Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2017 19:32 | Správy | Zahraničné správy

Módne reformy policajných oddelení: Peniaze daňovníkov pôjdu na zlaté spony na opaskoch!

Strieborné pracky na opaskoch vymeníme za zlaté. Príslušníci budú vyzerať profesionálnejšie a môže to prispieť aj k ich bezpečnosti. Takto znie rozhodnutie šéfa polície v kalifornskom okrese Los Angeles, ktoré bude stáť 300.000 dolárov.

"Peniaze daňových poplatníkov nepôjdu na také vybavenie, ako sú kvalitnejšie nepriestrelné vesty, záložné zbrane alebo telové kamery. Namiesto toho ich šerif Jim McDonnel míňa na kozmetické úpravy uniforiem," komentoval rozhodnutie denník Los Angeles Times.

Zlatú farbu budú mať nielen pracky na opaskoch, ale aj iné kovové súčasti uniforiem. Vďaka tomu budú ladiť so sponami, cvokmi a odznakom, ktoré už teraz majú zlatú farbu. Zmeny uniforiem sa týkajú 9100 policajtov. "Takýto výdavok by sa lepšie hodil pre oddelenie, ktoré funguje ako hodinky, nie pre oddelenie, kde vládne zmätok," kritizoval plán prezident tamojšej asociácie šerifov Ron Hernandez.

Podľa denníka trpí spomínané policajné oddelenie už niekoľko rokov nedostatkom príslušníkov a opakovane sa dostáva do ročnej rozpočtovej straty vo výške až 250 miliónov dolárov. Policajný šéf bráni svoje rozhodnutie tým, že farebne zladená uniforma vysiela podozrivej osobe silnejší odkaz, že policajt je ten, kto má nad situáciou kontrolu.

 

"Prvý dojem, ktorý si človek urobí o našom príslušníkovi, závisí od toho, ako vyzerá, keď sa k nemu priblíži. Vyzerá upravene? Má vybavenie na svojom mieste? Je v dobrej fyzickej kondícii? Naši policajti sa často ocitajú v situácii, keď sú sami. Vtedy potrebujú vyžarovať autoritu," uviedol McDonnel. "Jednotný výzor uniformy je súčasťou taktického balíka. Prvý dojem, ktorý vytvoríte, vám môže dodať na dôveryhodnosti a bezpečnosti," píše sa v informačnom letáku polície.

Policajt Mike Ramizer pre Los Angeles Times opísal príhodu, keď sa s kolegom dostali do stretu s podozrivou osobou, ktorá sa pustila do bitky s kolegom, oblečeným ležérnejším štýlom. "Keď sa na to spätne pozriem, dáva to zmysel. Ten chlapík mohol zaútočiť na mňa, ale môj partner nevyzeral tak profesionálne ako ja, tak si vybral jeho," povedal Ramizer.

Policajné oddelenie už uvoľnilo na pracky na opasky z tohtoročného rozpočtu 100.000 dolárov, 200.000 dolárov na kľúčenky a držiaky na obušky pôjde z budúcoročného rozpočtu. Celkový rozpočet oddelenia sú tri miliardy dolárov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?