Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Razia na takáčovcov: Zadržali aj brata mestského poslanca!

Nitky mafie v rodine komunálneho politika?! Elitných policajtov stále zamestnáva prípad spojený s akciou na mafiánsku skupinu tzv. takáčovcov.

Po razii obvinili 21 mužov zo založenia zločineckej skupiny a z iných trestných činov. Medzi nimi je aj Martin Mikulec, brat Richarda Mikulca, ktorý sedí v mestskom zastupiteľstve a je aj poslancom v Novom Meste. Poslancov príbuzný podniká v oblasti hazardu. Jeho tri firmy dosiahli tržby takmer 1,3 milióna eur. Ako sa jeho brat postaví k tomu, keď sa bude opäť rozhodovať o zákaze hazardu v hlavnom meste?

Ďalšie zaujímavé meno spájané s podsvetím. Po olympionikovi Milanovi Jagnešákovi a autorovi detektívok Václavovi Kinclovi alias Václavovi Neuerovi, ktorý je na úteku, vyplávalo na povrch, že muži zákona obvinili aj Mikulcovho brata Martina. „V súvislosti s realizovanou policajnou akciou na tzv. takáčovcov figuruje medzi obvinenými aj osoba M. M. Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony po vznesení obvinenia nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ uviedol hovorca policajného prezídia Martin Wäldl. Podľa blogerky Júlie Mikolášikovej Mikulec je považovaný za jedného z čelných predstaviteľov skupiny a mužom zákona sa prihlásil sám. Jeho meno medzi mužmi, ktorých vzal sudca do väzby, nefiguruje. „Čo sa týka môjho brata, jeho aktivity neriešim, je verejne známe, že sme niekoľko rokov neudržiavali žiadny kontakt,“ vyjadril sa poslanec Mikulec. Jeho meno sa pritom tiež objavilo na tzv. mafiánskych zoznamoch pri takáčovcoch. „Staré zoznamy neznámeho pôvodu, do ktorých sa mohol dostať ktokoľvek a ktoré spochybnil vo vašom denníku aj bývalý šéf SIS Vladimír Mitro, ma nezaujímajú, pýtajte sa na moje pôsobenie v samospráve,“ vyjadril sa komunálny politik.

Otvoriť galériu
Martin Mikulec
Zdroj: fb

Pôjde proti záujmom rodiny?

 

Poslancov brat Martin podľa obchodného registra pôsobí v šiestich firmách. Tri z nich, kde je spoločníkom, pôsobia v oblasti hazardu. Podľa stránky finstat.sk za rok 2015 vykázali tieto tri spoločnosti slušnú sumu - 1, 28 milióna eur, z čoho vyplýva, že Mikulec patrí medzi top postavy v hernom biznise. Preto nás zaujímalo, ako sa v novom hlasovaní o celoplošnom zákaze hazardu poslanec zachová. „Herne vedľa škôl či obytných domov nemajú čo robiť. Som za zákaz hazardu. Pozrite sa, ako som hlasoval v januári a ako som hlasoval teraz,“ bráni sa komunálny politik. Faktom však zostáva, že síce nakoniec hlasoval za kompletný zákaz, no najskôr dvihol ruku za to, aby dali šancu zachovaniu hazardu v hoteloch.

Otvoriť galériu

Kupovali hlasy za 50-tisíc €?

Generálna prokuratúra v stredu dostal trestné oznámenie pre údajné podplácanie mestských poslancov pri hlasovaní o absolútnom zákaze hazardu. „Počas zastupiteľstva sa šuškalo, že poslanci, ktorí nepodporia VZN, mali dostať nejaký úplatok. Hovorilo sa najprv o 20 000, potom o 50 000 € za jedného poslanca,“ uviedol aktivista Miroslav Dragun. Trestné oznámenie podal aj poslanec Martin Borguľa. Žiada, aby si na to posvietil prokurátor.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ep

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?