Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Partia stredoškolákov nasadla do džípu, traja to neprežili: Slavo si zabil bratranca aj spolužiakov!

Bezstarostná oslava sa zmenila na tragédiu a zúfalý boj o život! Partia stredoškolákov si užívala predvíkendovú noc na chate, kde sa vybrali na narodeninovú párty jedného z nich.

Niekoľko minút po polnoci nasadli deviati do džípu. Na hrboľatej ceste neďaleko rekreačnej oblasti Lúčka-Potoky však tereniak zišiel do priekopy, narazil do stromu a prevrátil sa. Auto bolo podľa informácií Nového Času vyradené z evidencie a policajti neskôr zistili, že šofér džípu Slavomír (18) bol pod vplyvom alkoholu. Na mieste zahynuli jeho bratranec Ján Drobňák († 18) a kamarát Daniel Nehila († 17). Záchranári na mieste nehody ešte urputne bojovali o život Lucie Marchevkovej († 17). Po prevoze do nemocnice však ťažkým zraneniam podľahla. Ďalší piati študenti sa druhýkrát narodili a z tereniaka smrti vyviazli len s poraneniami.

Mesto Lipany (okr. Sabinov) a okolité obce sa v sobotu zobudili do tragického rána. Gymnazista Slavomír Andrášik (18) z Kamenice a jeho ďalší 5 kamaráti budú na poslednú marcovú noc tohto roku spomínať ako na najhoršiu vo svojom živote. Hoci oni sami vyviazli z tereniaka smrti len so zraneniami, prišli o 3 kamarátov. Lucia († 17), Ján († 18) a Daniel († 17) si už v pondelok nesadnú do lavíc na gymnáziu v Lipanoch, kde spoločne so Slavom, ktorý džíp šoféroval, navštevovali tretí ročník.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

„Neviem sa z toho spamätať. Bola to dobrá a slušná partia, chodili spolu do tretieho ročníka gymnázia,“ povedala známa mladých študentov so slzami v očiach. Podľa miestnych sa partia vybrala na chatu pri rekreačnom stredisku Lúčka-Potoky osláviť pravdepodobne Slavomírove osemnáste narodeniny. Po polnoci si do otvoreného džípu Suzuki Vitara nasadli až deviati. Vozidlo sa podľa informácií Nového Času na rozbitom úseku stalo neovládateľným, zišlo z cesty, narazilo do stromu a prevrátilo sa.

Hodinový boj o život

Mladých ratovali hasiči a záchranári priamo na ceste. Šoférov bratranec Ján a ich kamarát Daniel však zraneniam na mieste podľahli. Lucia svoj boj o život prehrala v nemocnici. „Bola privezená s veľmi vážnymi zraneniami. Lekári sa ju zo všetkých síl pokúšali oživovať 2 hodiny,“ informovala hovorkyňa prešovskej nemocnice Renáta Cenková. V tomto špitáli skončili aj ďalší traja z partie, chlapec a dve dievčatá. „Majú stredne ťažké zranenia, sú stabilizovaní a mimo ohrozenia života,“ dodala Cenková. Ďalších troch hospitalizovali so zraneniami v Starej Ľubovni. „Dvaja pacienti majú ťažké zranenia hlavy a zlomeniny, jeden má ľahké zranenia. Všetci sú v stabilizovanom stave,“ vyjadril sa pre Nový Čas službukonajúci lekár.

Otvoriť galériu

Vyradené auto

Príbuzní i pozostalí študentov prežívajú hrozné chvíle. „Najhoršie je, že Slavo, ktorý šoféroval, a Janko boli bratrancami. Rodiny tragédiu nesú veľmi ťažko,“ povedali susedia. Po nehode vysvitlo, že vodič bol pod vplyvom alkoholu. „Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,20 mg alkoholu na liter, čo je v prepočte 0,42 promile,“ potvrdil prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Komu patril smrtiaci džíp, nie je jasné, auto bolo podľa informácií Nového Času vyradené z evidencie vozidiel. Ako sa k nemu mladá partia dostala, nie je známe. Polícia v ňom našla fľaše od alkoholu a teraz sa snaží zistiť okolnosti celej tragédie. „K vyšetrovaniu bol prizvaný znalec z odboru dopravy,“ uzavrel Džobanik.

Jazda auta smrti

1. Džíp s 9 študentmi išiel po hrboľatej lesnej ceste

2. Stal sa neovládateľný, narazil do stromu a prevrátil sa

3. Pri havárii zahynul Daniel († 17) a Ján († 18)

4. Lucia († 17) skonala po prevoze do nemocnice

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: vd, Novy Cas Nedela, ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne na tomto mieste!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu? SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú
Ilustračné foto
Obrovský nesúhlas Číny: Sú rázne proti deštruktívnemu konaniu! A nie sú jediní
Foto
Niečo sa deje so Schumacherom? Kroky rodiny vás prekvapia
Rodičom sa okresanie balíčka nepáči.
Vláda sa chystá okresať rodinný balíček, odkaz od rodičov: Neberte peniaze našim deťom!