Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2017 08:01 | Správy | Domáce správy

Zuzana Ťapáková po škandále u Lajčáka: Takto chce očistiť svoje meno!

Bude to veľká bitka! Už o chvíľu sa spustí možnosť prihlasovania kandidátov na post šéfa verejnoprávnej RTVS. Doteraz ani jeden z favoritov - súčasný riaditeľ Václav Mika (53) ani Zuzana Ťapáková (55) otvorene nepovedali, že sa o túto funkciu budú uchádzať.

Bývalá šéfka televízie Markíza však Novému Času potvrdila, že kandidatúru už vážne zvažuje, ale zároveň chce očistiť svoje meno po škandále s predsedníctvom na ministerstve zahraničných vecí.

Škandál u Miroslava Lajčáka vypukol, keď jeho bývalá zamestnankyňa Zuzana Hlávková tvrdila, že po príchode Ťapákovej ako mediálnej poradkyne na ministerstvo začali byť rozpočty na podujatia, vrátane predstavenia loga predsedníctva, výrazne predražené. Bývalú šéfku Markízy tieto slová poriadne nahnevali. „Táto mediálna kauza sa ma veľmi dotkla, bola som slečnou Hlávkovou neprávom a bez akýchkoľvek dôkazov niekoľkokrát obvinená z úplných absurdít,“ vysvetľuje Ťapáková.

Celá kauza sa krútila okolo agentúry Evka, ktorá podujatie organizovala. Ťapáková tvrdí, že o nej dovtedy takmer nepočula. „Ako externý poradca som nemala, ani nemám žiadny dosah či akýkoľvek vplyv na interné procesy MZVaEZ. S agentúrou Evka som nikdy nemala nič spoločné,“ bráni sa s tým, že celú vec prešetrujú už aj kompetentné orgány. Svoje meno chce Ťapáková očistiť právnou cestou. Podľa našich informácii je pripravená aj žaloba na Zuzanu Hlávkovú.

 

„Podala som trestné oznámenie za poškodenie môjho mena a dobrej povesti a žaloby sú v procese. Verím, že táto záležitosť bude riadne a náležite prešetrená a moje meno očistené. Žaloby nebudem bližšie špecifikovať,“ dodala Ťapáková. Hlávková tvrdí, že o žalobách počula. „Nie je mi jasné, koho a za čo žaluje. Je smutné, že pani Ťapáková, ktorá na ministerstve naďalej pracuje, venuje čas žalobám, no nie je spolu s vedením ministerstva ochotná ukázať všetky dokumenty z prideľovania predsedníckych zákaziek,“ tvrdí Hlávková.

Ťapáková oponuje, že na žiadne také dokumenty nemala právomoc ani oprávnenie a išli mimo nej. V súčasnosti zvažuje to, či sa postaví do súboja o šéfku RTVS. „Radím sa najmä o koncepčných, finančných a programových veciach. Inštitúcia ako RTVS vzbudzuje veľký rešpekt a nedá sa to podceňovať,“ myslí si Ťapáková. Zároveň dodáva, že musí brať do úvahy výhody súčasného riaditeľa, ktorý televíziu pozná do detailov. Mika tvrdí, že všetko je otvorené a na prípadný súboj si trúfa. „V pozícii kandidátky si ju viem predstaviť,“ stručne odpovedal Mika.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!