Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2017 15:50 | Správy | Domáce správy

Na Najvyššom súde definitívne rozhodli o osude šéfky bytovej mafie Znamenákovej (54): Veľmi nepríjemná správa!

Šéfke bytovej mafie Zuzane Znamenákovej (54) Najvyšší súd potvrdil trest 25 rokov. Definitívne o tom v stredu rozhodol Najvyšší súd, ktorý zamietol jej odvolanie voči rozsudku Špecializovaného trestného súdu z februára minulého roka. Ako sa Znamenáková dostala za mreže?

NS SR v stredu rozhodoval v prípade úkladnej vraždy majiteľa domu v bratislavskom Prievoze Viliama Andrášika († 47) z roku 2007. Dom chcela získať skupina pod vedením Zuzany Znamenákovej (54). Podľa obžaloby mala zaplatiť Milanovi Struhalovi, aby sa Andrášika zbavil, sumu 1,5 milióna slovenských korún. Struhal si na mužovu likvidáciu zavolal na pomoc ďalšie osoby.

Otvoriť galériu

Podľa medializovaných informácií mali potom obeti priviazať na nohy činky a hodiť ju do Beňovského jazera, kde sa utopila.

 

ŠTS v Banskej Bystrici vo februári minulého roka poslal v tejto veci obžalovanú Zuzanu Znamenákovú a Juraja Minárika za mreže na 25 rokov, ďalším osobám uložil podmienečné tresty alebo od potrestania upustil. Jednou takouto osobou bol práve aj Milan Struhal, ktorý pri objasňovaní prípadu spolupracoval s políciou. Práve voči jeho výpovedi mali námietky obžalovaná Znamenáková a Minárik, ktorí sa voči rozhodnutiu prvostupňového súdu odvolali. „Pán Struhal mi zničil život. V živote by mi nenapadlo, aby som niekoho zabil,“ uviedol na súde obžalovaný Minárik s tým, že skutok, ktorý mu kládla prokuratúra za vinu, nespáchal. Vinu popierala aj obžalovaná Znamenáková. „Nikdy som nesúhlasila s tým, aby bol Andrášik úmyselne usmrtený,“ vyjadrila sa.

Senát NS SR však ich tvrdeniam neuveril. „Okrem Struhala, ktorého označili ako nedôveryhodného svedka, tam boli aj ďalšie výpovede, vecné a listinné dôkazy,“ uviedol okrem iného predseda senátu pri odôvodňovaní rozhodnutia. Tresty pre obžalovaných označil ako „zákonné a spravodlivé“. Milan Struhal si odpykáva 25-ročný trest za iné dve vraždy. Rozsudok je právoplatný a nie je možné voči nemu podať riadny opravný prostriedok.

Ako sa Znamenáková dostala za mreže?

Na odhalení činnosti Znamenákovej sa výraznou mierou podieľal denník Nový Čas, ktorý od roku 2007 v dvoch sériách článkov odhalil praktiky bytovej mafie. Po zverejnení článkov bol na pokyn prokuratúry vytvorený špecializovaný vyšetrovací tím. Znamenáková bola obvinená, avšak spoza mreží ju bratislavský krajský súd prepustil. Prvostupňový súd nemohol totiž mesiace konať, lebo advokát mu nedoručil plnú moc o zastupovaní obvinenej. Znamenáková ušla.

Súd na podozrivú zo série podvodov vo februári 2009 vydal zatykač, ktorý však platil len na Slovensku. Neskôr jej pohyb zaznamenali nemeckí policajti, keď cestovala v Bavorsku vo vlaku. Nemohli ju však zadržať, pretože im chýbal eurozatykač. Ten bol vydaný až v máji 2009. V decembri Znamenákovú dolapili v Rakúsku v dedine asi 30 km od Viedne, vystopovali ju cez mobilný telefón. Používala svoje doklady. Tamojšie justičné orgány Znamenákovú zatkli a vydali na Slovensko.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo