Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Toto je vychovávateľka, ktorú odsúdili za zneužitie tínedžera: Miroslava zo seba dostala len jednu vetu

Ďalšie zakázané radovánky za múrmi detského domova! Kauza zariadenia Čistý deň traumatizuje spoločnosť už mesiace. Nový Čas minulý týždeň informoval o sestrách, ktoré sú už 5 rokov v Detskom domove v Seredi a napriek tomu otehotneli.

Na svetlo sveta vyšiel ďalší škandál. Okresný súd vo Svidníku uznal vychovávateľku Miroslavu (31) za vinnú zo sexuálneho zneužívania mladistvého zverenca. S chlapcom mala pred dvoma rokmi vykonávať rôzne sexuálne praktiky. Posledný prípad je z Prievidze, kde dievčinu zveril súd do starostlivosti 11-krát trestanému mužovi (59). Polícia ho obvinila z jej zneužívania. Sexuálny pomer vychovávateľky Miroslavy (31) a zverenca detského domova odhalili dve anonymné udania vlani v októbri.

„Ústredie oznámilo skutočnosti, ktoré sa týkali údajného pomeru vychovávateľky a klienta domova, Generálnej prokuratúre,“ vyjadrila sa hovorkyňa ústredia ÚPSVaR Jana Lukáčová s tým, že podnet prešetrili a vykonali aj kontrolu. Dodala, že porušenie zákona o sociálnoprávnej ochrane detí a sociálnej kuratele nezistili. Miroslava mala podľa obžaloby takmer pol roka sexuálne zneužívať tínedžera v objektoch domova, ale aj inde, vykonávať s ním pohlavný styk a iné sexuálne praktiky.

Otvoriť galériu

Vychovávateľka sa bránila, že to nie je pravda a všetko si vymysleli chlapci z domova. Momentálne je rozvedená, žije s dvoma deťmi v obci pri Bardejove. „Nechcem sa k tomu vyjadrovať,“ povedala pre Nový Čas Miroslava, ktorá sa však trestu nevyhla. „Súd vo Svidníku rozhodoval 14. februára 2017. Ženu uznal za vinnú z trestného činu sexuálneho zneužívania,“ potvrdila hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Ivana Petrufová.

 

V domove už nerobí

 

Miroslavu odsúdili trestným rozkazom na 18-mesačný trest odňatia slobody s trojročnou podmienkou a zákaz činnosti na štyri roky. Vychovávateľka, ktorá má vysokoškolské vzdelanie, v domove už nerobí. Pracovný pomer na dobu určitú sa jej skončil 31. mája 2015. Spomínaný tínedžer odtiaľ odišiel v októbri 2015, keď dosiahol plnoletosť.

Riaditeľ domova Ľubomír Sluk sa k prípadu vyjadriť odmietol. Ústredie však hovorí o zlyhaní ľudského faktora. „V  predpisoch detských domovov sú striktne stanovené pravidlá, ktoré vylučujú akýkoľvek neprimeraný vzťah zamestnanca detského domova a dieťaťa, ktorý by sa mohol považovať za zneužívanie pozície zamestnanca,“ uviedla Lukáčová. Sociálny rezort teraz pripravuje zmenu legislatívy, ktorá by mala zaviesť povinnosť pravidelného psychotestovania pracovníkov, ktorí sú v kontakte s deťmi.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Eva Eperješiová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov