Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.02.2017 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zásnuby celebrít: Ako ich požiadali o ruku? Ťažká romantika aj bez kamier!

Po tom, čo markizácky moderátor Viktor Vincze (26) v Teleráne pred celým Slovenskom pokľakol pred Adelou Banášovou (36) a navliekol jej zásnubný prsteň, zisťovali sme, ako to prebehlo u iných prominentných párov. Kým niektorí sa kreatívne vynašli, iní stavili na klasiku alebo romantiku.

Matej Chren (35) a Linda Žubčáková Čongrády (41): Prsteň dostala od delfína

Otvoriť galériu
Matej Chren a Linda Žubčáková Čongrády
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas

Zásnuby ako z filmu! Tanečník Matej Chren sa rozhodol požiadať svoju Lindu o ruku len po ročnej známosti, počas dovolenky v Dubaji. Ako veľký romantik si všetko dôkladne naplánoval a dal si záležať. „Linda má veľmi rada zvieratá a jedným z jej nesplnených snov bolo plávanie s delfínmi. Dohodol som sa s cvičiteľom, že delfínovi hodí krúžok, na ktorom bola priviazaná škatuľka s prsteňom, a delfín jej ho prinesie,“ prezradil vynaliezavý Matej. A scéna ako z červenej knižnice sa nezaobišla bez emócií. „Linda bola dojatá, tiekli aj slzy šťastia a myslím si, že to celé bolo veľmi pekné. Boli sme po pás vo vode, a keď som si do nej kľakol a žiadal ju o ruku, siahala mi až po krk,“ spomína Chren na nezabudnuteľný zážitok, ktorý sa nezaobišiel bez vtipkovania. „Dodnes si ma moja žena doberá, že je vlastne zasnúbená s delfínom,“ uzatvára so smiechom tanečník.

Ján Jackuliak (38) a Barbora (32): Maďarská romantika

Otvoriť galériu
Ján Jackuliak a Barbora
Zdroj: Tibor Géci, Nový Čas

Herec Ján Jackuliak prisľúbil svojej Barunke lásku na ich obľúbenom mieste. „V Budapešti je jeden hotel vytvorený z pavlačového domu, kam radi chodievame,“ prezrádza sympatický herec. A práve tam mu v hlave skrsla myšlienka požiadať svoju najdrahšiu o ruku. „Na romantickom balkóne s dvoma vežičkami pri západe slnka a výhľadom na celú Budapešť som sa odhodlal,“ usmieva sa Jackuliak, ktorý si počkal na tú pravú chvíľu, aj keď bez prsteňa. „Ten som k zásnubám nedával, oveľa väčší dôraz totiž kladiem na slová. Nie som zástancom diamantových prsteňov.“

Erika Judínyová (46) a Štefan Skrúcaný (56): Špión v zlatníctve

Otvoriť galériu
Erika Judínyová a Štefan Skrúcaný
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas

Hlavne v pokoji a bez prítomnosti objektívov! Tak prebehli zásnuby moderátorky Eriky Judínyovej a herca Štefana Skrúcaného. „Nepovažovali sme to za potrebné. Aj svadbu sme chceli utajiť, čo sa nám, žiaľ, nepodarilo,“ povzdychne si Skrúcaný a spomína. „Bola to naša výsostne súk­romná záležitosť a vyhovovalo nám to viac, ako by sme to mali robiť masovo. Aj naši rodičia sa o tom dozvedeli až neskôr,“ dodáva herec, ktorý sa vynájde v každej situácii. Ako dosiahol, že zásnubný prsteň padol jeho vyvolenej ako uliaty aj bez vyskúšania vopred? „Priznám sa, že som to urobil malou fintičkou. Vo Viedni mi asistoval Erikin stylista, ktorý pozná všetky jej miery aj rozmery prsta, takže som sa vyhol nenápadnému meraniu.“

Sisa Lelkes Sklovská (51) a Juraj Lelkes (66): V šoku súhlasila

Otvoriť galériu
Sisa Lelkes Sklovská a Juraj Lelkes
Zdroj: Archív S. L. Sklovskej

 

Kde sa títo manželia zjavia, tam na seba upriamia pozornosť. Ale prekvapiť sa dokážu aj navzájom! Riaditeľ poisťovne Juraj Lelkes požiadal energickú Sisu o ruku pri romantickej večeri, keď to najmenej čakala. „Vrátila som sa z koncertu v Šanghaji a Juraj sa ma opýtal, či by som si s ním vedela predstaviť život vo dvojici,“ opisuje Sklovska. V tom momente zostala poriadne zaskočená. „Nepatrila som k vydajachtivým ženám a nič také mi predtým nenapadlo, navyše Juraj bol predtým dvakrát ženatý. Vyhŕkli mi slzy dojatia a z toho šoku som okamžite súhlasila,“ smeje sa temperamentná Sisa, ktorá dostala zásnubný prsteň v klasickej krabičke.

Dominika Morávková Zeleníková (26) a Ján Morávek (30): Zásnuby v pyžame!

Otvoriť galériu
Dominika Morávková Zeleníková a Ján Morávek
Zdroj: Archív D. Z. Morávkovej

Mladú herečku a moderátorku relácie RTVS Zem spieva Dominiku Zeleníkovú požiadal jej manžel Janko (30) o ruku hneď dvakrát. „Prvý raz to bolo v lete. Strašne pršalo, sedeli sme pred stanom na zemi, rukami sme si navzájom držali tváre a pozerali si do očí. Boli sme úplne premočení – od hlavy po päty,“ opisuje najromantickejšiu chvíľu svojho života sympaťáčka Dominika. A potom to prišlo... „Janko sa ma opýtal, či sa chcem sťať jeho manželkou a mať s ním rodinu,“ vracia sa k spomienkam talentovaná herečka, ktorá neváhala ani sekundu. A rovnaký úsmev na tvári jej vyčarovali aj tie „pravé“ zásnuby. „Jedno ráno, keď Janko spal, som si čítala v posteli. Zrazu niečo spadlo na zem a cinklo,“ smeje sa Dominika a pokračuje. „V skutočnosti bol hore a prsteň, ktorý od večera nešikovne schovával pod vankúšom, mu spadol na zem. O ruku ma teda požiadal v pyžame.“

Priebeh zásnub

Zásnubami si dáva zamilovaná dvojica najavo, že sa chcú v budúcnosti vziať, a teda počítajú so svadbou. Ináč nemajú zásnuby žiadnu právnu platnosť. Tomuto aktu predchádza navlečenie zásnubného prsteňa na prstenník ľavej ruky vyvolenej. Väčšinou sa to odohráva vo dvojici, bez rodinných príslušníkov. Prsteň by mal byť zlatý alebo z platiny s malým kamienkom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie