Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2017 12:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Video

Vinník megaškandálu na udeľovaní Oscarov odhalený: Ako si mohol takúto drzosť dovoliť?!

Jeden z najsledovanejších celebritných večerov roka sa zmenil na poriadne fiasko. Nedeľňajšie udeľovanie prestížnych Oscarov si celý svet bude ešte dlho pripomínať a nie v tom najlepšom svetle.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Najväčší trapas galavečera sa udial vo chvíli, keď herci Warren Beatty (79) a Faye Dunaway (76) omylom vyhlásili za najlepší film úspešný La La Land. Omylom! Víťazom sa totiž stala snímka Moonlight. 

Otvoriť galériu
Faye Dunaway a Warren Beatty.
Zdroj: getty images

Za všetko môžu popletené obálky. Hercom sa omylom dostala do rúk tá, ktorá oznamovala víťazku v kategórii Najlepšia herečka. A hoci sa Warren pri vyhlasovaní tváril viac než nesvoj, nakoniec sa tejto úlohy chopila Faye Dunaway a oznámila to, čo nemala.

Herci filmového muzikálu sa tak zo zlatej sošky tešili len na chvíľu, no aj za ten čas stihli odznieť ďakovné reči. Zrazu sa však okolo začali motať producenti galavečera a potom prišiel šok. „Hej, ľudia. Prepáčte, je to chyba. Moonlight, vy ste vyhrali za najlepší film,“ povedal producent La La Landu Jordan Horowitz, ktorý asi v amoku vytrhol Beattymu obálku so správnym víťazom.

Otvoriť galériu
Producent ceremónie.
Zdroj: reuters

Ten povedal, že určite nešlo o vtip a že dostal obálku s menom Emmy Stone, ktorá si pred fiaskom cenu už prevzala. Za megatrapas sa ospravedlnila spoločnosť PricewaterhouseCoopers (PwC), ktorá vyše 80 rokov zaisťovala administratívny chod Oscarov. „Úprimne sa ospravedlňujeme tvorcom snímok Moonlight, La La Land, Warrenovi Beattymu, Faye Dunaway a divákom za omyl pri vyhlasovaní najlepšieho filmu. Zisťujeme, ako sa to mohlo stať,“ napísali v ospravedlnení, ktoré však sklamanie a hanbu len tak ľahko pod koberec nezametie.

Otvoriť galériu
Otvoriť galériu

V utorok vyšla na svetlo sveta informácia o tom, kto skutočne môže za fiasko na Oscaroch. Stojí za tým asistent Brian Cullinan, ktorý sa v uvedenom čase nesústredil a zaoberal sa písaním tweetov. Brian mal na starosti podávanie obálok s menami víťazov jednotlivých kategórií, no v zákulisí nedeľňajšieho udeľovania Cien Akadémie sa namiesto toho venoval sociálnej sieti Twitter. Ohlasujúcemu hercovi Warrenovi Beattymu tak omylom podal záložnú obálku s menom najlepšej herečky Emmy Stonovej z filmu La La Land. Neskôr sa zistilo, že asistent tesne predtým pridával na Twitter zákulisnú fotografiu Emmy Stone, príspevok však následne vymazal.

 

Odborníci sa zhodujú: Nebolo to hrané!

Otvoriť galériu
Peter Konečný
Zdroj: anc

Bol megaškandál s obálkami na Oscaroch pripravený alebo spontánny? Podľa filmového kritika Petra Konečného to hrané nebolo: „Išlo o chybu s obálkami,“ povedal pre Nový Čas Konečný, podľa ktorého je nemysliteľné, aby niekto naplánoval až taký trapas. To isté si myslí aj moderátor Michal Sabo: „Trapasy sú v každom priamom prenose,“ reagoval na škandál. Hoci Oscary mali minulý rok slabú sledovanosť, podľa Saba i tak stále patria k top sledovaným programom roka a odklon divákov súvisí s prechodom ľudí na digitálne platformy.

Otvoriť galériu
Michal Sabo
Zdroj: anc

Aplauz pre Meryl Streep

Otvoriť galériu
Meryl Streep
Zdroj: čtk

Moderátor večera Jimmy Kimmel (49) bavil hviezdy, ale aj televíznych divákov sarkazmom smerovaným na adresu amerického prezidenta Donalda Trumpa (70). Mieril tým k incidentu s Meryl Streep (67), ktorú po jej ostrej kritike na jeho osobu počas Zlatých glóbusov označil Trump za preceňovanú herečku. „Pridajte sa, prosím vás, aby sme poctili totálne nezaslúženým potleskom vysoko precenenú Meryl Streep,“ spustil Kimmel standing ovation na oslavu Streepovej 20. nominácie a aj ostatní jej vzdali hold za odvážne slová. Filmová diva sa však postarala o nepríjemnosť ešte pred začiatkom ceremónie. Módny návrhár Karl Lagerfeld (83) totiž v rozhovore pre módny magazín WWD prezradil, že odmietla jeho model. Dôvodom bolo, že jej nechcel zaplatiť mastnú sumu za to, aby mu v róbe robila reklamu pre Chanel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Kristína Gáliková, ld, sim, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska