Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.03.2017 10:05 | Správy | Politika
Video

Vojna Kramár vs. Danko: Maroš nahlas pomenoval to, čo politikom potichu vyčítajú aj ostatní Slováci!

Poriadny úder pod pás! Film Únos vyvoláva v slovenskej spoločnosti poriadne vášne. Politici sa aj vďaka nemu urýchlene snažia zrušiť amnestie Vladimíra Mečiara, no stále nedospeli k spoločnej dohode.

V parlamente sa tak rozhodli kontroverznú snímku odpremietať a na diskusiu prišiel aj hlavný predstaviteľ bývalého premiéra Maroš Kramár (57). Ten si nebral servítku pred ústa a pustil sa do šéfa parlamentu Andreja Danka (42). Čo si vzájomne odkazujú?

Už vyše mesiaca sa na slovenskej politickej scéne nehovorí takmer o ničom inom, ako o zrušení nemorálnych amnestií, ktoré bránia vyšetriť zavlečenie syna prezidenta Michala Kováča. Aj preto podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová organizovala priamo v parlamente diskusiu spojenú s premietaním filmu Únos.

Otvoriť galériu

Naň zavítal aj populárny herec Maroš Kramár, ktorý sa ujal roly Vladimíra Mečiara. Prekvapivo vyzneli jeho slová o tom, ako v súčasnosti vníma politiku na Slovensku. „Do politiky sa dostala špina, ktorú treba vyplieniť. Na začiatku sa stala chyba, postavilo sa to na krvi, ubližovaní a nespravodlivosti. Teraz je možnosť to napraviť,“ adresoval poslancom. Pomenoval aj to, čo zákonodarcom vyčítajú aj mnohí Slováci. „My sme si vás volili a vašou povinnosťou za to, že beriete plat, je sedieť v parlamente a počúvať toho, kto rozpráva,“ kritizoval Kramár.

Otvoriť galériu

Neslušný Danko

Slová adresoval aj Andrejovi Dankovi. S tým sa mal stretnúť ešte pri nakrúcaní filmu v parlamente. Šéf Národnej rady poznamenal, že dúfa, že o ňom nebude raz točiť film a vraj sa Kramárovi ani nepredstavil. „Ja som herec už 50 rokov, ale kam prídem, sa predstavím. Vy politici ste tam pol roka a už sa nepredstavujete. Máte pocit, že vás všetci poznajú. Buďte takí láskaví, keď niekam prídete, predstavte sa, je to slušnosť,“ povedal na adresu Danka. Podľa Kramára dal už Danko za svoje niekoľkomesačné pôsobenie v parlamente aj námet na film. „Ak by sa točil, bola by to pekná fraška. Už teraz mi je ľúto toho herca, ktorý sa bude musieť učiť tie siahodlhé monológy o ničom a tie zvraty. Je to neskutočné,“ neváhal poznamenať herec.

Vracia úder

 

Danko tvrdé slová umelcovi opätoval. „Pan Kramár klame, alebo si už asi nepamätá, že ich predstavoval pán Čengel, manžel pani režisérky, ktorý to určite potvrdí. Alebo sa ho možno dotklo to, že pán predseda sa netají tým, že si v hlavnej úlohe Mečiara vedel predstaviť iného herca,“ sprostredkovala odpoveď Dankova hovorkyňa. Podľa nej mal štáb pri nakrúcaní nadštandardné podmienky.

Ja som ho pozvala, on to prijal, ale my sme nekomunikovali o tom, čo bude obsahom príhovoru," reagovala Nicholsonová. Politický analytik Ján Baránek si zase myslí, že umelci by sa mali angažovať v spoločenských otázkach. „Vždy sú to známi ľudia, ktorí sú nositeľmi a šíriteľmi myšlienok. Tak to bolo aj v roku 1989 a je to stále,“ zakončil odborník.

 

Úspešný Únos

Otvoriť galériu

Režisérka Mariana Čengel Solčanská tvrdí, že film, ktorý nevzbudzuje emócie, je zbytočný. „Marošovi som vďačná za talent, s akým stvárnil môjho ‚Precedu‘ a pánovi Dankovi som úprimne vďačná, že mi dovolil nakrúcať Únos v parlamente. Bez toho by film nebol autentický,“ povedala Novému Času. Jej únos za tri týždne premietania v kinách videlo viac ako 208 000 divákov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu