Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.03.2017 06:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Bezpečnostný analytik Žitný to o smrti exposlanca povedal jasne: Fero Gaulieder († 66) bol zavraždený!

Odvážne slová! Záhadná smrť exposlanca HZDS Františka Gauliedera († 66), ktorý zahynul pod kolesami vlaku, zasiahla aj bezpečnostného analytika Milana Žitného.

Ten sa s ním poznal dlhé roky a ich spoločnou témou boli v neposlednom rade zverstvá, ktoré sa páchali v radoch vysokej politiky či polície. Práve na ne sa odvoláva vo svojom príspevku na sociálnej sieti, z ktorého behá mráz po chrbte. Tvrdí totiž, že galantského poslanca niekto zavraždil. Igor Matovič dokonca spomína politickú objednávku. Podľa výpovedí najbližších a kolegov zo zastupiteľstva sa misky váh čoraz viac prikláňajú k tomu, že František Gaulieder z tohto sveta nechcel odísť dobrovoľne. Šokujúce je najmä vyjadrenie bezpečnostného analytika Milana Žitného.

Ten na svojom facebooku opísal stretnutie s Gauliederom v roku 2011, keď sa venovali vražde istého Maroša Kováča. Spomínali aj dôkazy, ktoré by poriadne zavarili vysokým funkcionárom Policajného zboru. Ich ďalšie spoločné témy súviseli najmä s ľuďmi, ktorí mali väzby na vysokú politiku či políciu. „Na niektorých z nich v posledných týždňoch dopadla kosa zákona,“ napísal Žitný.

„V posledných týždňoch sa vynorilo navyše niekoľko tém, ktoré Fero Gaulieder považoval za výsostne dôležité a keby dnes žil, dovolím si tvrdiť, že by sa im dostalo nemalej pozornosti, akú si zaslúžia. Už sa to ale nestane. Aj z dôvodov vyššie uvedeného, aj z aktuálnych faktov a súvislostí budem aj naďalej tvrdiť, že Fero Gaulieder bol zavraždený a ani omylom nešlo o samovraždu,“ uzavrel svoj príspevok.

 

Tragická udalosť rozvírila hladinu aj na politickej scéne. Predseda OĽANO sa pozastavuje aj nad tým, kto prípad vyšetruje. „Vyzývam policajného prezidenta Tibora Gašpara, aby nevyšetroval tento prípad, kde je veľké podozrenie na politickú vraždu, radový vyšetrovateľ Železničnej polície! Ten by mal tak možno vyšetrovať ukradnutú koľajnicu. Tento prípad by mal dať na protizločineckú jednotku NAKA fundovaným špecialistom na vraždy,“ povedal na TA3 Matovič, do ktorého sa vzápätí ostro pustil hovorca ministra vnútra Ivan Netík.

„Pán Matovič je ten posledný, kto tu bude útočiť na prácu polície a bude hovoriť o tom, aký vyšetrovateľ to má vyšetrovať. Prípad nevyšetruje žiadny železničiar bez skúseností, ale dlhoročný vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ. V prípade, že dôkazná situácia bude taká, aby si prípad vecnou príslušnosťou prebrala NAKA, tak sa tak stane.“

Tri scenáre tragédie

1. Samovražda
Verzii o samovražde nahráva svedectvo rušňovodiča vlaku, ktorý sa pre Gauliedera stal osudným. Po­dľa jeho slov exposlanec vybehol spoza trakčného vedenia a bezhlavo sa postavil pred uháňajúci vlak. Jeho blízki a kolegovia však odmietajú, že by si mohol siahnuť na život. Tvrdia, že nemal žiadne závažné rodinné ani zdravotné problémy. Podľa zdroja blízkeho rodine Gauliederovcov mal exposlanec ešte v ten deň volať manželke, aby mu po príchode domov navarila lečo.

2. Vražda
Gaulieder bol prakticky neustále terčom vyhrážok mocných a vplyvných ľudí. V roku 1997 pri rodinnom dome Gauliederovcov vybuchol ručný granát, pričom páchateľa nenašli. V súčasnosti mu zase do dvora neznámy páchateľ pohodil mŕtvu čiernu mačku a v pošte mu chodili náboje. Na Mestský úrad v Galante dokonca prišla obálka so sériou fotiek kompromitujúcich samotného Gauliedera. Okolnosti jeho smrti sú viac než podozrivé. Podľa jeho blízkeho priateľa nenašiel pes pri opustenom Gauliederovom aute žiadne pachové stopy, čo by mohlo naznačovať, že bol násilne vtiahnutý do iného vozidla.

3. Nešťastná náhoda
Policajní vyšetrovatelia pracujú aj s touto verzou tragédie, v súčasnosti je však najmenej pravdepodobná. Hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová prezradila, že telo bude čoskoro podrobené pitve, ktorá ukáže viac.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Alexandra Gallisová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu