Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2017 09:04 | Správy | Politika

3 možnosti pre Fica, kam sa môže presťahovať: Robo, tak kedy odídeš z bytu Bašternáka?

Tak ide preč alebo nie?! Premiér Robert Fico (52) svoje bývanie v byte v Bonaparte, ktorý si prenajíma od obvineného podnikateľa Ladislava Bašternáka, rieši už šesť mesiacov.

Minulý rok v septembri vyhlásil pre Nový Čas, že si hľadá pozemok, no doteraz nie je známe, kde chce bývať. Problémom sa stalo, že jeho domáceho obvinili z neodvedenia dane, a sám Fico pred časom sľúbil, že ak k tomu dôjde, sťahovanie bude nevyhnutné.

Otvoriť galériu

So sťahovaním má premiér skúsenosti. Do aktuálneho bytu s rozlohou 377 metrov štvorcových a terasou viac než 100 metrov štvorcových prišiel v roku 2012 a platí zaň 2 650 eur mesačne. Dovtedy si prenajímal štvorizbový byt v diplomatickom objekte v Bratislave, kde v súčasnosti býva aj prezident Andrej Kiska. Každý z ústavných činiteľov má nárok na zabezpečenie bývania, čo Fico odmieta s tým, že štátu na rozdiel od prezidenta šetrí tisícky. „V tomto byte sa vystriedalo niekoľko premiérov,“ vysvetľoval Fico, prečo nemôže len tak zo dňa na deň od Bašternáka odísť. Pripomína, že svoje bývanie si intenzívne hľadá, ale nebude sa každý rok sťahovať z bytu do bytu ako dromedár. „Chcem sa nasťahovať niekam, kde už dožijem,“ dodal. Ešte pred mesiacom tvrdil, že bude pre neho neudržateľné, ak Bašternáka obvinia, čo sa už stalo.

Veľká drzosť

 

Fico má viacero možností, ktoré môže využiť aj ako dočasné riešenie. Bytovky na Čmeľovci poskytujú politikom úplné súkromie a je tam aj fitnes či detské ihrisko. V Bratislave je tiež niekoľko nehnuteľností, ktoré môžu spĺňať reprezentačný štandard. Politológ Miroslav Kusý si myslí, že to je Ficova póza. „Keď dôjde na plnenie svojich vlastných slov, tak zistí, že to nejde len tak jednoducho,“ myslí si. Podľa neho je neprijateľné, aby premiér býval v takom podozrivom byte. „Dokonca tam prijíma zahraničných štátnikov. V byte obvineného z daňových machinácií. Dá sa to charakterizovať ako veľká drzosť,“ dodáva Kusý.

 

Ficove možnosti

Diplomatický byt na Čmeľovci:

Otvoriť galériu

Premiér býval v štvorizbovom byte v Bratislave do roku 2012, kým sa presťahoval do Bonaparte. Tento byt je vo vlastníctve štátu a Fico zaň mohol platiť okolo 2 000 eur mesačne. V súčasnosti tam býva aj prezident Andrej Kiska, ktorý za bývanie platí niečo vyše tisíc eur za mesiac. 

Dočasný prenájom:

Otvoriť galériu

V hlavnom meste podľa portálu nehnuteľnosti.sk ponúkajú do prenájmu viacero bytov, ktoré by mohli spĺňať reprezentačné nároky na bývanie premiéra. Za zrekonštruované päťizbové byty v lukratívnych lokalitách pýtajú približne 2 500 eur mesačne. 

Urýchlená kúpa domu:

Otvoriť galériu

O tom, že si premiér plánuje zaobstarať nový dom, prehovoril pre Nový Čas ešte pred šiestimi mesiacmi. Najnovšie tvrdí, že má niečo vyhliadnuté, ale konkretizovať nechcel nič. Odvoláva sa na to, že v tejto nehnuteľnosti chce dožiť. 

Ako zmenil stanovisko:

25. 2. 2017

- Len čo bude vznesené obvinenie, tak pochopím, že tam jednoducho nemôžem zostať. 

21. 3. 2017

- Mám 52 rokov a nebudem sa každý boží rok sťahovať z bytu do bytu. Chcem sa nasťahovať niekam, kde už dožijem. Takéto rozhodnutie si však vyžaduje určitý čas.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám