Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.03.2017 05:48 | Správy | Politika
Video

Smrť Gauliedera nakrútila kamera! Závažný dôkazový materiál môže všetko objasniť

Nad smrťou exposlanca Františka Gauliedera († 66) visí množstvo otáznikov a aj naďalej sa špekuluje o možných scenároch tragédie.

Polícia preveruje aj verziu, že si politik na život mohol siahnuť sám. Podľa informácií Nového Času by mali strážcovia zákona disponovať aj závažným dôkazovým materiálom, ktorý môže mnoho objasniť. V rušni mala byť kamera, ktorá celý incident zachytila!

Zrážka s nákladným vlakom stála bývalého straníka za HZDS Františka Gauliedera život. Podľa rušňovodiča vlaku, ktorý sa stal exposlancovi osudným, Gaulieder vyskočil spoza trakčného vedenia rovno pred uháňajúci vlak. Novému Času zároveň zdroj blízky šalianskej polícii prezradil, že túto verziu potvrdzuje aj videozáznam zhotovený kamerou na rušni. Práve tento dôkazový materiál má polícia zatiaľ držať v tajnosti. „Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme poskytovať žiadne informácie,“ neurčito odvetila hovorkyňa nitrianskej polície. ZSSK, ktorá prevádzkuje osobné vlaky tvrdí, že čelné kamery sú nainštalované predovštekým v nových vozidlách. „Môžu uľahčiť objasňovanie nehôd,“ vysvetľuje hovorca Tomáš Kováč avšak prízvukuje, že ich vlak nebol účastníkom tejto nehody. Spoločnosť Cargo, ktorá prevádzkuje nákladnú dopravu tvrdí, že ich vlaky nemajú kamery. "Hnacie dráhové vozidlá ZSSK CARGO nedisponujú kamerovým systémom," uviedla hovorkyňa Monika Schmidtová.

Otvoriť galériu
Zdroj: infografika NČ

V Galante, odkiaľ Gaulieder pochádzal, sa o prípade neustále vedie diskusia. Zatiaľ čo niektorí nevylučujú samovraždu, oveľa viac ľudí skloňuje iný motív. Po slancov kolega z mestského zastupiteľstva Peter Kolek samovraždu rázne odmieta. „Ak by trpel pesimizmom či zlou náladou, tak by som to vedel,“ upozornil. Sama rodina pripomína, že v prípade je množstvo nejasností. „Padá medzi nami v súkromí množstvo otázok, ale ľútosť je obrovská a všetko ostatné ide bokom,“ napísal syn Františka Henrich.

 

Bez listu

„Pri ľuďoch, ktorí sa z nejakého vážneho dôvodu rozhodnú spáchať samovraždu, je časté, že nechajú list na rozlúčku,“ konštatuje súdny psychológ Robert Máthé. Zdroj blízky rodine Gauliederovcov však Novému Času prezradil, že takýto list doteraz nenašli. Podľa hovorkyne nitrianskej polície Boženy Bruchterovej viac svetla do prípadu vnesie plánovaná pitva. Tá sa však začiatkom týždňa stále neuskutočnila. Do rodného mesta sa včera vrátil aj Gauliederov starší syn Richard, ktorý sa v americkom Phoenixe živí ako inštruktor tenisu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pkn

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám