Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2017 12:00 | Šport | Hokej
Foto

Zlý hokejový chlapec Lukáš Říha: Cesta na tréning sa zmenila na boj o život!

Štvorica hokejistov prvoligovej Detvy za obcou Zolná v okrese Zvolen bola vo štvrtok svedkom tragickej dopravnej nehody.

Športovci neváhali, členov posádky okamžite začali opatrne vyťahovať z vraku Škody Felicia. Medzi hrdinami bol aj český legionár Lukáš Říha, ktorý sa preslávil úspešným pôsobením v Extralige, ale aj viacerými prešľapmi s alkoholom či dokonca drogami. Práve on však vytiahol z vraku len 5-ročnú Žanetku! 

Otvoriť galériu

Štvorica hokejistov HC 07 Orin Detva Lukáš Říha, Branislav Srnka, Juraj Petro, Rastislav Gašpar vyrazila vo štvrtok ráno z Banskej Bystrice a na rovnej ceste míňala felíciu. Tú riadila moderátorka rádia Slobodný vysielač Veronika Pisárová (28), ktorá viezla dcéry Žanetku a len dvojmesačnú Zorku. „Na prázdnej ceste sme zbadali, že ten automobil sa dostal do problémov. Zrejme dôsledkom šmyku na mokrej krajnici, resp. tráve sa prevrátil a vrazil do stromu. Bolo šťastie, že sme sa nezrazili,“ opísal nám nehodu Lukáš Říha.

Odchovanec Litvínova s veľkým hokejovým talentom si na Slovensku urobil skvelé meno v Martine, kde ho fanúšikovia milovali pre jeho športový prínos pre mužstvo, ale aj vždy veselú povahu. Po zápasoch bavil tribúny a raz na Mikuláša dokonca vybehol na ľad na bežkách. Často to však aj prepískol so životosprávou, hovorilo sa o alkohole a bežne ho bolo vidieť s cigaretou v ústach. Od vedenia dostal padáka, odišiel do poľského Oswienčimu a tam mu na dopingovej kontrole zase našli stopy po drogách. Nasledoval dvojročný dištanc, po ktorom dostal ďalšiu šancu v Martine. Sám si však opäť priznal viaceré prešľapy a v Turci definitívne skončil.

Otvoriť galériu

Skúsený útočník teraz ukázal svoju ľudskosť a s ďalšími spoluhráčmi ani na sekundu nezaváhal podať pomoc pri nehode. „To by urobil každý! Okamžite sme zastavili a bežali k tomu automobilu, z ktorého sme najskôr vytiahli vodičku. Následne sme zbadali, že vnútri je ešte dievčatko, ktoré sa mi podarilo dostať von. Obe sme položili do stabilnej polohy a zavolali prvú pomoc,“ uviedol Lukáš Říha. To ešte netušil, že v aute bola aj dvojmesačná Zorka. „Keď sme ju zbadali, bolo to hrozné! Tá maličká zrejme vyletela z auta počas nárazu. Matka bola v šoku a hoci bola zranená, vstala a začala pobehovať, že kde sú jej deti. Upokojovali sme ju, že sú v poriadku. Bábätko ešte žilo, až neskôr sme sa dozvedeli, že ani lekárom sa ju už nepodarilo zachrániť. Sám som otcom a o to ťažšie som to prežíval,“ povedal smutný Říha.

 

Hoci na tréning svojho tímu hráči neskôr prišli a aj sa dostali na ľad, mysľou vraj boli úplne mimo. Jeden z najhorších zážitkov živote v klube neriešili a odmietajú aj nálepku hrdinov. „Je strašné, čo sa tam stalo. Vyhasol život nevinného dieťaťa a strašné je aj to, že jeho matka bude zrejme obvinená. Dúfam, že zdravotne bude v poriadku aspoň ona so staršou dcérou. V prípade figurujeme ako svedkovia, takže ešte pôjdeme vypovedať,“ dodal Lukáš Říha.

Videl smrť kamaráta!

Lukáš Říha už jeden tragický zážitok z cesty má: „Keď som mal 18, kráčal som na tréning doma v Litvínove. Môj spoluhráč a skvelý kamarát šiel na motorke. Bohužiaľ, v tom momente mal smrteľnú nehodu a všetko som to videl na vlastné oči.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Milan Majerský a Richard Raši
Raši sa vidí na soličke šéfa NR SR: Čo si o tom myslí Majerský? Padla reč aj na Danka
Stanku, gitaristku a basgitaristku z kapiel Zlokot a Toddler punk, trápi rakovina po tretíkrát.
Foto
Stanke s rakovinou sa na liečbu poskladalo celé Slovensko: Teraz urobila niečo KRÁSNE! Budete dojatí
Vizualizácia štadióna po dokončení. Moderný stánok by mal hostiť majstrovstvá Európy do 21 rokov.
Foto
Brzdia výstavbu štadióna sudičky?! O rok by mali byť na stavenisku v Prešove majstrovstvá Európy
(ilustračné foto).
Na východe Slovenska došlo k dopravnej nehode: Úseku sa radšej vyhnite
Užitie lieku spustilo strašnú reakciu.
Foto
Užila známy liek a začalo sa PEKLO: Príšerná reakcia! Ide o tabletky, ktoré má doma snáď každý
Military combat drone UAV
Tragické okolnosti ukrajinského útoku: Smutné, kto má byť medzi obeťami
Ján Nezmar v drese Ružomberka.
Bývalý hráč Ružomberka má obrovský problém: Korupčný škandál?!
1994. (Zľava) Samuel L. Jackson, John Travolta, Harvey Keitel, Quentin Tarantino
Foto
Najväčšie hviezdy Pulp Fiction po 30 rokoch! Aha, ako zahviezdili na filmovom festivale
Obľúbené sú aj šmykľavky
Žiakom z Hlohovca môžu ostatní len závidieť: Zábavný park na chodbe školy? Také niečo sa len tak nevidí
Ilustračné foto
Británia odmietla rokovania s Európskou úniou: Ohrozí to mobilitu mladých ľudí?
Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?