Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2017 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Krčmárka Lucia bojuje na Farme ako levica: Trpké rodinné tajomstvo!

Na markizáckej Farme ide o výhru 75 000 eur. Medzi súťažiacimi je aj Lucia Šindlerová (38), ktorá bojuje ako levica. To, že sa len tak ľahko nevzdá, dokázala už v prvom ženskom dueli. Motivuje ju aj ušľachtilý cieľ - za výhru chce kúpiť špeciálny lekársky prístroj. Čo je Lucia vlastne zač, sme sa vybrali zistiť do Opatoviec nad Nitrou, odkiaľ pochádza.

Krčmárka Lucia sa už na Farme udomácnila. Dokonca si našla spriaznenú dušu, ktorou je Janetta, a spolu tvoria silnú dvojku. Všetko riešia spolu, čo sa ostatným nepozdáva a začali ich volať Cuky a Luky. Luky, teda Lucia, je už mimo domu päť týždňov. Zdá sa však, že aj traja chlapi, ktorých nechala doma - partnera Jozefa (55), synov Peťka (11) a maturanta Vlada (18), si už zvykli na to, že musia fungovať bez mamy.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Silná žena

Jozefa sme zastihli hneď po príchode z práce, ako sa chytil spolu s Peťom kosiť trávnik pred hostincom. Na otázku, ako to u nich doma funguje bez Lucie, vraví: „Nič sa nezmenilo, iba to, že Lucia chýba mne aj deťom... Ale všetci jej držíme palce. Ísť do šou bolo jej rozhodnutie, ale najskôr sme to všetci spolu prebrali. Lucia je silný človek, drží sa a určite má na to, aby to dotiahla čo najvyššie. Ona sa len tak ľahko nevzdá, aj keď tam majú drsné podmienky,“ vraví Jozef, ktorého sem-tam niekto v práci podpichne, prečo Luciu nenaučil poriadne držať v ruke kladivo.

Otvoriť galériu

Televízna hviezda

A ako to vidí mladší syn Peťo, že je mama na Farme? „Ja sa veľmi teším, že je mamina v telke, ale je mi za ňou aj smutno. Nevynechám ani jednu Farmu, ešte aj reprízy pozerám, ale akosi sa mi k tým ľuďom nehodí. Uvidíme, dokedy tam vydrží, ale aj tak je už teraz pre nás hviezda,“ pridáva s nadšením. Uživiť sa ako krčmárka v Opatovciach nad Nitrou nie je ľahké, keďže v obci sú štyri krčmy, piata nedávno skrachovala. V Hostinci na Rázcestí, ktorý má Lucia v prenájme už desať rokov, dobre vedia, že je krčmárka v televíznej šou, a nedajú na ňu dopustiť.

 

„Držíme jej palce. Je to správna žena, ktorá si dokáže so všetkým poradiť a udržať si poriadok aj s chlapmi. Máme pred ňou rešpekt,“ hovorí jeden zo stálych štam­gastov hostinca. Hoci Lucia vyštudovala strednú zdravotnú školu, krčma jej učarovala. „Veľmi ju toto povolanie baví. Lucia zákazníka nepošle preč, ani keď je záverečná. Často sa stáva, že v piatky a soboty sa tu partie zabávajú aj do tretej hodiny rána. Ale na druhej strane, keď treba, je rázna a nenechá si po hlave skákať!

Otvoriť galériu

Láska z hostinca

Jozef s Luciou majú v prenájme celý dom. Dole je krčma a hore na poschodí bývajú. Jozef sa s ňou zoznámil práve v hostinci a 17-ročný vekový rozdiel im vôbec neprekáža. „Obaja sme z tejto obce. Ale predtým sme sa nepoznali. Ja som stavbár a rozlietaný som bol po celej republike, navyše som býval v Prievidzi. Potom som sa presťahoval sem, keďže tu mám rodičovský dom. Môžem povedať, že som s Luciou šťastný, všetko nám klape. Ako sa hovorí, je to na parádu! Žiadne hádky, vieme si všetko vydebatovať. Nežiarlim, hoci do hostinca chodia prevažne chlapi,“ vysvetľuje Jozef, ktorý pomáha Lucii aj s výchovou jej dvoch synov. „Padli si do oka,“ zamieša sa do rozhovoru Peťko, ktorý Jozefa považuje za svojho otca. „Stará sa o mňa od dvoch rokov. On je môj otec, pretože ten biologický o mňa nemá záujem,“ nebráni sa úprimným slovám piatak.

Otvoriť galériu

Bude svadba

Aj Jozef je už dlhší čas rozvedený. „Mám syna Marcela (27), ktorý žije a pracuje vo Viedni a tiež je stavbár ako ja. V máji sa bude ženiť, tak ideme celá široká rodina na svadbu – Luciina mama Elena (62), jej sestry Lenka (40) a Baška (26) s rodinami,“ vraví hrdo šťastný otec. „Marcel je môj super brat a mám ho veľmi rád,“ dodáva usmiaty Peťo, čím spontánne naznačuje, že si všetci spolu veľmi dobre rozumejú. Práve on by bol najradšej, keby mohol ísť na svadbu aj svojej mame a Jozefovi. Ten však tvrdí, že to vôbec nehrozí a dobre im je aj bez papiera. A čo by urobili s peniazmi, keby ich Lucia v šou Farma vyhrala?

„Mama hovorila, že by kúpila kyslíkový prístroj na dýchanie pani lekárke, ktorý si teraz od nej babka požičiava, aby tak mohla pomáhať aj druhým ľuďom,“ vysvetľuje Peťko a potvrdzuje to aj Jozef. Luciina mama totiž už 18 rokov žije bez jednej ľadviny, navyše má problémy so srdcom a v júni ju v Banskej Bystrici čaká náročná operácia. Jej zdravotný stav sa v poslednom čase mierne zhoršil, preto Lucia veľmi zvažovala, či má na Farmu vôbec ísť. Nakoniec ju sestry s mamou presvedčili, nech ide, ale aj počas našej návštevy v Opatovciach nad Nitrou bola pani Elena práve v nemocnici.

Otvoriť galériu

Luciu obdivuje

Lucia sa rozvádzala dvakrát. „Po prvý raz sa vydávala, keď mala devätnásť rokov,“ spomína Luciina sestra Barborka. „Z toho manželstva má syna Vladka. Je ako môj mladší brat, pretože, keď sa narodil, mala som len osem rokov a stále som bola u nich. Veľmi si rozumieme. Manželstvo však Lucii nevyšlo. Rozviedla sa a druhá svadba bola narýchlo. Nikto z nás na nej nebol. Bývalí švagrovia akosi do rodiny nezapadli, zato s Jožkom si všetci veľmi dobre rozumieme,“ usmieva sa Baška.

„Luciu obdivujem, že mala odvahu ísť do Farmy, ale aj za to, ako sa popasovala so životom, keď sa dvakrát rozviedla a zostali jej dve deti a kopec problémov. Nepozná prekážky a u nej nevidíte, že by bola na dne. Ísť na Farmu bolo jej snom. Túži mať z hostinca Hornú Dolnú, kam budú chodiť zájazdy a ľudia si budú fotiť krčmu aj s krčmárkou,“ dodáva Luciina sestra. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!