Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.02.2017 10:00 | Šport | Hokej
Foto

Skvelý exhokejista Liba sa obul do Gáboríka: Reakcia na seba nenechala dlho čakať!

Tvrdé slová a možno aj zbytočné!

Bývalý skvelý hokejista Igor Liba (56) v nedávnom rozhovore pre české médiá skritizoval slovenský hokej, prácu s mládežou a nečakane sa obul aj do útočníka Mariána Gáboríka (35), ktorý za vlastné peniaze postavil v Trenčíne štadión a má roky aj letnú hokejovú školu. 

Skvelý slovenský a československý hokejista Igor Liba sa posledných päť rokov venuje vlastnej Hockey Liba Academy, ktorú má na štadióne v Čani. Hokejové kempy na Slovensku už roky počas letných prázdnin usporadúva aj hviezdny útočník Los Angeles Marián Gáborík. A práve do neho sa Liba pred pár dňami obul v českom portáli isport.cz. „Je skvelé, že postavil arénu, ale inak sa jej nevenuje. Aj keď v lete dorazí na Slovensko, tak sa vôbec nestará. Robí to len ako biznis,“ reagoval nečakane Liba a tieto slová nenechali chladnými ani samotných Gáboríkovcov. Práve Marián Gáborík ako prvý zo športovcov postavil pod Tatrami vlastný športový komplex, ktorý stál viac ako tri milióny eur, a jeho hokejová škola je jedna z najväčších na svete.

„Je naplnením jedného z mojich snov. V Trenčíne som robil svoje prvé hokejové kroky, učil sa prvé kľučky a strieľal góly. Som vďačný, že som dostal túto možnosť a z vďaky za to, čo mi hokej dal, som chcel pomôcť aj ďalším chlapcom a dievčatám, aby mali podmienky na plnenie svojich športových snov,“ povedal po otvorení arény 2005 samotný Gáborík.

 

Čudujem sa pánovi Libovi, odkiaľ na to prišiel, že Marián sa nevenuje štadiónu a letnej škole. Investuje množstvo času, keď je doma na úkor svojho voľna. S trénermi robí tréningové plány, každý týždeň otvára nové turnusy, chodí s deťmi na ľad, robí podpisové akcie, kde dotiahne hráčov, ako sú Hossa, Chára, Sekera, Kopecký, Tatar a ďalšie hviezdy NHL či KHL, aby deti videli vzory. Navyše, dáva možnosť aj mladým i známym trénerom, aby mohli s deťmi trénovať,“ reaguje otec nášho útočníka Pavol Gáborík.

„Ani si neviete predstaviť, ako je náročné pracovať okolo takej veľkej arény každý deň a koľko je okolo toho práce. Mesto Trenčín a ani žiadny štátny sektor nám na prevádzku neprispieva. Všetko je z našich peňazí, ktoré zarobíme. V predpoludňajších hodinách u nás trénujú štyri hokejové triedy Dukly Trenčín, kde nám istou sumou prispieva mesto, za čo sme vďační a až potom sa aréna využíva na súkromné veci, bez ktorých by sa nedala utiahnuť. Navyše, zápasy mládežníckych tímov Trenčína sa hrajú v tých najlepších biznisových časoch. Neviem, odkiaľ ste teda zobrali poznatky, že sa Marián nevenuje škole, pritom som vás tu ani raz nevidel,“ doplnil Gáboríkov otec.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mko

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz