Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.02.2017 08:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herec Richard Stanke žije s partnerom Štěpánom v šťastnom vzťahu: Na splnenie svojej najväčšej túžby však potrebuje ženu!

Rád by sa stal dvojnásobným otcom! Herec Richard Stanke (50) našiel šťastie po boku úspešného českého anestéziológa Štěpána Rusína, s ktorým žije u našich susedov v Česku.

Homosexuálna dvojica vychováva syna Vojtíška (10), ktorého biologickým otcom je hercov milovaný partner. Najnovšie však uvažuje o ďalšom prírastku do ich šťastnej rodinky, no tentoraz by to malo byť dieťa známeho herca. Stanke sa totiž netají tým, že by chcel mať s partnerom vlastného potomka!

Stanke a Rusín sú šťastnými rodičmi malého Vojtíška. Chlapca im vynosila ich lesbická priateľka Katka a biologickým otcom je hercov partner. A práve tento fakt má obrovský vplyv na ďalšie plány ich rodiny.

K Vojtíškovi by totiž v budúcnosti mohol pribudnúť chlapček alebo dievčatko. Tentoraz sa však biologickým otcom stane práve známy herec. „Richard aj Štěpán sú ne­uveriteľne spokojní. Vojtíškovi dávajú toľko lásky, vychovávajú ho tak, aby mu nič nechýbalo a aby mal skutočne radostné detstvo. Ich veľkým prianím by bolo, aby mal ich malý poklad raz bračeka alebo sestričku,“ povedal Novému Času blízky zdroj z hercovho okolia. Tieto informácie potvrdil aj samotný Stanke. „Nevylučujem možnosť, že by som sa stal biologickým otcom a Vojtíšek by mal súrodenca,“ povedal otvorene známy herec.

Otvoriť galériu

Súkromie si stráži

Ktorá žena by však tentoraz mohla vynosiť Stankeho vlastné dieťa, zostáva tajomstvom. Herec si totiž svoje súkromie stráži a príliš o tejto citlivej téme hovoriť nechce. „Moje súkromie je moje súkromie. Keď budem mať pocit, že chcem niečo také oznámiť verejnosti, tak to oznámim,“ bráni sa prílišnej publicite Stanke. A hoci sa v spoločnosti u nás, ale aj v Čechách nájdu neprajníci, ktorí podobný život homosexuálneho páru odsudzujú, herec je spokojný a šťastný. Má pri sebe milujúceho partnera, roztomilého synčeka a možno onedlho bude držať aj svojho vlastného potomka.

 

Aj na Slovensku to je možné

  • Osvojiteľom sa na Slovensku môže stať len fyzická osoba, ktorá má spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, osobné predpoklady, najmä zdravotné, osobnostné a morálne, je zapísaná do zoznamu žiadateľov o osvojenie podľa osobitného predpisu. A spôsobom svojho života a života osôb, ktoré s ňou žijú v domácnosti, zaručuje, že osvojenie bude v záujme maloletého dieťaťa. Osvojiť možno len maloletého.
  • Zákon nevylučuje, aby sa osvojiteľom dieťaťa stala aj osoba, ktorá má homosexuálnu orientáciu. Nakoniec súd rozhodujúci o osvojení nemá právo skúmať sexuálnu orientáciu žiadateľa.
  • Je však vylúčené, aby si homosexuálny pár mohol osvojiť dieťa spoločne ako spoločné dieťa. Spoločne si totiž môžu osvojiť dieťa len manželia a manželstvá osôb rovnakého pohlavia sú vylúčené, okrem iného aj čl. 41 ods. 1 Ústavy SR.
  • Možnosť „vynosiť dieťa pre niekoho“ oficiálne v zákone neexistuje. Rieši sa to obchádzaním zákona, teda použitím právneho inštitútu osvojenia.

Otvoriť galériu

Ako to funguje v Česku?

Jakub Říman, Ministerstvo spravodlivosti ČR - V českej republike v súčasnosti platí, že osvojiteľmi sa môžu stať manželia alebo iná osoba, t. j. jedna osoba samostatne. Osvojiteľmi sa teda nemôžu stať registrovaní partneri ako pár, ale len jeden z partnerov. Existencia registrovaného partnerstva už nie je prekážkou osvojenia. V poslaneckej snemovni sa už nachádza novela o registrovanom partnerstve. Predmetom návrhu je umožniť osvojiť dieťa registrovaným partnerom osoby, ktorá je biologickým rodičom dieťaťa. Dieťa, ktorého rodičmi by boli registrovaní partneri, by bolo v postavení spoločného dieťaťa rodičov. Náhradné materstvo komplexne upravené nie je, to však neznamená, že by bolo všeobecne nezákonné.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marika Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii