Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.03.2017 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Robo Beňo († 54) Po odchode z Markízy to s ním išlo dolu vodou! V politike neuspel a zomrel v dlhoch

Bývali hviezdami najsledovanejšej televízie. Po odchode z Markízy sa chceli uplatniť inak, ale zrazu sa ukázalo, že to nie je jednoduché... Podnikali, zadlžovali sa, menili zamestnania, hľadali šťastie.

Príbeh bývalého moderátora Roba Beňa, ktorý zomrel nečakane pred pár dňami na mŕtvicu, ukázal, aká trpká je cesta nadol. Ako sa im to mohlo stať? 

Robo Beňo († 54): V politike neuspel a zomrel v dlhoch

Smrť bývalého markizáka a politika Roba Beňa všetkých prekvapila. Zostali po ňom dve dospelé deti z prvého manželstva a štvorročný syn, ktorého mal so snúbenicou Lenkou (30). Aj tak si ho však mnohí dodnes spájajú najmä s bývalou misskou Ivanou Christovou, s ktorou bol v rokoch 2007 - 2010.

Beňo bol známy tým, že si na svoje plecia naložil viac, ako uniesol. „Mal aj iné starosti a problémy okolo rodiny, lebo aj jeho synček má zdravotné problémy, to riešil v posledných dňoch. Mal toho strašne veľa,“ povedal pre Nový Čas jeho stranícky kolega v Priamej demokracii Gabriel Kará­csony. Beňo mal naraz rozbehnutých viacero vecí a nie vždy sa mu darilo. Dôkazom toho sú aj dlžoby, ktoré po sebe zanechal.

Otvoriť galériu

Patril medzi tých, ktorí v roku 1996 rozbiehali vysielanie televízie Markíza. Začínal ako šéf publicistiky a viedol diskusiu Sito a Sedem s.r.o. Po troch rokoch z televízie odišiel, ale v roku 2002 sa vrátil, aby šéfoval Centru umeleckej tvorby. Beňo mal však vyššie ambície.

Svoju politickú kariéru odštartoval v roku 2005 ako hovorca ministerstva hospodárstva a v rokoch 2008 - 2009 už pôsobil v predsedníctve Strany zelených. Napriek tomu, že bol kedysi populárnou tvárou najsledovanejšej televízie, v ďalšej politickej kariére mu to vôbec nepomohlo. Neuspel vo voľbách na bratislavského župana za Most-Híd, ani ako kandidát na primátora Modry. V roku 2014 sa stal členom a predsedom neparlamentnej strany Priama demokracia. Hoci mal v politike veľké plány, výraznejšie sa nepresadil a zostal len druhoradým politikom, ktorý sa silou-mocou snažil dostať do parlamentu.

Otvoriť galériu

Podobne to bolo aj v podnikaní, ktorému sa venoval už od mladosti. Spoločnosť Incognito, v ktorej bol Beňo konateľom, sa už dlhší čas zmietala vo finančných problémoch. Podľa zistení Nového Času vykazovala každý rok stratu viac ako 65 000 € a v roku 2015 prešla dokonca reštrukturalizáciou, čiže oddlžením. Hlavným zdrojom podnikania bola prevádzka bratislavskej ubytovne Žabka na Žabom majeri, na ktorej pribudla tento rok plomba. Nárok si na ňu robila česká spoločnosť Akcenta. Na jeho dom v Modre si zas nárok robia exekútori. Okrem toho Finančná správa eviduje aj daňový nedoplatok vo výške 1 415 €.

Zrejme pracovná vyťaženosť, dlžoby a dlhodobé stresy sa podpísali pod Beňov zdravotný stav. Už dlhší čas mal problémy so srdcom a s vysokým krvným tlakom. „Pred rokom v apríli mu po kompletnom vyšetrení navrhli operáciu,“ povedal kardiológ Viliam Fischer. „Mal zlú srdcovú chlopňu a zúženú jednu tepnu. Určite bral aj lieky, operáciu však stále odkladal. Asi tomu nepripisoval taký význam a takto to dopadlo.“

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie