Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Posledná rozlúčka rodičov s Patrikom († 22), ktorý zomrel v Tatrách: Dojímavé gesto pred pohrebom!

Neznesiteľný žiaľ a množstvo otázok. Najbližší Patrika Sorokača († 22), ktorý tragicky zahynul v nedeľu po páde vo Veľkej Studenej doline, prežívajú najhoršie chvíľky v živote.

S mladým mužom sa prišli rozlúčiť stovky ľudí. Všetci si ho pamätajú ako činorodého športovca plného života. Najhoršie stratu niesli jeho príbuzní, zronenú mamu museli podopierať. Dookola si kladie otázku, či to bol Patrikov osud. Pri pokuse o záchranu turistu prišiel o život aj nosič zo Zbojníckej chaty Martin († 28). Ešte pred pohrebom sa zdrvení rodičia poďakovali rodine Patrikovho záchrancu. 

Do domu smútku v Strážskom prišlo množstvo mladých ľudí, ktorí na Patrika spomínali so slzami v očiach. Priniesli vence s bielymi kvetmi v tvare sŕdc. Pochovávajúci kňaz vystihol, čo sa zroneným pozostalým odohrávalo v mysliach. Kládli si množstvo otázok, prečo práve Patrik musel doplatiť na svoju vášeň tým najvzácnejším, čo mal - svojím životom. Najťažie chvíle prežívala smútiaca rodina. Patrik išiel robiť do Popradu, aby bol bližšie k horám. „Doma bol pred dvoma týždňami, no nechcel ostať. Asi to bol osud,“ povedala v slzách Patrikova mama deň pred poslednou rozlúčkou. Rodina sa poďakovala aj Patrikovmu záchrancovi, ktorý na ťažký terén tiež doplatil životom.

Otvoriť galériu

Hory miloval

 

Mnohí kamaráti by sa s Patrikom chceli ešte porozprávať, no už nikdy na to nebudú mať príležitosť. „Patrik miloval prírodu... V nej aj našiel večný pokoj,“ povedal rozcítene kňaz počas obradu. Pred truhlou kráčala Patrikova najlepšia kamarátka a za ňou zdrvení rodičia. Mamu museli podopierať príbuzní, aby jej pomohli zvládať najťažšie chvíle. „Navždy ostaneš v našich srdciach,“ odkázali Patrikovi do neba.

Rozlúčiť sa prišiel aj kamarát, s ktorým mal ísť na výlet v sobotu. „Boli sme s Paťom dohodnutí, že pôjdeme do Slovenského raja. No povedal, že v nedeľu sľúbil kamarátke, že ju vyvedie na Zbojnícku chatu,“ spomína Peter Medveď. Poslednú správu od kamaráta dostal v nedeľu ráno pred šiestou, keď práve odchádzal do Tatier.

Otvoriť galériu

„Patrik bol v zlom čase na zlom mieste. Hory nás zblížili, boli sme na rovnakej vlnovej dĺžke. Rysy, na ktoré som ho zobral, bol jeho druhý výstup na vrchol v Tatrách. Prvý absolvoval na Slavkovský štít. Bol fyzicky veľmi zdatný, behával a chodil liezť na umelú stenu...“ pokračuje smutne Peter. Do hôr spolu už nikdy nepôjdu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech