Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
FotoVideo

Hororová lúpež vo Veľkom Krtíši: Otca mučili pred deťmi, rodičov z pekla vyslobodil 14-ročný syn Marián!

Prežili noc ako z najstrašnejšieho hororu! Rodina z Veľkého Krtíša nikdy nezabudne na stredajšiu noc, keď k nim do domu vtrhla trojica zamaskovaných mužov so sekerami. Všetkých štyroch členov rodiny surovo spútali lepiacou páskou a od otca Mariána (43) si dôrazne žiadali peniaze.

Pred očami manželky Jany (41), synov Maťka (6) a Mariána (14) ho brutálne bili, kopali a polievali vriacou vodou.  Dobitý a popálený otec im napokon vydal 7 000 eur. Zločinci sa s týmto lupom uspokojili a ušli. Po ich úteku sa z pút dokázal vyslobodiť Marián (14), ktorý vzápätí rozviazal rodičov. Traja zločinci ozbrojení sekerami sa do obydlia na okraji mesta dostali v stredu krátko pred 20. hodinou. Urobili si dieru v plote a potom sa vybrali rovno ku vchodovým dverám, ktoré rodina nezvykla zamykať.

Otvoriť galériu

V dome veľkokrtíšskeho podnikateľa rozpútali hotové peklo! Rodinu pod hrozbou použitia sekier spútali lepiacimi páskami. Muža bili, kopali a údery sa ušli aj jeho manželke so starším synom. Keď im manželia nechceli prezradiť skrýšu s peniazmi, liali na nich vriacu vodu. A bezmocne zviazané deti nemohli svojim rodičom pomôcť. Neľudské týranie sa skončilo až vtedy, keď manželia prezradili, kde sú peniaze. Páchatelia ušli s lupom 7 000 eur a mobilnými telefónmi.

Otvoriť galériu

Hrdina Marián

Doráňaná a vystrašená rodina ostala odkázaná na vlastnú pomoc. Len 14-ročnému Mariánovi sa našťastie podarilo vyslobodiť si ruky z pút. Potom chlapec odskákal do kuchyne po nôž, vyslobodil svojich rodičov a konečne mohli zavolať políciu. Otec Marián skončil s monoklom pod okom a popáleninami na bruchu a lakti na ošetrení v nemocnici, deti previezli k starým rodičom. „Volal mi Marián ešte v stredu večer po pol deviatej, bol zničený a v strese! Je to dobrák, určite nikomu nič nedlhoval. Je to hrôza, nikto si to nevie zatiaľ vysvetliť. Ale Marián, ktorý sa rozviazal, je super, poznám ho od najmenšieho detstva,“ uviedol Igor Cífer, majiteľ firmy, v ktorej Marián pracuje a kedysi bol jej štatutárom. 

Susedia nič nevideli

Susedia v okolí z nočnej drámy nezaregistrovali nič. Asi preto, že domy nie sú veľmi natesno. „Vôbec nič som nevidela a ani nepočula. Len neskôr som si všimla u susedov mužov s baterkami, to tam už asi bola polícia. Je hrozné, čo sa stalo a najhoršie je, že toho boli svedkami deti. Je to veľmi slušná rodina, toto si určite nezaslúžili,“ hovorí zhrozená suseda, ktorá má po brutálnom prepade strach ostávať večer sama doma.

Otvoriť galériu

Polícia po maskovaných lupičoch stále pátra. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody,“ informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. „Prípad je v štádiu vyšetrovania a vzhľadom na závažnosť prípadu v súčasnosti nebudeme poskytovať podrobnejšie informácie,“ uzavrela.

Otvoriť galériu

Páchateľmi sú asociálni mladí muži

Róbert Máthé, psychológ - Veľmi chladnokrvné. Zrejme išlo o skupinku antisociálne nastavených mladých mužov, ktorí potrebovali peniaze a zrejme tušili, že ich tam nájdu. Čo je čudné, že išli priamo domov. Vyzerá, že si obete vytypovali ako ľudí s peniazmi a takto si to zrežírovali. Obete chceli nielen olúpiť, ale aj vystrašiť. Veď oni ich tou horúcou vodou mučili. Je to veľmi neobvyklý spôsob lupu. Tým, že po tom, čo dostali peniaze, odišli, sa vylučuje nejaký osobný motív.

Otvoriť galériu
Zdroj: infografika NČ

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Horváthová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?