Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2017 08:30 | Šport | Futbal
FotoVideo

Ján Greguš o svojom premiérovom góle v áčku: Zápas som si užil

V základnej zostave nahradil špílmachra Mareka Hamšíka a strelil víťazný gól. Ten mal tiež príchuť premiérového vo futbalovej reprezentácii Slovenska.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

A preto sa stredopoliar Ján Greguš (26) z dánskeho FC Kodaň v mixzóne po nedeľňajšej kvalifikačnej výhre 3:1 na Malte mohol vyjadriť, že si jeho 12. štart v najcennejšom drese poriadne užil.

Slováci sa po polovici programu F-skupiny ocitli na druhom "barážovom" mieste tabuľky. Na konte majú 3 výhry a dve prehry. Straty prišli hneď v úvode, v Trnave prehra s Anglickom 0:1, resp. v Slovinsku s rovnakým rezultátom. Následné výhry 3:0 nad Škótmi, 4:0 nad Litvou (obe doma), resp. najčerstvejšia 3:1 v Taň Qali dávajú nádej, že zverenci trénera Jána Kozáka našli správny smer.

Otvoriť galériu

"Užil som si zápas veľmi, najmä vzhľadom na to, že sme vyhrali. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Pomohol nám skorý gól, hoci sme vzápätí dostali na 1:1. Ale dôležité bolo, že sme ešte do polčasu dali na 2:1, čo nás upokojilo. Počas ďalšieho priebehu bola úloha stopercentná defenzíva, lebo sme vedeli, že dokážu byť nepríjemní. To sa ukázalo aj pri tom ich druhom góle, čo našťastie bola ruka. Ale potom sme zápas kontrolovali a strelili ešte tretí gól. Za môj premiérový gól som veľmi rád a určite je pre mňa dôležitý," bilancoval 26-ročný futbalista, ktorému pomohla do zostavy absencia Hamšíka, takže v strede poľa okrem neho operovala aj dvojica Juraj Kucka a Patrik Hrošovský.

 

"Dá sa to tak povedať. Všetci vieme, čo je Hamšo za hráča. Je jeden z pilierov. Ja som dostal šancu od trénera a som za ňu rád. Verím, že som nejakým dielom pomohol. Mali sme tam traja rotovať, možno Kuco bol ten, ktorý mal byť najbližšie šestnástky a ja s Paťom si hľadať ten priestor. A keď už hral Marek, hral si to svoje, hľadal si tam priestor a už to bolo fajn. Keď Hamšo nastúpi, myslím si, že aj tím sa automaticky upokojí. Vieme, že dokáže dať rozhodujúcu prihrávku a to aj Adamovi prihral na tretí gól," uviedol.

Súboj s výberom talianskeho lodivoda Pietra Ghedinu opísal: "Boli nepríjemní. Oni hrajú asi naozaj systémom 6-4, s čím som sa teda ešte nestretol. Všetci chodia pod loptu a je nepríjemné takto dobýjať ich pevnú defenzívu. Ale Vlado (Weiss-pozn.) to v prvom polčase krásne otvoril, hoci sme inkasovali po našej chybe, čo bolo zbytočné. Ale pridali sme ďalšie dva góly. Bol to súper z kategórie, pri ktorom to chce stále dobýjať, byť v pohybe, posúvať si ho zo strany na stranu a ubehať ho a potom si vytvoriť nejaké šance. Šnúra troch výhier sa odrazí na dobrej atmosfére a dúfam, že to bude pokračovať kvalitou a dobrými výsledkami."

Špílmacher Slovákov aj SSC Neapol naskočil do hry v 50. minúte za Róberta Maka, ktorému súper nepríjemne trafil tvár. Kozák uznal za vhodné, že napriek problémom so zadným stehenným svalom, ktorý ho výrazne limitoval v príprave na Maltu, ho na ihrisku potrebuje. Bez diskusie je Slovensko s Hamšíkom iné ako bez neho, jeho prihrávky sú rozdielové, dôkazom je situácia pri treťom góle Adama Nemca. "Som rád, že som nastúpil a mohol pomôcť mužstvu. Máme doma dôležité tri body," povedal 29-ročný motor "sokolov" a na otázku, ako videl prvý polčas, ktorý strávil na lavičke odvetil: "Dôležité bolo, že sme ich dokázali gólovo rýchlo zlomiť, potom škoda toho inkasovaného gólu. To sme si skomplikovali situáciu a potom sme sa trošku trápili. Ale gól na 2:1 do šatne určite veľmi pomohol. Dokázali sme dať aj tretí gól a tam sa už rozhodlo."

Otvoriť galériu

V obrane nahradil zraneného stopéra Jána Ďuricu z Trabzonsporu Milan Škriniar z janovskej Sampdorie a veľa sa špekulovalo, či sa niečo podobné nestane aj krajnému bekovi Tomášovi Hubočanovi (Olympique Marseille). Ten sa po zranení len dostáva do zápasovej praxe. Napokon mu Kozák dal dôveru a 31-ročný zadák tak mohol hodnotiť: "Pre mňa to bolo ťažké. Trojmesačná pauza bez zápasovej praxe je veľmi dlhá. To človek cíti a to bolo možno aj vidieť na zápase. Mohli sme vidieť, že aj možno nie až tak silný súper dokáže urobiť zlobu a šarapatu. Hrať do plných je vždy náročnejšie. Gól pred polčasom znamená, že z hráčov vždy opadne stres. S výsledkom spokojnosť."

Tabuľka F-skupiny

      1. Anglicko    5 4 1 0  8:0  13
      2. SLOVENSKO   5 3 0 2 10:3   9
      3. Slovinsko   5 2 2 1  4:3   8
      4. Škótsko     5 2 1 2  7:8   7
      5. Litva       5 1 2 2  5:9   5
      6. Malta       5 0 0 5  2:13  0

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: juk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!