TOTO má byť dôkaz
Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene