Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
InfografikaVideo

Video usvedčujúce mužov zákona z brutality: Policajti kopali Michaelu (22) do hlavy a hrude!

Vyskočili z auta s nápisom Pomáhať a chrániť, a dokopali bezbrannú ženu na zemi. Ešte predtým ju postrelili do hrude a do ucha...

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Na začiatku augusta informovali médiá o policajnej naháňačke v Trnave, ktorá sa skončila až v Maduniciach. Muži zákona vypálili 13 rán na unikajúce auto vodičky Michaely (22) a jej troch kamarátok.

Video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy.

Hoci ani konanie tejto mladej ženy nebolo v osudnú noc v súlade so zákonom, obrovskú hrôzu vyvoláva brutalita policajtov. Nový Čas získal kompletné video zo zásahu, ktoré preveruje inšpekcia ministerstva vnútra. Na ňom je jasne vidieť, ako Michaelu muži zákona surovo kopú do hlavy a hrudníka, keď  leží na zemi. Čo na to kompetentní?

Otvoriť galériu

Nočná dráma sa odohrala 2. augusta 2016 v Trnave. Mužom zákona sa nepozdávala jazda sivého Fiata Brava, ktoré šoférovala Michaela (22). Tá plánovala porozvážať domov tri kamarátky, a to napriek tomu, že nemala vodičák. Policajná naháňačka sa začala na Saleziánskej ulici a divokú jazdu mladých žien sa mužom zákona podarilo zastaviť až o 20 kilometrov ďalej v Maduniciach. Vozidlo zastavilo po tom, čo naň policajti vypálili 13 striel. Posádka z neho vzápätí vystupovala s rukami nad hlavou. A v tej chvíli sa začalo peklo...

Otvoriť galériu

Surové kopance a smiech policajta

 

Okamžite po zásahu sa začala veľká diskusia o tom, či bolo nutné, aby policajti toľkokrát vystrelili. Dve z dievčat totiž skončili so strelnými poraneniami. Polícia po zásahu zverejnila video, ktoré naháňačku zachytilo. No zverejnila iba časť zásahu! Nový Čas získal celé video zo zariadenia Soitron, ktorými sú vybavené autá pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ). To malo byť pred verejnosťou ukryté, pretože ukazuje neskutočnú brutalitu troch trnavských policajtov.

Otvoriť galériu

Vidieť na ňom, ako vodičku Michaelu, ktorá vystúpila z fiata s rukami nad hlavou a padla na zem, kopú hlava-nehlava. Surovo sa podľa záznamu správali traja z nich - Jaroslav V., Ján U. a Peter M. Na videu dokonca vidieť, ako sa prvý menovaný po surovom dokopaní mladej ženy veselo rehoce. Je zarážajúce, že si kopajúci policajti nevšimli, že vodička Michaela je postrelená a ťažko zranená. Podľa znaleckého posudku jej guľka zasiahla hrudník a ucho.

Otvoriť galériu

Veliteľ ich nepodržal

Prípad má v rukách inšpekcia ministerstva vnútra. Nový Čas agresívnych policajtov z usvedčujúceho videa oslovil, dvaja zbabelo zložili telefón, jeden nedvíhal. Policajt Jaroslav V. pred vyšetrovateľom tvrdil, že nevedeli, že ide o ženu, a vodička predtým skoro prešla autom jeho kolegu. Kopance zdôvodňovali tým, vodička počas spacifikovania kládla aktívny odpor. Ich veliteľ to však videl inak. „Po preštudovaní hlásenia a po prehliadnutí záznamu vyhodnocujem použitie donucovacích prostriedkov ako neopodstatnené, pretože nie je zrejmé, že osoba kládla aktívny odpor,“ uviedol veliteľ PMJ Ivan Karper.

Otvoriť galériu

Nový Čas sa opýtal aj na ministerstve vnútra, či bol zásah mužov zákona v poriadku. „V prípade sú naďalej obvinení traja policajti, vzhľadom na pokračujúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie. Sú obvinení z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa formou spolupáchateľstva, hrozí im trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov,“ uviedla hovorkyňa rezortu Andrea Dobiášová. Problém má aj Michaela, ktorá podľa posudku šoférovala pod vplyvom omamných látok. Obvinili ju z útoku na verejného činiteľa. „Ľutujem to a neprajem to nikomu, aby toto zažil. Mávala som z toho nočné mory," povedala Novému Času Michaela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ep

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali