Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
FotoVideo

Zúfalej Soni vzali milovanú trojročnú dcérku: Boj so svokrou, bývalou SIS-kárkou!

Soňa (37) z Rovinky pri Bratislave bojuje počas rozvodu o svoju dcérku Táničku (3)!

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Súd ju totiž zveril do osobnej starostlivosti manželovi. S dcérkou sa stretáva len na pár hodín najmä v nákupných centrách. Nemôže si ju pritúliť doma v posteli, okúpať ju, dať spinkať. Zakázali jej robiť všetky normálne veci, ktoré matky s deťmi robia. Súd necháva mesiace ležať ľadom jej žiadosti o zverenie dieťaťa.  A Soňa za všetkým vidí vplyv jednej ženy: svokry, ktorá má údajne vplyv vďaka bývalému pôsobeniu v SIS.

Soni Prutzerovej (37) sa pred rokom zrútil svet. Manžel jej zo dňa na deň oznámil, že odchádza. „Mali sme ísť do Dubaja a namiesto toho mi povedal, že on už so mnou nemôže žiť,“ spomína na manželov odchod Soňa. „Hneď sa aj odsťahoval, všetko si zbalil naraz - plno kufrov, ešte aj trezor so zbraňami. Prosila som ho, aby to nerobil, aby sa vrátil, chcela som, aby zachránil manželstvo, veď sme vybudovali rodinu, máme deti a to sa nedá len tak zahodiť,” spomína Soňa. Zbytočne. Ostala sama so synom Milanom (13) z predošlého vzťahu a vtedy 2-ročnou dcérkou Táničkou zo skončeného manželstva. Prvé, čo urobila, bolo, že si našla prácu, lebo z rodičovského príspevku by neprežili.

Otvoriť galériu

Šok v škôlke

 

„Zrútil sa mi svet. Odišiel a nejavil záujem ani o deti,“ sťažka hovorí nešťastná žena. „Milanka si chcel adoptovať a ten chlapec mu doteraz vypisuje, kde je, prečo nám to urobil, ale on ho dnes ani nepozdraví. Táničku som mu musela stále pripomínať, nech si ju aspoň niekedy vezme,” vraví Soňa, ktorá v máji 2016 utrpela doslova šok. Po príchode do škôlky jej povedali, že malá Tánička tam nie je. „Nečítala si papiere zo súdu?“ opýtal sa ma manžel. Bolo to na pošte - dieťa dostal do osobnej starostlivosti. Manžel požiadal o dieťa po tom, ako vyčerpaná Soňa v deň, keď ostala sama bez detí, zjedla tabletky na upokojenie, aby sa konečne vyspala a jej matka, ktorá sa o ňu bála, zavolala záchranku. „Chcela som sa len konečne aspoň raz, jediný raz vyspať. Ale to manželovi stačilo, aby mi zobral to najcennejšie,” zúfa si Soňa.

 

Prečo súd nekoná?

Okamžite podala na Okresný súd Bratislava 3 návrh na zrušenie opatrenia a svoj nový návrh. Súd nekonal. Predložila lekárske potvrdenie, že je schopná starať sa o dcéru - súd nereagoval. Rozvod, súčasťou ktorého je takisto návrh na zverenie dcéry, bol na Okresnom súde Bratislava 3 sudkyňou JUDr. Lohnertovou odročený na neurčito. Pred vynesením rozsudku totiž manžel požiadal o súdnoznalecký posudok. „Nemôžem vychovávať dcérku. Nemôžem si ju doma v posteli pritúliť. Môžeme byť spolu len v nákupných centrách, maximálny čas je každý druhý víkend od 9. do 16. hodiny, pričom malá chodí na obed spať. Čo tam máme robiť?!" zúfa si zronená matka.

 

Výchovu podľa nej zabezpečuje svokra, ale to súd ani kolíznych pracovníkov nezaujíma.„Buď pracoval alebo hral golf. Teraz žijú u jeho rodičov. Svokra vychováva dcéru, nie otec,” tvrdí Soňa, ktorá sa rozplakala pri slovách, že jej dcérka už 9 mesiacov žije u svokry, bývalej funkcionárky SIS Márie Prutzerovej „Títo chladní ľudia, ktorí si v živote nepovedali ľúbim ťa, alebo že by sa objali, títo ľudia majú moje dieťa.”

Ministerstvo žiada súd o informácie

Okresný súd Bratislava 3 sa odmietol k prípadu vyjadriť s odôvodnením, že ide o maloleté dieťa. Obrátili sme sa aj na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Prečo im neprekáža tento stav, prečo kolízni opatrovníci nekonajú? Odpoveď za týždeň neprišla. Hovorca ministerstva spravodlivosti Peter Bubla na margo prípadu uviedol: „Ide o citlivý prípad. Podanie bolo postúpené predsedovi súdu, aby konal a zároveň ho žiadame o spätnú informáciu.”

Stráca milované dieťa

Soňa Prutzerová plače. Vidí, že svoje milované dieťa postupne stráca. „Malá sa rada túlila, omotala si vlasy okolo prsta a tak sa hladkala vlasmi. A teraz, keď to spravila, zľakla sa, lebo ,Maja (svokra) povedala, že to nemám robiť' a ja hovorím ,Ňanuška, môžeš' a ona: ,nie, Maja povedala, že mama nemá pravdu',” plače Soňa s tým, že to strašne bolí. Najmä svokru obviňuje, že jej zobrala dieťa: „Akoby bola krok predo mnou. Všetko zariaďuje skôr.“

Mária Prutzerová, u ktorej malá Táňa žije, sa odmietla verejne vyjadriť. Síce sa s nami porozprávala, ale nakoniec napísala list, že si neželá čokoľvek zo svojich slov zverejniť. Otec dieťaťa Tomáš Prutzer sa s nami pri príprave reportáže stretol, ale nechce verejne reagovať. Tvrdenia Sone Prutzerovej však svokra aj manžel odmietli.

Čo spája Máriu Prutzerovú s Lexom?

Mária Prutzerová je bývalá riaditeľka ekonomicko-technického úseku SIS Mária Prutzerová z čias Ivana Lexu. Spolu s bývalými funkcionármi SIS zastávala aj manažérske pozície vo firmách Istrokapitálu. „Neviem, aké má v súčasnosti konexie, ale vzťah s Ivanom Lexom mala skutočne dôverný,” spomína bývalý novinár a funkcionár SIS Peter Tóth.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Lenka Dale

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom