Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.02.2017 11:31 | Správy | Zahraničné správy

Matka sa rozhodla porodiť, aj keď vie, že bábätko to neprežije: To, čo chce urobiť s jeho telíčkom, vás zaskočí!

Obrovské nešťastie premenili na hrdinský čin. Keri a Royceovi Youngovcom z Oklahomy oznámili lekári v 20. týždni tehotenstva tragickú správu.

Prostredníctvom ultrazvuku odborníci zistili, že ich ratolesť má vrodenú smrteľnú mozgovú vadu. V okamihu, kedy by sa väčšina rodičov rozhodla tehotenstvo ukončiť, sa pár zachoval nanajvýš odvážne. Tí sa totiž dohodli, že vytúženú dcérku predsa len vynosia a jej orgány darujú iným ľuďom, ktorým tak môžu zachrániť život. 

Otvoriť galériu

Mnohí si o rodičoch myslia, že sú bezcitní a nechápu, ako mohli urobiť tak zásadné rozhodnutie bez toho, aby na bábätko brali ohľad. Oni však majú na vec iný názor, a tak sa po vlne nátlaku rozhodli, že svoj postoj vysvetlia. „Má vyvinuté nožičky a tiež ruky. Má perfektné obličky, pľúca a aj pečeň. Bohužiaľ, s mozgom je to horšie. Dozvedeli sme sa, že má anencefáliu a je to smrteľné,“ vyjadrila sa zničená matka na sociálnej sieti facebook. Rodičia vedia, že ich Eva, ako nazvali svoje zatiaľ nenarodené dieťatko, neprežije, nesúhlasili však s tým, že podstúpia prerušenie tehotenstva. Myslia si totiž, že to by urobil každý a aj preto je vo svete taký nedostatok orgánov, potrebných na transplantáciu. „Nebolo to jednoduché rozhodnutie. Nasledujúcich 20 týždňov budem cítiť jej kopanie, budeme môcť počúvať jej srdcový tep, napriek tomu, že vieme, že s ňou strávime len zopár hodín,“ dodali zdrvení rodičia. A aj keď to Keri s manželom nemali jednoduché, nezostávalo im nič iné, než sa rýchlo rozhodnúť. „Akákoľvek možnosť bola nepredstaviteľná, cítili sa ako medzi dvoma mlynskými kameňmi. Buď by sme o ňu prišli hneď alebo Eva dokáže pomôcť iným chorým deťom. Prvých 24 hodín bolo tých najťažších v našich životoch.

Nemohli sme jesť, boli sme vyčerpaní a nevedeli sme zaspať. Vo chvíli, keď sme si mysleli, že nám už nezostávajú slzy, plakali sme zas a znova,“ priznali vo vyjadrení, ktoré citoval aj The Sun. „Vedeli sme, čo musíme urobiť, napriek tomu som to nechcela. Mojim najbližším priateľom som povedala, že sa cítim ako v pekle, pomôcť mi však nedokázali," dodala zronená žena, ktorá v statuse na facebooku poprosila ľudí, nech sa za ňu modlia a nech ju neodsudzujú. Okrem toho v ňom pridala aj srdcervúce vyznanie, ktoré dojalo každého, kto ho videl. „Chcela by som, aby bola v poriadku, aby sfúkla svoju prvú sviečku z narodeninovej torty, aby som ju videla robiť jej prvé kroky, ale viem, že to nejde. Hrozne to bolí, ale bohužiaľ je to realita a nedá sa s tým nič robiť." Najviac zo všetkých sa však za ňu modlí jej manžel Royce, pre ktorého je doslova bohyňou. Za to, čo robí pre iných ľudí, ju veľmi obdivuje. Myslí si, že nie každý by dokázal byť taký nezištný a dobrosrdečný ako jeho Keri.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: zuz, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich