Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.02.2017 11:30 | Správy | Politika
Video

Chladnokrvne dobodaná mamička Eva († 28): Slová jej brata odhalili dramatické pozadie prípadu!

Koľko bolesti si musela bezbranná žena vytrpieť, kým vydýchla naposledy... Až 59 rán nožom do hlavy, šije a ramien uštedril v nedeľu recidivista Miroslav (50) z Banskej Bystrice priateľke Eve († 28) z Novej Bane.

Úbohá žena zomrela na mieste v dôsledku vykrvácania. Rodina nebohej mamičky dvoch malých dcérok je presvedčená, že beštiálny páchateľ ohavný čin plánoval. Sudca ho v utorok vzal do väzby, aby nepokračoval v trestnej činnosti. Miroslav proti rozhodnutiu podal sťažnosť.  

Po zavraždenej Eve zostali dve malé dcérky, o ktoré sa teraz stará ich rodina v byte v Novej Bani, kde bývali. „Určite nechceme, aby skončili v domove. Urobíme všetko pre to, aby sme ich dostali do starostlivosti,“ povedala mama nebohej ženy Antónia. Podľa nej úbohé dievčatá vedia, že mamička je v nebi, ale zatiaľ si myslia, že zomrela pri autonehode. „Chceme im to povedať v čo najkratšom čase, ale budeme pri tom potrebovať psychológov. Bude to veľmi ťažké, sme v zložitej situácii. My sme vôbec nič nevedeli o jeho minulosti, zdal sa normálny,“ vysvetlila Antónia.

Dnes je presvedčená, rovnako ako aj jej syn, brat nebohej Evy, že Miroslav vraždu plánoval. „Boli spolu asi tri či štyri mesiace. Nevieme, ako sa zoznámili. Proste sem chodieval. Zo začiatku bol medzi nimi partnerský vzťah, ale teraz na konci nie. Brala ho už ako kamaráta a chcela ísť od neho úplne preč, prerušiť úplne kontakt, mala pochybnosti,“ povedal brat nebohej. „V sobotu boli ešte v Banskej Bystrici. Potom sa vrátili do Novej Bane, v nedeľu poobede ho išla zaviesť naspäť do Banskej Bystrice. Mala ísť len na otočku, ale už neprišla. On to všetko plánoval. Dúfam, že dostane doživotie,“ dodal brat nebohej.

 

Miroslav sa prišiel na políciu prihlásiť sám s tým, že zavraždil svoju priateľku. Policajtom sa naskytol desivý pohľad. Obeť ležala dobodaná a nahá, zakrytá plachtou na posteli v kaluži krvi. „Muž bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ uviedla hovorkyňa polície Petra Kováčiková. Sudca v utorok rozhodoval, či bude už v minulosti odsúdený vrah stíhaný vo väzbe alebo na slobode. Podľa informácií Nového Času v čase ohavného činu zrejme nebol pod vplyvom návykových látok.

Otvoriť galériu
Priebeh tragédie
Zdroj: anc

Dve vraždy a zohavenie kyselinou

1990 - Miroslav bol ženatý a mal 2 malé deti, ale našiel si priateľku Zuzanu (19). Keď sa s ním chcela rozísť, vyhrážal sa jej, že ju uškrtí, pomelie v mlynčeku na mäso a poleje kyselinou. Spôsobil jej ťažké poleptanie tváre a rúk. Súd ho odsúdil na 6 rokov nepodmienečne. 

1993 - Z väzenia sa vrátil na podmienku. Manželka s ním zostala opäť tehotná. 

1999 - Vyhliadol si ďalšiu milenku, gymnazistku Evu († 18), ktorá s ním otehotnela. Brutálne ju bil. Jedného dňa na polícii oznámil, že v skrini jeho bytu je ľudské telo. Bolo tam práve nahé telo tehotnej gymnazistky. 

2000 - Súd ho poslal za vraždu na 23 rokov za mreže. 

júl 2016 - Po 17 rokoch sa dostal z basy na podmienku. 

február 2017 - Sedem mesiacov bol na slobode a vraždil znovu.

 

Prečo Miroslava prepustili na slobodu?

Po brutálnom čine sa zdvihla vlna nevôle. Všetci sa pýtajú, ako sa mohlo také monštrum dostať na slobodu. „Odsúdený bol vo výkone trestu 13-krát disciplinárne odmenený, ani raz nebol disciplinárne potrestaný,“ uviedol hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus s tým, že podmienečné prepustenie odporučil aj riaditeľ ústavu na výkon trestu. Odsúdeného prepustili na podmienku 6 rokov s ochranným dohľadom na 3 roky a so zákazom požívania návykových látok. „Pri rozhodovaní o podmienečnom prepustení z výkonu trestu odňatia slobody sa nevykonáva znalecké skúmanie duševného stavu a osobnosti odsúdených,“ dodal Tarabus. „Pozrieme sa na to, či a ako bol dodržaný proces, či niekde nedošlo k chybe, aj keď zatiaľ sa to tak nejaví,“ uviedol hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla.

Otvoriť galériu

Podľa expertky na trestné právo Lucie Kurilovskej nie je v žiadnom právnom predpise vymedzené, aké posudky sú potrebné. „Myslím si však, že pokiaľ ide o človeka, ktorý recidívuje v súvislosti s násilným trestným činom, vtedy by psychologický posudok bol asi žiaduci. Pokiaľ v ňom totiž odborník vysloví, že v určitých situáciách takáto osoba nemá problém útočiť na zdravie či život človeka, prípadne má agresívne povahové črty, mohlo by to výrazne ovplyvniť rozhodnutie sudcu. Disciplinárne odmeny a vzorné správanie počas výkonu trestu však mohli tiež výrazne ovplyvniť to, že sa psychologický posudok nevyžadoval,“ uzavrela.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pol, kil, hc, dck, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň