Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.04.2017, 05:01 | Správy | Domáce správy
Foto

Toto sme u nás ešte nemali: V prvej buchtárni na Slovensku varia podľa tajného receptu a bez éčok!

Za hodinu a pol ich vyrobia až sto kusov! Na Hurbanovom námestí v Bratislave otvorili v pondelok prvú buchtáreň na Slovensku.

Na výber ponúka niekoľko druhov parených buchiet. Majiteľ Tomáš (24) tvrdí, že chutia ako od babičky. Všetky ingrediencie, ktoré pri ich výrobe používa, sú totiž domáce. Miestne gazdinky ho dokonca zásobujú viacerým druhmi doma vareného lekváru!

Staré mamy robia tieto dobrotky najmä vnúčatkám. Otvoriť galériu

Buchtáreň na Slovensku fungovala minulý rok ako pouličný stánok. Predaj dobrôt sa však podnikateľovi Tomášovi (24) osvedčil, tak si s kamarátom otvoril kamennú prevádzku. „Chceli sme prísť s niečím novým. Rozhodli sme sa založiť si buchtáreň, lebo nič také tu nie je. Boli tu rôzne sladké veci, ale domáce parené buchty nie,“ vraví Tomáš. Ešte pred otvorením prevádzky prišli dobroty ochutnať tie najpovolanejšie osoby - babičky, ktoré ich robievajú svojim deťom a vnúčatám už desiatky rokov!

Aj babičky potvrdili, že chutia ako domáce. Otvoriť galériu

Tie potvrdili, že sú rovnaké, akoby vznikali v domácej kuchyni. Tomáš však výrobné tajomstvo odmieta prezradiť. „Môj recept je tajný. Pochádza od otca spolumajiteľa. Môžem prezradiť len toľko, že tam nedávame žiadne éčka. Sú také domáce ako od babičky,“ vysvetľuje a dodáva, že tu nájdete až 8 druhov s rôznymi posýpkami. Novinkou sú buchty s mletým mäsom, so slaninkou a s cibuľou.

 

Ako prebieha výroba u babičky

Trvanie: 1 hod./25 ks

Cena surovín asi 10 €

Cena buchiet na nezaplatenie

 

Ako prebieha výroba buchiet v prevádzke

Trvanie: 1,5 hod./100 ks

Cena malej buchty/125g: 2,50 €

Cena veľkej buchty/230g: 3,50 €

Diskusia / 0
Autor: Paula Kentošová
X

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania... Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov .

Súvisiace články:
Odporúčame z TIVI.sk
Súvisiace články:
Odporúčame z TIVI.sk
(ilustračné foto)
Brazília prekonala Francúzsko v počte obetí koronavírusu: Je štvrtá na svete
Ulice Minneapolisu sa zmenili na vojnovú zónu.
Protesty v Minneapolise pokračujú piaty deň: Polícia zasiahla voči demonštrantom porušujúcim zákaz vychádzania
Mešita Al-aksá
Po dvoch mesiacoch otvorili jeruzalemskú mešitu al-Aksá: Je tretím najposvätnejším miestom islamu
Sivuľka prímorská
Na Spiši rastie vzácny kvet z prímorských oblastí: Bez pomoci ochranárov by sivuľka neprežila!
Roman Faith.
Mladík Faith sa chce v novej sezóne správne rozhodnúť: Košice alebo kanadská juniorka?
Macron ešte pred začiatkom summitu vyzval zástupcov G7 na naliehavé rokovanie s cieľom nájsť
Trump odloží summit G7, pozve naň ďalšie štáty: Spoločenstvo považuje za zastaranú skupinu krajín
Dominika Kavaschová
Dominika Kavaschová sa nenudí ani v karanténe: Strach z návratu k normálnemu životu
Pri tomto jazierku pred lakovňou sa cíti najlepšie.
Operený hosť si plní svoju úlohu svedomito: Bocian „priniesol“ do bratislavskej automobilky už 750 detí
Tréner Francúzska Didier Deschamps a francúzsky futbalista Kylian Mbappe v prípravnom futbalovom zápase Francúzsko -
Kritika od trénera majstrov sveta: Deschamps sa tvrdo obul do reštartu futbalových líg
(ilustračné foto).
Banská Štiavnica využila koronakrízu vo svoj prospech: Región propaguje z Jamajky, Indie aj Egypta!
Etnológ Marek Sabol pri sviatočnej košeli z obce Banské zo začiatku 20. storočia spolu s riaditeľkou HOS Martinou
Tradícia na Hornom Zemplíne dostáva digitálnu podobu: Mapujeme folklór pre budúce generácie!
(ilustračné foto).
Dobrá správa vedcov: Nefiltrované pivo je zdravé probiotikum, na toto však pozor